20100930

Sitter här med plugg vännerna och kör det sista rycket med uppgifterna innan tentan ska lämnas in i morgon, så då kör vi på mina vänner! Imorgon är även dagen då min syster kommer och hälsar på här på fina Öland och Kalmar stad.
Ha ännu en härlig dag!¨
/idamargareta

physical activity and health

Det är precis vad jag håller på med nu, pluggar som en idiot till första hemtentan i denna utbildning. Så det var väl nu man skulle ha bra universitetsspråk, fina ord och sånt där. Vet inte riktigt om jag har kommit dit än men på vägen är jag i alla fall. Vet inte riktigt om det kommer något bra från min hjärna just nu. Det kommer så mycket så att jag inte ens kan stava till gärna, järna och till slut, tredje gången gillt hjärna!!
Min säng är min bästa vän nu, med härlig musik som spelas från alla håll och kanter från korridoren, orkar inte stänga dörren, känner mig alldeles för instängd då!
Men biblioteket finns i alla fall, så där har jag spenderat några dagar, träffat en del från klassen som är minst lika oroliga som jag, jag är inte ensam!

nu ska jag skriva så det ryker..

ha en bra kväll, en sån där lill-lördag som dessa onsdagar brukar kalla sig, som dom flesta också brukar nyttja, förutom lilla mig som pluggar ikväll. Men som sagt, ha en grym kväll!
/idamargareta

en variant av friluftsliv

Vaknar ännu en tidig morgon, men denna gång i min säng, lite mjukare än liggunderlag på maken.
Men det har varit riktigt roligt, så tack  alla IVP:are för dom här tre dagarna! skulle kunna åka iväg igen och hitta på något. Tre dagar med många aktiviteter och några fick även ta ett dopp, även om det var mer ofrivilligt än frivilligt. Man har fått kämpa bland vind och vågor för att komma fram, det har känts i armarna att man har paddlat i ett par gånger per dag. Vi har fått göra mat över spritkök och eldat för att hålla värmen i tälten. En riktigt rolig upplevelse. Så tack ännu en gång!

Nu väntar en dag med lite mat shopping (har inte varit här på nästan en vecka så kylskåpet måste fixas lite.) Träning, plugg och lite mer plugg.

Ha en härlig dag!
/idamargareta

one red thread

Spenderade dagen med min syskon igår och "Karlstads familjen", underbart söta ungar med enormt egen vilja. Åt gott, kollade på tv, snackade och bara hade det trevligt. Sedan blev det denna dag och nu sitter jag här hemma, i min gamla hemstad med lillasyster som jag ska ha film mys med sen, Remember me (som jag redan sett en gång) väntar. imorgon börjar resan tillbaka till Mörby och en ny vecka kan börja, och vad börjar den med om inte en tre dagars tur på vatten med kanoter med hela klassen, som jag berättat tidigare, men jag är riktigt taggad!
Ha en bra kväll nu alla glada, soffpotatisar och festprissar!
/idamargareta

Sena nätter, tidiga mornar

Tror du att jag verkligen packade igår, nej tyvärr inte, inte förens sent i alla fall.
Men det beror helt enkelt på jag har alldeles för underbara och roliga grannar för att kunna gå ifrån dom för att göra något så tråkigt som att packa ner kläder och annat som ändå ska upp några timmar senare. Det kommer att bli intressant att se om jag kommer att prata skånska sen om ett tag, speciellt med tanke på att mina granna är skånebor, om jag inte har helt fel.

Så nu sitter jag här och har snart packat ner det som jag behöver, sen på söndag kväll ska jag packa resten som behövs inför ”klassresan”. Sitter här efter härliga skratt, bra tv (?) och roliga bilder! Stackarn som ska upp tidigt, fröken C, vår kära homie (stavning) orkade inte riktigt med mig och D, för mycket tjatter kanske eller så var hon bara trött och ville glömma bort den hemska träningsvärken som hon hade fått efter ett par träningspass. Men idag väntar timmar på bussar så kände att jag lika gärna kunde sova på bussen istället för att stressa och hinna sova. Så nu har jag varit uppe med tuppen och hunnit med en morgonpromenad i blåsten, lite hurtig måste man vara innan jag sätter mig ner för resten av dagen. Men nu ska jag inte tråka ut dig mer! Ha en underbar helg, för det ska jag!
/idamargareta

resväskor att packa

Nu är det dags att packa, men även att städa och förbereda inför nästa vecka. Vid nio tiden börjar ett grymt äventyr, ett äventyr med klassen och kanoter i tre dagar! Jag längtar verkligen efter dom dagarna med att få upp ett tjugomannatält, paddla på och massa annat skoj som kommer att hända. Men innan detta kommer jag att åka hem till lilla staden som ligger vid värnen för att träffa en del av min underbara familj!
Ville bara att ni skulle veta detta, för jag är riktigt lycklig nu, tror faktiskt att man kan kalla dessa känslor för ganska lyckliga. Jag trivs helt enkelt med mitt liv här och dessa underbara och gulliga människorna som finns i min omgivning. Miljön och allt annat. Förstår om du tröttnar på att läsa detta, ganska ofta, men det här är precis vad jag känner, jag har hamnat rätt!
Ha en bra kväll, nu ska jag packa och städa!
/idamargareta

tvåtusentionollniofjorton

Nu är biljetterna bokade hem till lilla staden, en helg i mitt hem med underbara människor. Konstigt nog är alla jag umgås med helt underbara, konstigt(?) men bra skulle jag säga.
Veckorna kommer och går men det är först nu som jag verkligen har kommit igång med allt på riktigt, innan så tog nollningen och inflyttningen all tid, men nu börjar jag känna mig hemma och veta vart jag ska ta vägen.
Nu är det tvätten som håller på att fixas, gick alltså upp tidigt för att hinna med detta innan skolan börjar, har även hunnit läsa lite, men tyvärr har jag inte fått alla böcker än, hoppas på att dom kommer innan jag åker iväg.
Ha en härlig dag, nu strålar solen ännu en gång!!
/idamargareta

en härlig dag ute vid hamnen



Bilden är inte rättvis del på grund av att den är tagen med min mobil, men  också för känslan och det var riktigt härligt att sitta därute på muren och njuta av värmen och den härliga utsikten, dels till kalmar. Nu blir det ju bara kallare ute så nästa bild kanske visar mer av vintertider.
/idamargareta

ordinary people

måndag förmiddag och ingen skolan, eller snarare självstudier. Så nu ska jag läsa igenom några artiklar och kolla igenom en av dom fyra böckerna som jag har köpt, än så länge har bara en bok kommit i min ägo men den som väntar..
Idag har vi stora planer på att klara av ännu ett pass på Friskis men min hals vill tydligen inte vara med, förhoppningsvis blir den bättre till senare idag för orkar verkligen inte bara sitta still här och bli frisk, kan man inte bli friskare genom att träna och annat kul. Nej men ska ta det lugnt. Men det är väl bara att lyssna på kroppens signaler. Nu får ni ha en bra dag så fortsätter jag med att lyssna på kroppen och hoppas på en bättre dag.
/idamargareta

hold on to your feelings

äntligen internet                                               "camp mörby"                                      kalmarstad
                 underbara människor                                              härliga tider
                                                många skratt                                           seg söndag

ha en bra söndag!
/idamargareta

Godmorgon världen

Efter en lång men avslutningsvis riktigt grym och rolig kväll med resten av folket i huset på camp mörby är jag trots allt vaken nu, vilket är alldeles för tidigt för att orka med en utekväll med vännerna i stan. Men det är bara att tagga och hur länge har man chansen att vara student!? Jag får skaffa en kamera så ni mina vänner kan se vad som händer i mitt liv, inte alltid kul att sitta och läsa massa text, men det får ni nog överleva ett tag ändå.
/idamargareta

another sunny day


onsdagen

Nu är det onsdag kväll och dagen som även kallas för lill-lördag, men ingen lill-lördag för mig ikväll.
Nu i måndags började mitt nya liv, igen, har simmat, joggat och varit på pass, så hoppas jag bara att det håller
i sig. Men går man ett program som handlar om idrott borde det vara konstigt annars.
Imorgon blir det plugg och fika med Josefine sen även att gå på ett möte
om dans och andra estet-spex- saker som finns att göra.
ha en bra kväll nu!
/idamargareta

one day at a time

Är hemma efter en lång dag, försov mig imorse så fick ta bussen som gick en timma senare. Men han precis innan lektionen började. Jag bor i ett studentboende som är ungefär en timmas bussfärd från Lnu så vi brukar få ta en buss som göra att vi är i stan en timma innan allt börjar, hänger ni med? I alla fall så hann jag med, med lite stress i kroppen så kom jag fram. Men nu är jag hemma igen, ska snart ut och springa med grannen.
Imorgon är det självstudier så en förhoppningsvis lång sovmorgon väntar..
Nu tillbaka till alla vuxenpoäng.
ha en bra dag!
/idamargareta 

waiting on the world to change

Är riktigt seg idag, hade bara halv dag men har ju inte riktigt börjat på riktigt än, men har hunnit med att simma idag, så anledningen till att jag är så trött nu är antagligen på grund att att jag simmade och bastade. Så jag är alldeles för lugn i min kropp just nu. Man får inte slappan av så mycket, ska ner och laga lite mat tills imorgon också, usch usch säger jag bara.
John Mayers ljuva musik spelas just nu!
god natt på er!
/idamargareta

a falling through

Sitter här och kollar igenom datorn och hitta några av bilderna som jag förde över innan jag flyttade, några minnen vill man ha med sig. Och en del är faktiskt väldigt gamla.
En parentes, min granne har riktigt ordentliga högtalare, så det är tur för honom att det är bra musik som kommer från hans rum. - studentkorridorer.
Men Minnen vill man alltid ha kvar, fick några fina bilder av mina underbara syskon innan jag flyttade. Så nu sitter jag här och är lite sentimental, lite så där känslosam och saknar en trygg famn. Men det är väl något som alla går igenom, på tal om det så ringer pappa.
ha en bra kväll!
/idamargareta

new colors

Började med en lugn dag, medan andra kämpade för att vinna över faddrarna och vi vann!
Men sedan bar det in till Kalmar på förfest och sedan sjösjukan och dans. Känns som om jag upprepar mig väldigt mycket om vad det är som händer, speciellt dom senaste veckorna. Men det är inte så mycket annat som har hänt. Man försöker att installera sig i rummen, vara social, hinna med alla nya människor och prata med familjen, vara på topp och festhumör! Men idag är det lugnt, dags att kolla upp vilka böcker man kan behöva..
Men först en tur till hamnen för lite härlig luft och ev få tag på mina kära vänner.
Ha en härlig söndag nu mina vänner!
/idamargareta

2010 09 04

Den sista kvällen av två veckors nollning är nu inne, ikväll är vi alla (som varit nollor) officiellt ettor och det är bara att börja med det riktiga livet nu.Vet att jag inte har så många bilder här men ni får överleva och tyvärr kan jag inte riktigt sätta ord på dom här veckorna utan att säga att det har varit helt underbart, så mycket på två veckor.Men som sagt, nu börjar det riktiga livet. Men ett liv utan min familj i närheten, det är en bra bit att åka för att vi ska kunna träffas så jag är glad att det finns telefoner. Tror att det är först nu jag börjar få lite hemlängtan. Så kärlek till er min familj!!

/idamargareta

Dark blue

Solen strålar genom mitt öppna fönster och sprider ännu lite värme och lyckokänslor som den medför i min annars så glada kropp. Gårdagen var jätte fin och rolig. Prinsar och Prinsessor kan ju aldrig slå fel.
I kväll fortsätter helgen i studentanda och pubarna ska besökas!
NU måste jag fortsätta med den fina städningen, någon gång måste det ju vara fint..
ha de bra min vänner!
/ idamargareta

RSS 2.0