Earth hour

Ikväll släcker vi lamporna för en stund. Men innan allt detta har vi haft finbesök av trollen och allt som då kommer med. En far har fyllt år och presenter har öppnats, tårtor har beskådats och sedan funnit sin rätta plats. Efter en veckas lugn sätter träningen igång igen och humöret blir på topp. En fin och bra start för denna helg och kommande vecka.

1939

Vi anlände till arenan och folket ökade i antal på både stå och sittplats, men egentligen säger man läktare?
Minuterna till matchstart minskade och spänningen låg i luften. Den specifika musiken ökade och förberedelserna var nära, man kunde känna trummslagen i kroppen och med en smäll for hockeyspelarna ut på isen. Neranför oss hade vi spelarna och framför oss fanns hejaklacken, jag var nöjd. Känslan skulle sitta i.

Kan bara undra vad min bror känner och tänker om helgen, en resan till london där tre fotbollsmatcher väntar, kan gissa på en liten lycka..



With your heart in mind

  
  

Det som kommer nu ska vara bestående av solsken och planerande igen, även en hockeymatch väntar under morgondagens senare eftermiddagstimmar.

Det känns ungefär som om varje år har sin egen smak, en smak som specificerar just det årets händelser. Det är smaker av något som har hänt men som ibland även stannar kvar en stund till. Ibland blir det lite beskare än andra gånger, ibland blir det surt men många tillfällen ger smak av det söta. Som en härlig påse med blandgodis

Roll away your stone

Just nu lever jag i någon form av bubbla, men det är väldigt härligt att vara här, om bara för en stund. Träffat familjen karlstad, skrivit, pratat och saker har varit över förväntan. Innan kände jag mig lite som ett litet barn med den bestämda åsikten att "jag vill inte!" och signatur stampen. Men så här efteråt var det ju inga problem alls och leendet satt lika bra som vanligt. Fast denna gång med mer kunskap än vad början av veckan kunde erbjuda. Fortfarande några saker att ordna innan jag vet helt hur det kommer att bli, men man ska väl låta det ta lite tid så kommer det bli bra tillslut.

Fick träffa familjen karlstad nu i veckan och tillhelgen väntar vänner och M&M. Så det har varit och kommer vara en riktigt bra veckan.

Without you the universe is not beautiful



ta meg med

Med färgklickar av nyanser som jag tycker om ska jag sakta och på någotvis börja igen. Kunde nog ha gjort detta lite bättre men nu är det här och kan bara göra vad jag kan och sen hoppas att en del av lasten hoppar av efter vägen. Men det återstår att se, som man säger. Så nu ska jag fortsätta med färg, form och ord.

Dance to another tune


   
"Jag tycker om dig" är något som man borde säga oftare till personen det handlar om, som min mammas väninna sa till henne här om dagen. Jag tycker att det var så otroligt fint sagt, blev till och med glad själv utav att höra det. Egentligen är det ett väldigt vanligt ord men att sätta in den på en plats med dess riktiga betydelse kan vara något helt annat.
   
    
    
   
Kände för att kolla igenom gamla bilder från något som känns som evigheter. Bilder med underbart små och söta syskon, bilder från tiden när kabaré var något som förväntades av oss och som gjorde att vi tillslut fick resa. Bilder från tiden då pendlandet mellan två städer blev vardagsmat och år av nya upptäckter. Tillsist hamnade jag bland bilder som kommer från denna tid. Önskar bara att man själv kunde fota lite mer så detta kunde bli bilder som man själv tagit. Men snart kanske även jag kommer ihåg att klicka lite.

some days they just are

    

En kväll med början på lite mer ordning(?) väntar. En kväll med en liten del av familjen. Gott att dricka och mat från havet. Ett litet steg i taget.

A little bit of sunshine

Det ser ut att bli en bra tid framöver. Vaknde till en grå och dyster dag med allt som det innebär men någonstans där emellan kom det jag väntat på länge. Som sagt ser det ut att bli en spännande tid framöver. Något helt nytt, något som jag kanske är riktigt dålig på, men det gör inte så mycket eftersom att dagarna vi har är till för att lära sig på. Delsträckan av väntan är snart över.

in front of me




Värmen och solen förgyller alla stunder just nu. Får börja med promenader eller joggingrundor och sen gömmer jag mig inne i glasverandan eller matrummet. Papper och penna är mina för närvarande närmaste vänner och jag hoppas att dessa tillsammans med andra kommer att i slutet av detta göra mig fri, igen.  

Tillsammans med goda luncher och värmen blir avbrotten helt underbara, som när man somnar i solen om sommaren och värmen sprider sig med brisen över huden. Lyckan väntar och sprider sig sakta men säkert.

öppna upp ditt fönster, slå upp din dörr, släpp in ljuset

    
 
Underbara stunder i livet är de man ska bevara, något att plocka upp när det behövs. Ett leende som förgyller.

all and nothing


  
Bland det bästa är när man kan tur up the music och bara dansa pausa för att få den underbara känslan av amazing. Med lite oförstående mellow och med förhoppningar på mindre amnesia. Att bara få raise the roof som om nothing can hold us back. Det är nu, som i first of the year som man göra det bästa och sedan forsätta, som en del wild ones. Antingen kan det vara så att nobody knows eller så kanske heaven ser mer än man tror?

När fantasin får flöda


Det är många som ska få plats när fantasin flödar och bilder skapas. En kreativ söndagseftermiddag med små troll. Idag, en fin snöig dag med mor och bigsis.

Som en blandning mellan gåshud och lyckorus

Vad gör man när den kreativa sidan känns på topp men när det gäller att genomföra alla dessa idéer tar det lite mer stopp än vad tanken gjorde. Det enda man kan göra är att vänta in den rätta stunden och då välkommans allt lite mer och bättre än vad det hade gjort annars. Vad är det man säger, väntan är en dygd? Tror nog att det mer handlar om att bara göra det eller acceptera. Fast kanske mer beroende på.

Glädjen är stor med sitt stora kretslopp, ett lopp av lättnad som aldrig behöver ta slut. Men saknad och väntan är som ett citat av någon annan ur ett annat sammanhang " en blandning mellan gåshud och lyckorus". Mening med lite tvetydigt budskap.

många färger

    
Som alltid, hade jag fått reda på alla de saker som hänt den senaste tiden för ett par år sedan hade jag nog inte trott på många av händelserna. Men som med mycket så tror jag att den finns en anledning till varför en del av dessa saker händer som vi är med om. Men det är svårt att säga för att ser vi saker och ting på olika sätt beroende på vart i världen och livet vi befinner oss. Så man kan bara se till sig själv med en känsla för andra. Då man inte kan sätta sig in i någon annans liv, bara känna till och finnas till. Men tiden som vi får av livet stärker. Hur vi väljer att ta den är upp till var och en.

Vart jag befinner mig nu nog är en del av de händelser som sker, kanske som ett litet uppvaknande och sen vidare på vägen. Det finns en stor fråga och svaret får vi nog någon gång men kanske inte tillräckligt tidigt för att sprida den vidare till andra.

fler delar av livet

Ibland får man låta det förflutna vara och bara gå vidare, det funkar inte att låta saker och ting ta över den tiden som finns nu. Vissa återseenden kan faktiskt vara bättre än man hade trott. År kan gå emellan men hur som helst fanns det trots allt något som gjorde att man umgicks tidigare, något som från början skapade gemenskapen. Hur det utvecklar sig efter händelserna är en annan fråga, men det kan behövas för alls bästa, för livet.

En händelse rik helg som ännu inte är slut och trollen med familj är på väg. Mer kärlek.

. . .

Det rullar och tickar, skriver och suddar, går och står still, stannar upp och minns. Minns något fint. Något som kan ha hänt för länge sedan, kanske år och det sitter som gjutet i minnet vilket gör att känslan upplevs på nästan samma sätt som när det utspelade sig. Minnet är fint i många lägen men det är inte var fokus ska finnas. Det får komma in som en liten skugga då och då men inte ta över.

Hittade vägar som gick genom en del av barndomen och då även uppväxten. Det jag behöver finns här, närmare än man tror och det är nog därför som jag kan börja slappna av igen. Som en härligt avbrott av minnen börjar smilbanden att aktiveras och jag blir medveten om musiken som spelas från lurarna. Bara härlig musik. Dansa pausa. skapa takt. det spelar ingen roll.

conversation

"Vi har många liv, från det att vi föds tills dess att vi dör vilket skapar berättelser av min senaste livshistoria"


I väntan på något bättre så rullar det på. Mindre än en månad kvar tills vi kan ställa fram klockan och se sommartiden, tina upp vinterfrusna kroppar och le mot solen. Det är fint. Så det rullar helt enkelt på som det borde göra.

..

Ibland kan man hitta överraskningar, stora som små lite här och var. Ibland blir det på resande fot och andra gånger blir det på mer stilla stående fötter men oavsett så är det ju en överraskning som kanske kan bli ännu bättre.
RSS 2.0