Some days

Här om dagen vaknade jag ungefär tio minuter innan tåget skulle börja rulla. Fick lite smått panik sådär som visade sig genom många fula ord och några språng åt alla håll sådär som en virrpanna gör. Såg nog lite roligt ut så här i efterhand, men den stunden jag var i då var allt bara rakt åt ett *fult ord*. Fick frågor senare om det var bättre för jag hann trotsallt med tåget och nu sitter jag i staden och väntar in en fin dag.

Denna dag är en bra och lugn dag, lite som när man sover bort den och ignorerar huvudvärken. Men imorgon är ju nästan början på ett nytt år och det blir bara vad vi gör det till så därför vill jag ha en fint år, ett lite lättare år.
Så det kommer bli fint.

In the wind

Little apple

Idag är en sådan dag när tiden bara rullar utan man egentligen inte har gjort någonting. Morgondagen kommer att vara i ungefär samma spår men då på några rullande tåg som ser till att tiden går åt mig. Känner för att bara mysa ner mig i ett litet hörn och bara vara, sitta med en rykande kopp te och en fin bok eller blocket och pennorna och sedan se vad som kan skapas fram ur bilderna. Bara sitta och lyssna på bra musik, hitta nya listor och sätta in dom i nya fack. Känner för att bara vara, men bara för en liten stund för sedan är det vännerna mina som jag vill umgås med. Mörkret ska bara få falla lite till och sen tänder vi kanske ljus och äter gott.

There's a light again

Det har varit en fin dag. Egentligen har inte så mycket hänt utan dagen började bra och sedan fortsatte det i samma spår. På vägen hem var det alldeles stjärnklart och snart är det dags att sova gott, drömma fint och sedan vakna pigg och glad för en träff med lite speciella människor för att ännu senare träffa de fina.

Elephant

Det sägs att om man har en elefant i sitt hus så ger den oss tur, så därför har jag bestämt mig för att tro på dessa ord (men man ska inte ta det så ordagrant utan stanna vid någon fin porslin eller glasfilur, en fin prydnad räcker helt enkelt). Vi kan alltid behöva lite extra, för godhet, lycka och tur kan man nog inte ha för mycket av, det gäller bara att hitta en bra balans i ge och ta.

wonderland









Beautiful things

Visserligen visste jag detta redan men att familjen älskar godis så pass mycket att det snart är dags för mig att skapa den tredje plåten med goda kolor, det kanske är lite väl mycket förälskelse i juletidens godis. Eller så får jag helt enkelt ta åt mig äran av att vara duktig på att göra kola (ett recept som nästan helt ärligt bara tar 5 min och är underbart gott, så vet inte om jag har rätt att ta åt mig äran.) Men jag väljer ändå att ta åt mig äran denna gång. Något ska man väl vara bra på.

julklapps rushen är över och snart är alla klapparna klädda i färgglada papper och alla de vackra snören och rosetter som också tillhör. Fattas bara lite knep och knåp men det tror jag är ordnat till ikväll vilket ger hela dagen imorgon till de resterande jul förberedelserna. Jag hoppas att denna jul blir en riktig jul. det behövs.
Kidzen växer så otroligt fort och det är nu deras tur att få uppleva den omtalade tomten!

Look beyond what you can see



                                          Emma - Jason Upton



alltid lika trevligt att hitta musik som är skrivet i ens namn..

Cogito ergo sum

Det börjar nu att reda upp sig igen, livet går lite upp och ner och nu är jag på väg upp igen vilket känns riktigt skönt. Sådant som var inplanerat sedan tidigare har ändrats men jag tror faktiskt att det var till det bättre, det är vad jag vill inbilla mig. Man är ju alltid sig själv närmast.

Fram till nyår känns det som om dagarna redan är inplanerade och det är bara full rulle, nästan hela vägen.
När jag kom hit fick jag en dos av "åh så härligt med ingenting" sen hände det inget mer förutom lite sysslande med julklappar men dessa grejer ingår i min harmoni så det går inte riktigt in livets att göra- måsten, som får dagarna att rulla. För det är inte precis dessa göromål som jag berättar om, om någon frågar vad jag hittat på för trevligt under dagen. Under tiden fick jag lite små panik och kände inte riktigt igen mig själv. Men som min kära moder sa, de senaste månaderna har varit som på högvarv, om inte fysisk så riktigt ordentlig med det psykiska vilket gör att dessa dagar med nästan inget att göra känns som om jag går förlorad. Men eftersom att jag är en optimist i vanligafall så vet jag faktiskt att det kan ju bara bli bättre, sedan har vi decembermånaden som bland annat är till för frid, minnen och väldigt mycket kärlek så går man några steg till bara för att det känns så bra.

The weight of us

Lyssnade på musikhjälpen medan jag vandrade förbi hus och ting som påminde mig om tiden som liten. Tände ljus för de kära som inte längre är här och mindes lite mer. Gick vidare och såg lekplatsen som var så stor när jag var liten, all den där natur som skapade andra världar. Vägar som var riktigt långa med de korta benen man då hade men som inte riktigt är lika långa längre. Allt har ju sin tid och med tiden förändras saker och ting.

Just nu spriders sig värmen i rummet med alla de tända ljusen och det är dags att fortsätta dagen, den fjärde  advent.

"We got love on our sides"

Har hunnit med att öka jul och mys stämningen i huset lite ytterligare, men frågan är om man kan ha för mycket jul? Jo kanske men själva tanken att samla alla de underbara med massa värma färger, ljus och alla de goda dofterna som kommer med julens tid känns så härligt på något vis. Även om de flesta jularna är lika de tidigare är inte ändå inte riktigt de samma som åren innan, ständigt någon ny händelse.

Lyssnar på en underbar röst, såndär musik som jag bara älskar att lyssna på och försvinna en stund till en plats där ingen annan kan störa. Älskar de stunderna för på något vis "återvänder" man utvilad. Att snön ännu en gång börjat falla är absolut inga fel, det ökar bara den där mysfaktorn som ska finnas under dessa mörka månader. Klockan får ticka en liten stund till men sen är den en julkonsert som väntar.

..We got love on our sides
But rest easy, cause our souls they were made to last..

Shall we dance?





dreams

Mardrömmar är bland det värsta man kan vakna ur, speciellt när känslan av att det var verkligt är stor. Vaknade och gick trappan upp för att sätta mig i familjesoffan, bara för att bli av med obehagskänslan och snart är den ur världen. Mardrömmar är inget för mig, absolut inget för mig som är en lättskrämd tjej.

Så därför ska natten eller tidigamorgonens hemska drömmar glömmas bort genom en frisk promenad till stan, men innan dess ska en stor kopp te landa på mitt bord.

soon

Det hela går lite fort, men det betyder att hjulen börjat rulla igen?
Men alla förberedelserna börjar nu att visa resultat, julklapparna är snart färdiga och de sista små klickarna av jul kommer nog att vara uppe till helgen. Sedan vankas det julbak av allt det där söta som gör att alla våra tandtroll känner sig välkomna igen. Men vad gör man inte för lite härlig och ljuvlig julefrid.
Har även spenderat lite kvalitets tid systrar emellan, vilket man aldrig kan få för mycket av, goda energier.

december mys





in between

Känslan av att något fattas är inte speciellt trevligt, det rubbar på vardagen litegran men som med allt annat får man göra det bästa av situationen och det är precis vad denna helg var.
Först några försök till harmoni när allt var placerat lite överallt och i en lite oordning (som inom kort borde fixas) sedan bar det av mot inte helt okända människor som skapade en rolig kväll. Att bli accepterad av andra är alltid lika härligt. Gårdagen spenderades på ännu en julmarknad och det är lika mysigt varje gång även om ens tår inte riktigt är med på noterna. Det blev en fin helg och till veckan vankas det mer förberedelser inför jul och sedan har vi vännerna som är tillbaka i staden.

don´t know

Jag har skrivit många och långa texter men de har varit personliga för att våga visa dom, men sanningen är inte alltid lika vacker som vi skulle vilja ha den, man kan alltid försköna men den riktiga sidan kommer på ett eller annat sätt att dyka upp. Den sista tiden har ett mörk moln kretsat runt och runt utan allt ta en paus, vilket gör mig väldigt yr och oklar med vad som verkligen gäller. Det är så jag känner för tillfället. Lika yr som vädret.

Hemligheter har blivit avslöjade eller berättade för att gemenskapen ska stärkas vilket gör att min rädsla har ökat, rädslan för att förlora mer. Men allting har en mening som vännen sa. Jag hoppas verkligen det!

"Home"

Utanför husets beskyddande väggar har vi en storm, snön virvlar omkring och skapar ett stort vitt täcke över marken som sedan ger oss tillfälle att lämna våra avtryck. Värmland välkommande mig med en stor vit kram och kyla mot mina kinder. Nu får vi se hur fortsättningen blir.


                                                                                                 Foto: Caroline Utterström

D

Två månader nu min vän!
När solen lämnar dagens värme och sken tänder vi ett ljus som ständigt ska brinna!

If it didn´t work

Are incredibly glad I met you

Jag är en riktigt känslomänniska men i vissa tillfällen när jag är rädd att det ska bli för jobbigt stänger kroppen av sig på något vis och på så sätt stängs känslorna av och kommer fram först senare när det inte finns någon att "spela" för, på gott och ont. Så ännu en gång kommer känslorna nu efteråt men mitt hjärta har fått lättat lite till och hoppas att jag inte är ensam om det! Även om det inte alltid finns något positivt vill jag gärna inbilla mig att det går att lyfta fram något gott ur det onda och hemska, till slut.
Jag vill bara säga tack, ni är alldeles för underbara för det här och jag hoppas ni vet vilka ni är!

This day

När klockan ringde i morse var det till och med så mörk ute att man inte såg någonting utanför fönstret utan skuggorna av livet som cirkulerade Men så fort jag klev ut genom dörren såg jag ett tunt tunt täcke av ett litet snölager på marken och dagen kunde inte börjat bättre. Blir lika lycklig varje gång den första snön anländer. Så eftersom denna vecka skulle vara en bra vecka ska jag inte klaga än, men vi är ju trots allt bara i början av vecka men magkänslan är helt okej än så länge.
Min version av saker och ting börjar nu att lösa sig och det kommer säkert något bra utav det här också. Så jag ska fortsätta att le genom detta för på något sätt hjälper det. Idag är en bra dag!

Give it a go

Vi har ännu inte passerat tiden då mörkret faller över våra städer, det närmar sig men än är inte tiden inne. Har hunnit med mycket mer än jag trodde, men tar man bara tag i saker och ting så verkar det gå ganska fort (vilket jag blir lika förvånad över varje gång).
Ska jag lita på dagens och veckans horoskop så har jag bara bättre dagar framför mig, så då kan man säga att den här veckan började helt okej. Om man bortser från att jag inte riktigt kommer ut i dag, men det är ett annat problem som istället gör att en hyfsad ordning och reda är skapad i mitt rum redan innan sena eftermiddagen.

Svalkar vinden






Fotograf: Caroline Utterström 

pumped up kicks

Det var en riktigt härlig helg, precis som när man inte kan sluta le. Men den är bara en av många. Ett alldeles för härligt gäng för att lämna men vad gör man inte för framtiden, vet ju att dessa fina kommer att finnas kvar ändå och så länge kommunikationen funkar och resorna inte tar slut borde jag inte oroa mig.

Det är bara det att Kalmar gav mig så mycket mer än jag trodde, genom att flytta till denna stad har jag upplevt så mycket och med så många underbara personer. På bara detta år har jag växt som person och det är till stor del tack vare allt och alla som jag förknippar med staden. Oavsett om de flesta flyttar där ifrån kommer det ändå vara platsen där vi först träffades och just nu betyder det otroligt mycket för mig. Så jag är bara så glad att det blev den här staden som jag valde och ingen annan, för tänk allt jag då hade missat. Hade jag fått välja igen hade nog inte gjort något annat val ändå.

Compassion must awaken in ourselves



 

so we open up the door


So we open up the door, Let the music take us further than before
We've opened up the door, Cause maybe there’s an angel standing on the porch





 

We Are Young

Vi har kommit in i december men fortfarande ingen snö, istället har vi fått äran att vara med om ytterligare ett antal regndroppar om fortfarande skapar pölar på asfaltens nedtrampade vägar. Men helgen ska inte vara lika dyster som vädret verkar vilja vara utan vi ska liva upp stämningen igen och hoppas på något bra!
Så det ska bli en fin helg!

"as my own little back burner"


Det känns så skönt med allt det stöd som en familj kan ge, är så otroligt glad att jag får vara en del av den familj som jag blivit tilldelad men samtidigt valt.
När jag behöver dem finns de där och jag kan inte beskriva den känsla som infinner sig när dem bara visar att de är där när man behöver det. Oavsett om det är för att dela eller bara finnas till hands när tårarna faller eller skrattet som varit rotat i magen bubblar upp och inte riktigt slutar. Att de bara finns där i alla typer av känslostormar är en betryggande evighets känsla jag aldrig vill bli av med.
Så ännu en gång ska jag vara så där jobbigt sockersöt och bara ge all min kärlek till er!
RSS 2.0