En gång för länge sedan..

..Var vi väldigt små och klickade mest på grund av våra namn plus det lite pinsamma att vi under början av våran högstadie tid kom till skolan i likadana kläder!! Det enda som egentligen skildes oss åt var väl det faktum att jag var (är) brunett och hon blond. Men som tur är gör tiden att vi ständigt förändras och inte möter varandra i samma kläder längre! Sockertoppen.  Ljuva högstadie tid?
Nästa fröken som kommer hit får vara min vackra fröken i Uppsala! "Den coola tjejen från storstaden"



Den sista skol avslutningen som vi firade tillsammans innan vi splittrades för tre olika skolor och nu olika städer men distansen gjorde  och gör oss ingenting då vi fortfarande håller vi ihop trots den tiden som går emellan. Hoppas bara att det fortsätter så och att tiden får sätta fina spår efter oss.

Under Löven

Allting är inte alltid som det brukar vara, det ska inte vara så heller. För alla går vi vidare och hittar nya ting som gör att dagarna går. För på ett eller annat sätt får vi tiden att rulla på. Oavsett vad det nu än är kommer klockan att ticka på och ge oss en liten tidspress, inte alltid som något negativt utan också som något bra, som när tiden helt plötsligt gick mycket fortare än tidigare.

Förändringarna är många och tiden kommer att utvisa vad resultaten av dessa blir. Men små förändringar har skapats. En liten omvandling eller omväxling och det blir något nytt. Som mitt rum, saker som byter platser skapar en annan atmosfär. Med tiden kommer detta studentrum att förflyttas till en studentlägenhet som får en touch av mig. Denna skapande ådra är ivrig på att göra något men månaderna i kalendern ska först få vända några blad. Som allt annat får tiden helt enkelt utvisa vad som kommer att ske.

a walk as darkness falls

Blev en senare långpromenad än vad hade tänk men bättre sent än aldrig.
Nu när vi snart går in i september månad börjar kvällarna att bli lite kyligare men samtidigt så mycket mer uppfriskande Mörkret faller lite fortare och medan musiken i mina öron strömmar vidare genom tid och rum njuter jag av lite ensamhet (bortsett från den tiden då samtalet med syster var i full gång) och se upp mot den mörka himmelen som visar vackra färger från solnedgången och stjärnor på himmelen.
Det är under den här tiden som kroppens problem av någon anledning inte visar sig. Andningen blir mycket lättare. Men tiden utvisar som sagt det mesta och vinter tiden är fin men inte lika uppskattad

Kvällens långa promenad blev till viss del lite uttråkande då mörkret föll lite för fort och batterierna började ta slut så därför fick det bli en lite snabbare jogg mot min slut destination, studentrummet. Så nu känns det bra i kroppen och det kommet antagligen att visa sig lite i morgon men då vet jag att jag lever i alla fall!

Sunday thoughts

Trots att det är dagen innan studentlivet sätter igång igen känns det inte riktigt som om den delen av livet ska börja redan nu, utan pausen som har funnits här under sommaren kommer att fortsätter lite till. Men jag vet att det inte riktigt är sant, men inställningen kan för tillfället inte förändras. Viss förberedelse finns, i alla fall den mentala allt annat kommer efter hand och anpassas till den stundande situationen.

Dagen tillära har många saker uträttats!
Har även träffat "gammal bekant" och pratat med min sockertopp som kommer och hälsar på här i kalmar stad under veckan som kommer. Innan sömnen ska välkomnas behövs en lång kvällspromenad i den nuvarande kyligare staden, sen får studentlivet börja igen.

colour confuses






...

Känslan sätter sig så fort lugnet infinner sig, det är dags att fortsätta med livet och alla de händelser som sker.

Snart är alldeles för nära, så nära som två dagar. Det är då vi ska steget ännu en gång, trots att steget inte är lika stort denna gång är det trots allt ändå ett väldigt stort steg. Andra året kan snart börja med allt vad det nu innebär. Det förstå året gick otroligt fort och har en känsla av att detta år kommer att gå lika fort

fredag

Det är dags för fredagsmys! (en reklamjingel som verkligen sätter sig)
Det har varit en trevlig vecka i en liten men ny stad, en ny stad för mig som var på besök eller som min underbara vän sa, "extra semester".
Två husfruar under en vecka är det inte alla som har men nu är det lyckligtvis över och alla kan pusta ut.
Blev även ett besök i Malmö där festivalen var i full gång och de yngre tjejerna (med ett snällare utryck) var redo och skrika för fulla halsar när rix fm festivalen var på besök! Bortsett från detta var gårdagen mycket trevligt och kvällen avslutades mycket snyggt!
Men denna kväll ska spenderas i lugn och ro hemma i mitt studentrum, med kunskap om att nollningen håller på för fullt!


She's my man

Oplanerade ting kan ibland bli mer lyckade än de planerade men än vet jag inte riktigt vilken av dessa påståenden som jag ska förlita mig på. För det finns de oplanerade som har varit helt underbara denna sommar, lika så med de planerade. Än är inte sommaren över för oss då en vecka till i ljuva sommartid ska ske.

Minisemester för denna vecka med besök i en och annan stad jag inte besök tidigare, sedan sker förstås förberdelser inför den kommande terminen. Men först lite mer lugn och ro.

Photograph


Photograph

Hold the line

Idag är det precis ett år sedan jag flyttade omkring 400 km från min hemstad, en stad där jag spenderade mina barn – och ungdomsår. För precis ett år sedan var det en fredag och och jag satt inne i ett rum med stora fönster. Vid bordet där jag satt fanns det papper och pennor som räckte för att klara av att skriva färdigt tentan. Den sista salstentan jag gjorde för distanskursen som studerades då. Sedan satte jag mig på cykeln och for hem den korta biten som var kvar. Från natten innan hade jag varit helt uppspelt över allt det nya som skulle ske, utan att riktigt fatta vad det var som jag gjorde. Jag FLYTTADE hemifrån, till en stad som det tar ungefär 6 timmar och resa till om inte lite mer. Men det har varit värt varenda liten resa, var enda sittande mil på bussar, tåg och i bilar! Jag trivs verkligen, som jag sa en annan gång, så finns det så underbara människor här och det är de som förgyller tillvaron lite till!Om man tänker hur fort ett år egentligen är så hinner man ändå med så otroligt mycket! Jämfört med ett helt liv är ett år inte speciellt mycket, men samtidigt en väldigt lång period!


Genom de tiderna som vi har gått igenom har förändringar varit en ständig följeslagare, kanske en skugga som vi inte riktigt kan eller vill se. Men förändringarna finns alltid runt omkring oss! Även jag har förändrats, till viss del kanske jag vet men ändå inte. Finns inte riktigt något jag kan sätt fingret på men det ”känns” som sagt i luften.


Alla erfarenheter sätter sina spår och skapar nya tankesätt hos oss. Vi lär oss ständigt nya ting som gör att vi får en annan syn än den vi hade innan.


Nu sitter jag inne på mitt studentrum och drömmer mig bort till en tid som har varit och önskar ett vi kunde spola tillbaka tiden igen, bara för att få uppleva tiden som noll och etta igen, börja om från början med alla de förväntningarna som man hade. Men nu har studierna hållit på under ett års tid och två år har vi kvar för att sedan se vad som händer med livet.



Light up tonight

Denna fredag slutar väldigt fint när den lilla promenaden hem på ungefär en minut vissar en vacker himmel, en nästan stjärnklar himmel. Men värmen är inte som den en gång var. Då vi kunde vandra längs gatorna utan något extra som värmer och se gatan framför oss utan ljuslycktornas hjälp.
Men samtidigt är det denna tid som får mig att vilja mysa ihop och drick te, med vetskap om att man är skyddad från kylan. Med tankar om allt det som har hänt och kommer att hända. En tid då skissblocken tittar fram ur vråarna igen och skapandets tider ännu en gång sätter sin prägel. För hur mycket jag än vill ha kvar sommaren och allt det som hör till, längtar jag ändå till en höst och vinter med fina tider.
Kanske inte ska säga det när augusti månad fortfarande inte har passerat med kunde inte låtabli!

vitamin care

De senaste dagarna har gått otroligt fort, min broder har varit på besök men nu har tåget för ett tag sedan börjat rulla iväg för att ta honom hem igen. Känns som om vi har fått väldigt mycket gjort samtidigt som jag hade velat gjort något mer. Det har hur som helst varit kul att ha honom på besök, det är inte varje dag man får turen att familjen kommer på besök!

Promenaderna har varit många och de antal milen som har gåtts under dessa dagar ska bli fler. Nu har jag fått tillbaka min motivation igen, egentligen har det inte riktigt försvunnit men kanske varit så fullt på topp som jag hade önskat, om man säga så. Nu har jag tillgång till att se de antal km och steg som jag tar under en dag. Så då kan man alltid förbättra sig. På gymmet kan man alltid se skillnaderna, inte bara det fysiska men också på de vikter som man tidigare inte orkade. En sommar med med hyfsat hurtigt leverne ska bli ännu bättre nu till hösten!

Oregon scientific

 Ca 11 000 steg, 1 ½ timma senare var vi hemma igen. Eller egentligen efter nästan en hel dag med sightseeing genom staden är vi hemma igen och det blir tillsammans ganska många fler steg och kilometer. Men nu mår kroppen bra igen, efter en seg förkylning som inte riktigt vill "blomma ut"

Min kära broder är på besök under de första dagarna av denna vecka. Riktigt trevligt, nu har i stort sett hela familjen varit på besök i denna fina stad.
införskaffade även en stegräknare idag, en lite billigare variant men fortfarande en stegräknare, därav de uppmärksammade stegen som gick denna sena kväll.



society gates

Hittade gammal musik från förra årets spelningslistor, ljuva toner. Själva grejen med att skapa musiken på ett sådant sätt tycker jag är riktigt häftigt, om man får använda det uttrycket. Skulle vara riktigt intressant och roligt om man själv hade en sådan talang, för att se vart de kan leda en.



Love Someone

Supernova Pilot

good times

White blank page

När morgondagen gryr kommer jag ännu en gång att sätta mig på tåget till Kalmar, en härlig stad som ger nya upptäckter nästan varje gång. Ett nytt ställe att se, eller ett gammalt att se från en annan vinkel eller med en annans syn.
Denna helg kommer en stadsfest att ta plats i staden, med början i dag.

black and white pictures





black and white pictures

Denåttondeaugustitvåtusenelva

Skulle inte göra allt för mycket, bara det viktigaste. Men än är fortfarande inte helt genomfört, men några timmar finns ännu kvar av denna dag! Har fått spendera många av dagens timmar med familjen, olika ärenden och sedan middag med minigolf som förrät. Inte något resultat som ska skrytas om, men jag genomförde alla 18 så det är jag nöjd med!


Bild från Carolines samlingar. Denna från hamnen i kristinehamn, bredvid golfbanorna.

Timshel

Plötsligt blev allt så mycket lättare, vet inte riktigt vad det var men nu är det som en gång fanns där, borta. Ibland är det bra med förändringar ibland inte, för stora skillnader sätter sina spår, på ett eller annat sätt.

Det kommer att bli två intensiva veckor med besöket i värmland och besök i kalmarstad, bland annat kommer min egen bror på besök, ett år efter flytten till min nuvarande studentstad. Så snart har hela familjen varit i den härliga staden. Som man säger så fint, bättre sent(inom situations tecken!) än aldrig!

Men först ska jag njuta av mina dagar i min hemstad, ack värmeland du sköna..

Going home

Sitter och bara myser, en lugn och fin lördag helt enkelt, om en liten stund övergår den till morgondagen, dagen då jag sätter min fot i värmlandstrakterna igen. Men innan dess ska jag sitta här och mysa lite till. Min stora te kopp har kommit fram igen och ett nytt te som inhandlades igår ska nu testas, Echinacea organic. När kroppen säger nej måste man åtgärda det på något sätt och ett bra sätt att bli av med en inkommande förkylning kan då vara att ta echinacea. Får prova och se vad som händer.

Balkongdörren står på vidgavel och utanför hör man bruset från vägen långt borta, överröstade av de syrsor som spelar för fulla halsar ute på gården. Här i rummets lilla vrå spelas det fin musik och en fräsch doft från ny tvättade kläder sprider sig. Just nu är allt riktig härligt, en sån där stund som gärna får stå stilla, en stund att bara få andas och ta det lite lugnt innan alla bekymmer kommer tillbaka.

summerday

Visste att det var någonting som fattades, i bakhuvudet visste jag att det var något som jag borde komma ihåg för denna dag, men av någon anledning kunde jag inte komma på vad det var. Men nu vet jag. Tiden..

Denna vackra dag har jobb varit prio ett och som tidigare går allt lite lättre för varje gång arbetstimmarna rullar på.
Morgonen kommer att börja ungefär i samma timma som tuppen borde göra sitt för att väcka oss sömntutor, resan blir tillbaka till värmland. Inte alldeles för längesedan vistelsen var på samma plats då det finns det både stora och små anledningar som driver en tillbaka till utgångspunkten och då kan lite hjälp ibland vara bra!

Hey Mr Yesterday

En hel vecka har redan gått och den gick alldeles för fort!
Skulle kunna skriva en hel roman av alla de händelser som vi var med om men dessa är till för oss och våra minnen, som antagligen kommer att uttryckas i form av internaskämt, blickar och skratt.

Men vi har hunnit med att på ett ungefär åka från kust till kust och sen till en sjö. 
Stugmys. Promenader i skog och mark. Ätandes av goda blåa bär.
Göteborgs nattliv och sedan fick liseberg besök av två 20 åringar som blev småungar för en dag.
Värmland, familjen besöktes och fick träffa i stort sett alla. "Sola i karlsta" var en destination och ett dopp i det blå. Lika så skärgården.

Gårdagens bravader var inte allt för ansträngande då de bestod av mycket stillasittande och ännu lite mer, för att någon timma senare hoppa ner i det vackra blå och sedan bege sig till Bio och se sista delen av Harry Potter!

Building a memory

Allt händer på en gång, allt och lite till eller så händer ingenting alls.
Tycker att saker och ting kan få dela upp sig ibland, så man kan få en lagom dos av allt. Men istället kommer allt på en gång (även om jag inte är speciellt förvånad, för något ska det alltid vara)och i och med detta jag inte riktigt veta vad man ska göra med alla nya känslor, tankar och nya minnen.
Men jag ska inte klaga, denna minisemester med min underbara vän har varit helt otrolig!
Det jag ville säga från början var helt enkelt att vi har hunnit med så mycket otroligt på så kort tid att jag inte riktigt vet vart jag ska placera allt det nya


RSS 2.0