One of many

Ekstremsport veko 2012 är nu igång. En del av söndagens kväll spenderades på det som tidigare varit den stora mötesplatsen för att alla. Större delen av gräsmattan är täck av stora tält och inhägnader och så klart glada människor. Fick se en härlig video och passade musik som fångade det där lilla extra av intresset och sedan en helt fantastisk dans show med influenser från många olika länder, kampsporter och danser. 
Men ännu en veckan långt ifrån slut.
 
 

Tomorrow's a new day for everyone

 
En händelserik helg, inte alls som jag hade trott att den skulle sluta men minnen är de som består. Trots en sliten kropp blir minnena många och rolig(a) (på både norska och svenska) under helgens få timmar. Lite mer energikällor och solsken så är jag tillbaka på den topp jag nyss stod på.

Extremsport veko 2012, något nytt och spännande (för mig, även om det nu är femtonde året i rad). Skulle varit mer intressant om man själv var en av alla de galna tävlings människorna som utövar några av grenarna. Men kanske någon gång i framtiden. Får se vart jag själv står i förhållande till den våghals som inte har alla mina spärrar.

Juni, juli augusti

 
Ännu en dag i fleischer's vardag, men några extra blomster kan inte skada så Glad midsommar på er alla underbara!

Featherstone

Ibland spelar det ingen roll hur mycket solen skiner, strålarna når inte riktigt in genom fönstren som så välkomnande står öppna för denna sommar. Men bara vissa dagar. Dessa dagar är det som om de öppna fönstren faktiskt varit stängda trots att det ögat ser är något helt annat. Som om fönstren är stängda och låter rummets fyra väggar få arbeta själva utan något från den andra sidan.

Ibland gör kroppen lite mer ont än andra dagar, men bara ibland. Som en liten stöt i kroppen man inte var med på och sen kommer efterchocken och stannar kvar en stund, men bara för en stund. För minnet har mycket att ge och går ibland igenom alla de saker som har hänt tills denna dag. Idag är jag långt borta från alla nära, kanske är det därför det känns lite extra idag, för imorgon är det midsommar och det blir den första för mig att inte fira "traditionellt". Saknad är en jobbig känsla men även den som kan driva på och skapa styrka. Så resterande dag återgår jag till jobbet och hittar annat att fokusera på för sen kommer natten med sömn och låter en ny morgon gry och välkomna den svenska midsommaren bland norska vyer!

Blåtur

 
 
 
 
 
Utanför bussens väggar och fönster fanns en vacker natur, i alla fall för mina ovana ögon medans det som skedde innanför väggarna var något helt annat men vackert på sitt vis. Ett besök i norges minsta stad, bowling och god förrätt i isländsk anda. Vidare för besök i ett av alla de historiska hotellen vi är med i och lite föreläsning med jordgubbar och champagne Bergen var den slutgiltiga destinationen, målet för bussturen. Det var kallt och blåsigt men omgivningen och stämningen värmde hjärtat och resten av kroppen. God mat, dricka och så kallad underhållning under några timmar innan bussen tog oss hem för lite nachspiel.
Ska bli intressant att se om vi kan lyckas skapa någon version av midsommar här till veckan. 
 

Only forty minutes' drive











Little talks



Har alltid varit en morgonmänniska men tror att det har ändrats nu. Tänk att en sovmorgon kan vara så underbar, att kolla på klockan och inse att det fortfarande finns tid att sova innan alla måsten sätter igång. Som denna morgon, helt underbart. Nu blir det ännu en tur i spåret och sen vidare till jobb, två dagar fri och sen förhoppningsvis middag med kära far!

Let your mind dance with your body

För några veckor sedan spelade jag tennis med ena grannen men tyvärr så vann han, antagligen genom den kämparglöd som båda bidrog med. Dagen efter väcktes jag av ordentlig träningsvärk då jag för tillfället inte införskaffat mig några nya träningsskor utan använder ett par som kallas för easytones, bra för ben -och rumpmuskulaturen! Speciellt efter två timmar på tennisbanan. Men för tillfället tillåter inte vädret ännu en match men förhoppningar finns kvar för ännu återstår det en hel månad innan han far hem till grannlandet igen. Så tills den tiden kommer ska jag försöka ge mig ut på en joggingrunda och hoppas på att det rusk som befinner sig utan mitt fönster underlättar och ger friskare luft att andas in.

everywhere in the world



Laughing is the same everywhere i the world

Flink

Ser fram emot kommande dagar. Det blir kärt återseende, även om det bara gått en månad. Någon dag av ledighet väntar också efter nästan två veckor av jobb varje dag. Solen skinner upp staden igen och värmen hittade tillbaka om så bara för en dag. Ska försöka ta tag i denna del av livet då det är lätt att bara låta det vara och ignorera det som sanningen faktiskt visar. 
Har hittat tillbaka till skissblocket igen men behöver ny inspiration, vill måla med färg men har ännu inte de kunskaperna eller materialen för att göra det. Så tills den dagen kommer ska jag fortsätta med mina block och pennor.

Studentens lyckliga dagar!

Det är redan något år sedan jag och bror tog studenten och mycket har hänt sedan dess. Sis tog studenten förra året, vilket faktiskt känns som om det bara var för några veckor sedan, speciellt nu när grönskan är här. Men idag är det kusinens tur att ta studenten så hoppas att hon får en riktigt härlig dag.
Själv ska jag förbereda mig inför kvällen jobb och förberedande inför helgens alla krav. Bara för att det är en riktig motsättning till de finna orden som skrivs i många olika versioner men oftast avslutas med samma ord, arbetslös. Men vad spelar det för roll när lyckan är total och champagnefrukosten bara var början.

Keep your head up


                                                                                                                                Foto: Caroline

Keep your head up, keep your heart strong. Keep your mind set, keep your hair long.
Keep your head up, keep your heart strong. Keep your mind set in your ways
Keep your heart strong

Only four seasons

Jag tycker om detta som är nuet men jag längtar till framtiden, till den stunden som jag vill vara i som detta nuet skapar för att jag ska komma dit. Det som behövs för att komma dit är precis det som jag gör nu, det är vad jag tror i alla fall så hoppas att inget görs i onödan. Men har man många drömmar måste man gå igenom några som inte alltid stämmer, just för att hitta den där riktiga drömmen som gömde sig bakom alla andra.
Men tänk allt som kommer längsmed dåtiden, nutiden och framtiden.

Twenty-five years

Nationaldagen är i sig lite speciell men detta år, just denna dag är den mer speciell än vanligt.
En dag att fira och minnas!


It's my part

Livet är en berg-och dalbana och just nu pendlar jag väldigt fort från toppen till något steg ner men absolut inget mer. Men är man en känslomänniska går det inte att undvika och tankarna åker runt som en riktig karusell, det gäller bara att inte hålla fast vid alla tankarna utan släppa dom vidare så nästa kan komma och sedan även den passera.

Ibland känner jag mig riktigt töntig när jag promenerar längs stigarna och vägarna när det bubblar av lycka, en sån där när leendet bara hoppar på en utan att man riktigt var med på det och kan inte hjälpa att hela kroppen känner av lyckan. Grunden till just dessa lyckorus består inte av något speciellt utan bara infinner sig för stunden. De är riktigt fina att ha och förgyller dagarna som kommer går.

now is the start


RSS 2.0