Densistamajtvåtusenelva!

Sista lektionen för denna termin varade ett par timmar på morgonkvisten men nu är jag hemma och fixar det sista med arbetet innan det kan skickas in, på fredag är nämligen deadline. Vilket jag måste klara.

Om någon timma ska vi hurtigbullar till klasskamrater (och T 3:orna) ses ute på en stor gräsplan och fördriva ett par timmar tills mörkret faller. Som en liten avslutning för oss innan alla går sina skilda vägar för denna sommar.
Vet inte vad som ska ske men bland annat kommer en av alla sommarens grillningar att vara idag, förhoppningsvis kommer ljuvmusik att spelas och blandas med alla de röster som kommer från lite varstans. Kubbspel och andra liknande sysselsättningar hörde jag en fågel viska i mitt öra.
/Idamargareta

"chameleon"

Ibland skulle det vara kul att leva någon annans liv, men bara ett tag för trots allt är ju mitt liv det som representerar mig. Liksom de kläder jag bär. Det spelar inte så stor roll vilka kläder jag än sätter på mig så blir jag för det mesta "söt" eller "fin" i dessa plagg, medan någon annan skulle kunna bli riktigt ”snygg” och ”cool” i dom.
Bara dessa kommentarer visar vilken bild jag har av mig själv, ytligt sett. Men som sagt är det bara min egen åsikt. Hur andra ser på mig kan bara dem svara på. Detsamma gäller den personen som jag är, jag kan anse en sak men andra kan ha en annan syn av vem jag är. Allt detta babbel apropå allt snack om utseende som senaste tiden varit på populärt, speciellt nu när sommaren har kommit med stormsteg.

Tänk om alla var fördomsfria, man kan ju undra hur samhället skulle se ut då!? Men det är något som vi bara kan spekulera kring för jag känner då ingen som är helt utan fördomar, om man får säga så...
/Idamargareta

går mot sitt slut

En fin och rolig helg har snart passerat. Det har varit i stort sett varit något hela tiden, så om det har funnits några luckor under dessa dagar har de på ett eller annat vis blivit fyllda med tid som måste spenderas på någonting.
Även om träningen har kommit lite i skymundan nu, bortsett från bronsmagistern som vi har utövat under veckan, så känns kroppen på något konstigt vis bra. Men det kan bero på att jag just har utfört olika övningar för att få denna bronsmagistern i simning. Men under nästa vecka kommer gymmet och löparspåren återse mig igen, på gott och ont, för min egen del.
Blev en härlig helg med mycket dans och glada miner, oplanerade händelser, alla kanske inte ger det där positiva minnet som man hade önskat men desto fler gav faktiskt bra minnen.

Snart kan sommaren börja! (vet att det är ganska mycket upprepningar överhuvudtaget just nu men det är bara för att jag har stannat i tiden, men som sagt om ett par dagar är det första året på universitetet slut.)

morsdag

En inte så fin söndag men en ännu finare person kan idag fira morsdag bland många andra mödrar! För idag är det morsdag, så Mamma, Grattis på morsdag!

den tjugofemte maj

Intensiva dagar brukar ofta innebära dagar med mycket av det som är tänkt ska hända faktiskt gör de.
Började dagen med att stirra in i denna dator samtidigt som jag tänkte, läste och skrev ännu några rader och sen var det bara att cykla iväg till jobbet och tjäna pengar på att le och vara trevlig. Vilket inte var så svårt idag,men mycket handlar om kunderna men sen vem blir inte glad av en fin omgivning och väldoftande blommor.
Senare mot kvällen blev badhuset den näst sista destinationen. Jag hoppade, simmade, trampade vatten, dök och simmade lite till. Den sista destinationen som jag skulle mot är detta underbart fina rum, mitt rum. Natten närmar sig med stormsteg och ögonlocken antyder att sömnen inte är långt borta.
/Idamargareta

All in a day

Om en vecka är jag på väg från det Sista seminariet för denna termin!!
Allt går inte alltid som man själv vill, speciellt när telefonen (som även morgontid är min väckarklocka) lever sitt eget liv och bestämmer sig för att inte sätta igång alarmet. Visst är extra sömn aldrig fel men idag var det inte okej, inte någonstans då det finns tider att passa. Mitt i allt detta hoppar kedjan ur när jag har bra med fart och är ca 200 meter från mitt mål och det hjälpte inte min redan så stressade kropp. Men som tur var löste det sig då även de som jag skulle till vara hos var försenade pga av andra problem. Men nu är det förhoppningsvis bland de sista gångerna som jag kommer att få åka till den stora tegelbyggnaden med många gångar och fönster. Men nu är jag hemma igen och mycket med vätska intas idag!
En rörig dag med struktur på ett konstigt sätt..
/Idamargareta

slide away

Jag har hamnat i en blåsig stad! (fast det visste jag ju redan). Igår orkade jag inte sitta still efter antal timmar sittande på ändan så det blev en härlig promenad på lite mer än en och halv timma. Hade även funderat på att ta en liknande tur idag men blåsten hindrar mig från att trampa vidare. Ska istället ta med mig min så kallade "ovän" och simma ett antal längder senare idag. Allt för att komma ett steg närmare magistermärket.
/Idamargareta

life



Dessa filurer är en del av mitt liv. Det är inte alldeles för gamla foton men inte ny tagna heller. Tiden går så mycket fortare än man tror och det är något som går att läsa av i våra ansikten.



/Idamargareta

breathe (again)

Helgen har som vanligt bara svept förbi och i morgon börjar en ny vecka. Men det speciella med denna vecka är det bara är sju dagar kvar i skolan och sen kan sommaren få börja på riktigt! Sen vill jag bara påminna (i alla fall mig själv) om att ett år av universitets studier är snart avklarat och det är väl nu snart som jag kan ge mig själv en klapp på axeln..
Men innan jag kan göra det ska denna vecka passera och lite ångest över plugg. Det känns ju väldigt bra. Men det handlar om den där positiva inställningen, det är nog den som gör att studierna faktiskt kan genomföras ibland. Speciellt när större motgångar visar sig. Men som sagt är det bara ett par dagar kvar!
/Idamargareta

Lemon tree (grubbelsmurfen)

Lemon tree eller Grubbelsmurfen är en av låtarna som gör att man kan återvända till barndomen, lemon tree har den effekten på mig. Jag är dålig på texter men ändå är detta en låt som verkligen har fastnat.
Var illa tvungen att leta upp smurfarnas version av denna låt, en av få som jag faktiskt kommer ihåg.


Go outside

För varje träningstillfälle mår jag mycket bättre (konstigt, nej), det enda som kan vara jobbigt är den där tidiga morgonen som gärna vill fortsätta med sömn ett par timmar till, men det är väl vad sommaren är till för? Förutom de dagar som kommer spenderas på jobbet. Provade en ny maskin här om dagen också, när man drar i ett rep, i stort sett får hela överkroppens muskler arbeta vilket känns idag och då främst i axelpartiet.

Fick en bra start på dagen med lite snooze, gröt och sen solsken på balkongen. Får ju inte missa de underbara tillfällena som plugget kan följa med ut!

Om ett par timmar kommer cykeln rulla i mot centrum för att möta upp mitt andra J då middag och liknande är inplanerat. En bra fredag skulle jag säga!
/Idamargareta

walking around

Det har varit många stående timmar i den "lokal" som gör att jag antagligen luktar blomma, eller hoppas att jag gör! Efter ett tag börjar luktsinnet att svika.
Eftersom att det inte blev en morgon promenad blev det istället en kvällsrunda/ powerwalk på nästan två timmar och det känns i benen nu. Men med detta hoppas jag på att sova gott i natt och vaknar pigg för en morgon med mer träning och senare ännu lite mer plugg. Så nu ska huvudet snart få vila, med vetskap om att det finns ett gäng som är ute på "lill-lördag", men desto bättre kommer jag må i morgon.
/Idamargareta

pose running

Nu när jag äntligen börjat att komma i gång med träningen på riktigt (hoppas bara att detta håller i sig) och bara kan ta en jogging runda känns det riktigt härligt och det märks att fler uppskattar det underbara vädret som är nu, förutom regnet. Men även det kan vara härligt att springa i, skulle jag vilja säga men det är mer jogging som jag faktiskt utövar. Hur som helst vet jag med mig själv att asfalt inte är något för mig. Men istället försöker jag tänka på hur jag springer, allt för att inte belasta kroppen för mycket så att den tar stryk på fel sätt. Vet inte om jag gör rätt men övning ger ju färdighet som det så fint heter.
Ett sätt att springa på som vi även fick exempel på under förra terminen var Pose running, som denna teknik kallas och den ska bidra till bättre arbetseffektivitet samtidigt som den är väldigt energisnål.
/Idamargareta

let my shoes lead me forward

Ibland kan man börja fundera hur och vad det är som gör att man når den där punkten då det inte längre fungerar som det ska. Vet inte vad som gör att studierna gärna hamnar på -0 i en skala mellan 1 och 10, men det kliar i fingrarna och tankarna bara flyger i väg. Någonstans där ut där fötterna med lite kraft lämnar märken efter mig i de spår och stigar där knän och benhinnor inte tar skada av det hårda underlaget.

Även om det inte går fort fram så är det bara två uppgifter kvar och båda två är redan påbörjade, så därför har fötterna fått den rätten att känna det grusiga underlaget idag. För imorgon kommer det inte vara mycket rörelse trots de antal timmarna som de kommer stå stadigt på marken.
/Idamargareta

better together - "miniatyr"

Började här om dagen att skissa upp ett exempel (som inte är hundra procentig, vilket det andra arket förhoppningsvis kommer bli!) på en bild som jag senare kommer prova att skissa upp i ett större format (A3), vilket jag nog aldrig gjort tidigare. Så det ska bli ett rolig utmaning, kan behövas så jag får göra lite annat också. Men här är i alla fall mitt exempel på "miniatyr" versionen.

Det här är även ett sätt för mig att verkligen komma igång med utvecklingen av teckningen..


/Idamargareta



Forward

Regnet faller fortfarande samtidigt som det blandas med skenet från solen, men innan marken gick sitt möte med regnet för denna dag hann jag med en cykeltur till stadens badhus och simmade ett antal längder. Vilket känns bra för kroppen. Det enda som fattas är nu en promenad i den friska luften, rensa alla tankar som ständigt kretsar runt om. Men skolbekymmer kommer jag snart att klara mig utan, bara två veckor och några dagar kvar!

Känner mig fortfarande som ett litet barn sedan jag fick på mig dessa rullande skor, så kallade inlines. En idé poppade upp i huvudet mitt, ett café var med och där blev man serverad av servitriser som åkte runt på rullskridskor. Det skulle nog vara ett rätt underhållande jobb. Tills alla blåmärken börjar göra sig påminda. För om jag ska vara ärlig skulle jag nog inte passa in där, i så fall för underhållningens skull med alla vurpor som jag antagligen skulle göra. Men tanken var rätt rolig till en början.
/Idamargareta

be awake

Igår blev det tillslut lite kreativt "arbete". Till att börja med snyggade jag till rummet igen, nu finns det bland annat levande blommor här! Men även ett av skissblocken kom fram igår och på arket började en bild ta form. Tror att det kommer vara ett prov på det som jag senare/ eventuellet kommer att göra på ett större ark. Det kommer då att bli den verkliga utmaningen!
/Idamargareta

rullar fram

Trots många frestande erbjudande om en kväll ute känner jag för att stanna hemma, eller som tjuren Ferdinad säger "jag trivs bättre här". Så känner jag idag, på ett ungefär.
Men min kreativa sida som så länge varit dold under ytan börjar krypa fram och om det inte blir något fint i blocket kommer rummet mitt i alla fall att få ett litet lyft då jag var på Ikea idag.

Har även varit ute på en runda med inlinesen (säger man så..) med min så kallade "ovän", det var jätte kul, kände mig verkligen som ett litet barn. Det enda som jag nu behöver lära mig är att våga åka i backar och att kunna ställa mig upp utan att vara nära en vurpa. Annars är det ju helt okej..

Annars är det Eurovision ikväll. Får se hur kvällen kommer att bli.
/Idamargareta

med guldkant och färg på tillvaron

För ungefär en månad sedan fick jag hem ett paket som skulle ge mig mer "guldkant och färg i tillvaron".




"Lilla lady"

Dagen har gått i de ”hurtiga spåren”. Tyvärr fick det börja med punktering på en cykel (som inte var min, som tur var..om man får säga så), som förlängde resan till dagens morgonföreläsning men med ett optimistiskt tänk löstes även det problemet till slut.

Det blev även en timmas förmiddagsträning på gymmet med fokus på konditionen och bålen, vilket känns riktigt bra nu efteråt! Det konstiga med detta är bara den träningsvärk jag har mina gluteal muscles, M. Semitendinosus och M. Biceps femoris, om jag nu har skrivit rätt. Vilket betyder att jag antagligen har gjort något helt fel (eller väldigt rätt) eller så kommer detta efter gårdagens backträning. Så denna helg kommer att handla om återhämtning, om det blir träning så är det promenader eller cykelturer.

Idag har jag även införskaffat (om jag får säga så..) något så tråkigt men ändå väldigt nödvändigt som regnställ, i alla falla jackan. Något som inte alls är lika tråkigt är de inlines som jag köpte idag. Har inte åkt på jätte länge men nu är det dags igen. Så fort tekniken sitter igen kommer jag att svischa fram längs gatorna. Känner mig som ett barn på julafton och jag vill prova dom nu, men får vänta tills i morgon då jag och min vän ska premiär åka!
/Idamargareta

Destination

Det tickande uret har ännu inte slagit kvällens tionde slag men jag har hunnit med att spendera några timmar i skolan för ett seminarium som kan hjälp till när vi senare kommer skriva de där efterlängtade uppsatserna. Cyklade hem och blev av med det där diskberg som jag tydligen byggt upp och snart ska jag skicka in lite pappersuppgifter som behövde snyggas till. Sista men inte minst har jag varit ute på dagens träningspass. Ett jogging och intervall pass plus extra träning i en av de få backarna som finns i denna stad. Kommer nog sova gott i natt. Nu ska jag bara hoppa in i duschen och mörkret kan få falla med all den tystnad som följer med i dessa timmar.
/Idamargareta

torsdagen

Blev en senare promenad igår, kände att det verkligen behövdes efter alldeles för mycket stilla sittande. Seminarium om en stund och senare i eftermiddag/ kväll blir det ett förhoppningsvis ordentligt träningspass med min (o)vän. Vi har i alla fall planer på att springa den runda som spåret ger och sen lite övrig träning, bland annat i backe. Men först ska cykel få göra sitt och rulla fram längs gatorna fram till skolan.
/Idamargareta

i en annan tid

Jag skulle vilja kunna göra så mycket mer, men vem vill inte det? Jag är inte själv om tankar om drömmar. Med vetskap om att vi är många med egna önskningar och drömmar tycker jag ändå om att tänka bort i annan tid och rum. Att kunna se allt mycket klarare, färger som blir starkare och visar vägarna man ska gå. Att vara lika vacker som dem andra och dansa fram längs korridorer i gamla herrgårdshus, med en klänning som faller och följer kroppens rörelser så fint efter stegen som jag tar. Lite som i en vacker film, med vackra bilder som jag vågar visa och med en sångröst som får vem som helst att smälta. Tänk vad lite musik kan göra, på bara ett par minuter kanske sekunder har en annan värld skapats. Detta är precis vad jag kommer fortsätta med, drömma mig bort och leva med dessa förhppningar och drömmar. Leva i en annan tid.

Vackraste hjärtat


En ung man stod på stadens torg, och förkunnade att han hade det vackraste hjärtat som finns. En stor samling av folk, stod och beundrade hans vackra hjärta.

Det var inte en endaste rispa eller märke i det.
Ja, de var alla överens om att detta var det vackraste hjärta de någonsin sett.
Den unga mannen blev så stolt att han började förkunna ännu mer om sitt vackra hjärta.

Plötsligt närmade sig en gammal man och ställde sig längst fram i publiken och sa:

Ditt hjärta är inte på långa vägar så vackert som mitt!!
Publiken och den unga mannen tittade på den gamle mannens hjärta.

Det slog med starka slag, men det var fullt med ärr.
Och det fanns ställen där man såg att bitar tagits ut, och ersatts med andra bitar.
Som passade dåligt, så att det hade blivit taggigt och kantigt där de satts in.
Det fanns t o m ställen där det faktiskt fattades bitar, och där det hade blivit djupa hål.

Publiken stirrade!!
Hur kunde han säga att hans hjärta var vackrare tänkte de.
Den unga mannen tittade på den gamles hjärta, såg dess tillstånd och skrattade.

Du måste skoja, jämföra ditt hjärta med mitt, mitt är perfekt och ditt är fullt med ärr och märken.

Ja, sade den gamle mannen.
Ditt hjärta har ett perfekt utseende, men jag skulle aldrig vilja byta mitt hjärta mot ditt.
Du förstår, att varje ärr representerar en person som jag har givit min kärlek.
Jag tar ut en bit av mitt hjärta och ger till dem, och ofta får jag en bit av deras hjärta tillbaka som passar in i den tomma platsen i mitt hjärta.

Men eftersom bitarna inte är exakt likadana, så finns det lite taggiga kanter på mitt hjärta. Men dessa vårdar jag ömt, för de påminner mig om den kärlek vi delade.

Ibland har jag gett bort bitar av mitt hjärta, men inte fått någon bit tillbaka av den andra personen. Det är därför jag har en del tomma hål i mitt hjärta!! Att ge av sin kärlek är att ta en chans.

Trots att dessa tomma hål smärtar och står öppna, så påminner de mig om den kärlek jag har för dessa människor, och hoppas att de någon gång kommer tillbaka och fyller det tomma hålet i mitt hjärta som står och väntar på dem. Så nu kanske du kan se vad verklig skönhet är?

Den unga mannen stod med tårarna sakta rinnande nerför kinderna.
Han gick fram till mannen, stoppade in handen i sitt unga perfekta hjärta och rev ut en bit.  Han erbjöd biten med darrande händer till mannen.

Den gamle mannen tog emot biten av hans hjärta, stoppade in den i sitt hjärta, och tog sen en bit ur sitt eget ärrade hjärta och stoppade in det i såret på den unges mannens hjärta.
Biten passade, men inte perfekt så det blev lite taggiga kanter.

Den unge mannen tittade på sitt hjärta, som inte var perfekt längre.
Men ändå vackrare än någonsin, eftersom kärleken från den gamle mannen blandades med hans.


Författare okänd

after all (igen)

När du trillar ner på någon räcker det inte att säga att du inte kunde hjälpa det, när allt kommer omkring kunde han förmodligen inte heller hjälpa att han hamnade under dig

last day of the week

Som skraplotts reklamen säger; Plötsligt händer det! och Plötsligt känns det inte lika tungt längre, den välbekanta tunga stenen som gärna gör sig påmind i jobbiga situationer har för denna gång lyfts bort och ersatts av det som jag behövde.

Det blev en bra dag idag, solen var framme och det fanns inte så mycket mer att göra än att ta den där cykelturen och sen njuta av solen ett par timmar.
Imorgon är första riktiga dagen på jobbet och det ska bli intressant att se om det är jag eller kunderna som kommer att gå från butiken med mest frågetecken. Ett stort (ego) lycka till för morgondagen.
/Idamargareta


Sometimes I feel like throwing my hands up in the air

En tidig söndagsmorgon som denna vill gärna tankarna skena iväg på egna äventyr så som helgen även gjorde. Den gick alldeles för fort med minnen som kommer finnas kvar, gott som ont. Vissa saker kan ha sina oväntade vändningar genom att inte riktigt göra som man tänker sig, men då får man göra som denna morgon, låta solen gå upp och se staden vakna för att sedan ge den nytt liv.
För många kommer antagligen dagen inte riktigt börja än på ett par timmar men solen har redan gjort sin verkan, om inte hos mig så mitt rum då ljuset sprider sig sakta men säkert för att öka ljusets sken. Dagen har börjat!
/Idamargareta

Hold the line

Fick precis två helt underbara besked, eller det senare handlar i stort sett bara om en härlig förfrågan som måste uppfyllas, bara man ger detta senare lite tid och pengar så är det klappat och klart! Det första är "bara" något man måste kämpa lite extra med för att klara det, men nu är det gjort!
Nu ska jag bara njuta av en underbar helg i sällskap med härliga människor!

Första destinationen är ny för mig men inte personerna, hur som helst blir det en gotte kväll och morgon dagen kommer att börja med lite träning för att senare fortsätta och se vad som händer.
/Idamargareta 

bara för att..

För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig.

 

Källa: Nalle Puh - A.A. Milne

I'm Still Alive vs I'm Awesome

Underbara du som still are alive men enligt mig passar du bättre in på benämningen awesome (även om resten av texten inte riktigt håller måttet men just det där kan jag stå för), med eller utan jordgubbs mutor. :)

Ännu en dag är avklarad och (jag måste säga att) John blund gjorde ett halvdant jobb igår då jag vaknade, men kroppen var fortfarande sådär jobbigt seg och trött, vilket i sin tur bidrog till att jag kom några minuter sent till gruppmötet (säger man så?). Men nu ska jag snart krypa ner och sova ut inför seminariumet imorgon och en kommande rolig helg med bland annat firandet av två födelsedagsbarn!
/Idamargareta



tvåtusenelvanollfemnollfyra

Cyklade hem i kvällens mörker som endast kunde lysas upp av gatulampornas sken och till viss del den mörkblå himmelen med dess stjärnor som gav mig ett litet sken bland alla skuggor som föll längs vägen.

Tog mig ännu en gång runt den 5km långa banan men för en gångs skull var detta i en annan stad vilket hade både sina för och nackdelar. Men det kändes riktigt härligt när målgången närmare sig och jag kände att krafterna fortfarande fanns kvar, hade kunnat fortsätta ett par kilometer till. Funderar faktiskt på att anmäla mig till tjejmilen, måste bara hittar ett gäng tjejer som vill följa med mig upp till Stockholm, men det kan inte bli så svårt. Får bara se om jag kommer iväg överhuvudtaget. till att börja med.

Jag skulle vilja säga att tiden inte spelar någon roll när man gör något sånt här, men trots allt så tävlar man, om inte mot sig själv så mot alla andra som springer runt om kring.



Fler härliga bilder kan ni hitta på Emelies blogg! :)
/Idamargareta

jogging och vårruset 2011

Den tidiga morgonen jag hade planer på blev av efter ungefär en timmas extrasömn (snooze), men resten gick bättre då jag hoppade i träningskläderna och tog en lagom jogging runda på den senare morgonkvisten. Kroppen känns så där härligt pigg efter en runda. Det är många som klagar över dagens väder, jag är liite deltagande men den här morgon var det bara härligt med lite kyla, det gjorde att rundan blev lite lättare.

Tror det är för tredje eller fjärde året i rad, kan till och med vara femte, som jag nu ska fortsätta med min ”tradition”. Trodde aldrig att det skulle bli av då jag varit sjuk väldigt länge och sen kom mina tankar i vägen för att ens låta mig inse att 5 km inte är så farligt ändå, bara jag tar det i min takt. Skulle väldigt gärna vilja springa tjejmilen också men det får vi ta senare.
Hur som helst kommer jag springa denna runda med ett tjejgäng från klassen, anledningen till att jag kunde vara med i år var att jag kände att kroppen är tillräckligt läkt för detta och en annan tjej hoppade av, så jag fick ta hennes plats. Så imorgon kommer några tjejer från IVP Springa Vårruset 2011 i Växjö! Det ska bli riktigt kul!
/Idamargareta

the mind

Den första maj går mot sina sista timmar för detta år och termometern visar under 10 grader, träden svajar efter vindens behag och det sus den ger efter sig. Rummet är för närvarande en behaglig plats att befinna sig på med allt som finns samt ljuset som sprider sig från lamporna som jag tände för en stund sedan. Hade det varit en mörkare årstid hade ljusen fått varit rummets enda ljuskälla men det skulle resultera i ett alldeles för varmt rum (mitt egna ilandsproblem för dagen), när det finns så mycket mer!
/Idamargareta



till det som är vackert!


till det som är vackert..

densistaaprilochförstamaj

En helg som kan sammanfattas med härliga och roliga människor, goda viner och en hel del skratt och så klart fötter som inte kunde stå still, alltså massvis med dansande kalmarbor. Idag är sista dagen fri från skolan sen börjar den sista kursen och det kommer att gå fort!
/Idamargareta

RSS 2.0