Förberedelser inför ett nytt år!

Nu är det mesta av förberedelserna klara inför ett nyårsfirande, vad som kommer att hända under nästa år får vi se, men stora förhoppningar har jag. Förändringar som kommer ske, förhoppningar på vänner och familjen. Helt enkelt finns det förhoppningar men det är först om ett år som jag kan blicka tillbaka och se om det blev som jag hoppades på!
Men året som har gått har varit helt fantastiskt, på bara ett par månader har jag hunnit med en hel del och varje liten del har bidragit till förändringar i mitt liv. Jag har fått erfarenheter ifrån mitt förra heltidsjobb, samtidigt som jag pluggade distans och fick vara en av ledarna i funky kidz. Bara den delen gjorde så mycket för mig, man lär så något nytt hela tiden och när man ger så får man så mycket tillbaka. Sedan kom sommaren och bara flög förbi för helt plötsligt hamnade jag i Kalmar och hade nollning och träffade helt underbara människor och nu sitter jag här och ska snart fira in ett nytt år!  Kan helt enkelt summera år 2010 som helt underbart! För mig bevisade detta år att allt kan nästan alltid leda till något bättre, något nytt!!
Ha ett GOTT NYTT ÅR!!
/idamargareta 

Imorgon

imorgon början resan tillbaka till kalmar!

mörkret faller

Promenader i snön, kylig och uppfriskande vind mot ansiktet och en pratglad syster vid min sida och jag mår bra ett tag till. Om ett par dagar början resan tillbaka till mitt andra hem i blåsiga kalmar.
Maten väntar och min mage kurrar, dags att se vad som kommer ett erbjudas idag, allt utom julmaten är välkommen på bordet hos våran familj idag!
ha en bra dag mina vänner!
/idamargareta

den 25 december

Nu är det den 25 december och julafton har passerat, i år fick vi en vitafton och en vitjul men inte bara det utan även en tomte kom på besök. Kidsen hade helt underbara ansiktsuttryck som orolig, glad, rädd, spännande, något nytt, glad, ledsen, lite rädd, allt om vartannat. Men ändå så var det en lycka att få en tomte på besök. Att få umgås med familjen i lugn och ro med all värme och den goda maten som serveras varje år men ändå njuter man av varje bit. För min del är det inte alltid för att maten är god utan för att vi kan sitta vid bordet tillsammans, det är vad som är bäst enligt mig. Tiden innan alla klappar öppnas är som mest värdefull, alla förväntningar och glada miner. Hoppas att ni hade en lika bra jul som jag hade!
/idamargareta

knastrande snö på marken


fotograf: caroline

2010-12-22

Hemma i urskogen igen, med familjen. Gårdagen bjöd på god mat som mor lilla hade lagat och som alltid var riktigt gott. Nu väntar jag på att lillasyster ska sluta skolan och börja sitt lov så vi kan fira det med lite julklapps shopping! Nu blir det dom tjocka kläderna på, här upp i Värmland är det omkring -20 grader!!
Ha en bra dag i snödrivorna mina vänner.
/idamargareta

White light moment




                                                                                                           EMMA

White light moment


17/12 - 2010

Skulle kunna säga att nu börjar en efterlängtat ledighet, men efter måndagens seminarium i nästa vecka, då mina vänner släpper jag allt som har med skolan och dess ansvar att göra, i alla fall för några dagar. För då åker jag hem till dem underbara och där ska julen spenderas! Men innan dess ska jag sitta och mysa denna fredagskväll och fundera på dom sista klapparna och bara sprudla av idéer, för imorgon blir det julklapps shopping. Sen middag med massa vänner!
Nu blir det adjö till nästa gång. Ha en bra kväll!
/idamargareta

högt uppe


fotograf:lillasyster
Utanför dessa stora tunga fönster av glas har små vita flingor av snö fallit och landat mjukt mot våran hårda mark, men den träffar även det redan så vita. Himmelen såg ut att vilja spricka upp trots alla molnen som slingrade sig vackert mot skyn men lät tillslut nattens mörker trycka på.

sitting down here

Att ännu en gång få sitta i dessa lokaler, i dom gula sofforna och invänta nya svar är inte någonting nytt och lär inte bli sista gången heller. Men jag hoppas att frågetecknet kan utvecklas till ett utropstecken eller i alla fall en punk, ett avslut och sen går man vidare. Lite förvirring i vardagen, bara för att bryta mönstret en stund.
/idamargareta

Boa sorte




(Good Luck)

Shelter

En liten apparat har nu suttit som fastklistrad mot mitt lilla öra och lyssnat till en välbekant röst, en röst och person jag inte skulle klara mig utan, speciellt med det stöd denna person kan ge mig trots alla mil som skiljer oss åt. Personen med denna fina röst är min mor men jag får inte glömma bort att nämna "vikingen" i mitt liv, min far. Det är tur att dessa små apparater har blivit uppfunna, tänk under den tiden när man fick skicka brev och annat som kunde ta evigheter innan det kom fram. Men sedan levde man på ett helt annat sätt också, men som tur är har faktiskt kommunikationen funnits, på ett eller annat sätt. Tänk att inte få höra någonting från mina värmlänningar på jätte länge, det skulle inte kännas bra i mitt hjärta och alldeles för många tankar skulle irra runt, tankar som inte då inte kan formas till ord. Så från en liten apparat till kärlek är vad detta lilla inlägg fick handla om just nu.
Hade tänk berätta om mina små grå vänner som lever loppan på mitt golv, men det får bli en annan dag, men en sak som är säker, dessa små "vänner" kommer att vara borta till helgen!

utanför mitt fönster

Faller stora snöflingor, vackert är det rätta ordet. Nu när snön har kommit hit lyfter den upp vardagen och gör den lite gladare och ljusare. Nästan så man vill springa ut och ha massa snöbollskrig som en liten unge eller göra snöänglar. Man blir som ett barn på nytt, varje år! Underbart! Min kreativa sida har faktiskt börjat komma fram igen, men tyvärr finns det inte tid för det nu, men i helgen då ska jag se vad som kan hända, något borde jag lyckas att skapa..
Nu fortsätter snöflingorna att falla, vinden fortsätter att blåsa och kylan är fortfarande kvar så det är väl bara för mig och koka lite te och börja dagen med att öppna böckerna och gå igenom alla svårigheter inför morgondagens tenta.
/idamargareta

I'mnotthere

RSS 2.0