Like no one's watching you

A moment
A love
A dream
Aloud
A kiss
A cry
Our rights
Our wrongs
A moment a love
A dream
Aloud
A moment a love
A dream
Aloud

Sweet disposition

esteten

Efter timmar på bussar kommer hon att komma inrullandes på stationen för att sätta sig på ännu en buss, men denna gång med mig och bara för ett par minuter. Sedan kommer denna tjej att vara framme och jag skulle tro, om jag inte känner denna flicka helt fel, att john blund kommer att infanna sig i närheten för att vad rätt tillfälle göra sitt drag. Sen kan veckan börja rulla på och mitt rum ska fyllas av systraskap eller vad man nu säger. Trots varningar om att mitt sociala liv kommer infinna sig i skolböckerna och i skolan, till en början, ville hon ändå komma hit och förhoppningsvis är det något bra, eller..
/idamargareta

There´s a light that never goes out

Jag vet vad jag ska göra om några veckor, oavsett om det kommer att gå fort eller lite för sakta vet jag ändå vad jag ska göra. Mitt eviga tjat kommer inte sluta förens jag är där och morgondagen kommer att ta mig ännu ett steg närmare. Tror att jag har lite förhöga förhoppningar men önskningar och mål kan man inte ha för mycket av. Speciellt inte nu när dagarna blir ljusare och det vackra vita äntligen börjar att försvinna för att lämna plats åt alla de andra vackra färgerna som tillhör tiden som kommer.
/idamargareta

Upside down

 

När samma låtar har snurrat runt en antal gånger på radion betyder det vanligtvis att även klockan tickar sina varv, tydligen var det något som jag missade när papprena på mitt skrivbord ökades i takt med tiden. Men nu ska pausen välkomnas med lite friskluft och mina fötter ska äntligen få röra på sig, inte så långt men tillräckligt för att väcka dem till liv igen.
/idamargareta

 

Don't you know that I'll be around to guide you

"Don't you know that I'll be around to guide you
Through your weakest moments to leave them behind you
Returning nightmares only shadows
We'll cast some light and you'll be alright
We'll cast some light and you'll be alright for now"

Blue dress

Ljuset som smög in i mitt rum, jag tror att dens energi fortfarande finns kvar. Vaknade pigg och glad . Detta trots vetenskapen om allt det tunga som måste bli gjort. Tror nog att solen och hennes strålar gjorde sitt också. Jag behöver den där energin lite mer än vad jag själv trodde. Men nu mår jag mycket bättre än vad jag faktiskt gjort på länge, idag är en bra dag!
Fredag idag och nu kan helgen börja, även om det inte blir en ”skaka rumpa” helg så blir det ändå en bra helg för mig. I nästa vecka kommer en liten fröken att välkomnas hit. (Fast hon är inte så liten, det är bara i mina ögon hon kommer att förbli den där söta lilla tjejen, kan vi inte få komma tillbaka till den där tiden..det var ju så roligt!)Mitt huvud är just nu lite för rörigt för mig själv, men problemen kommer att lösas, på ett eller annat sätt! Hur som helst är det en bra dag idag!
/Idamargareta

Ett ljus med energi

Jag tror att ett ljus svepte in med härlig energi in i mitt rum nu i eftermiddag. Har nu hunnit klart med viss hemtenta som jag låg efter med så nu kan den delen bockas av på min "to do" lista! Känner för tillfället en härlig befrielse som jag inte känt på länge. Jag vet att den inte är långvarig, kanske några timmar och sen kommer tentaångesten att välla över mig igen. Men denna lycka ska jag bevara, som i en liten burk, om så bara för ett litet tag. Trots att mörkret ännu en gång har lagt sig över staden kommer jag inte säga godnatt ännu på ett tag. Finns ju fortfarande lite som jag hinner att göra på en timma eller två. Allt för att slippa göra allt för mycket under helgen. Den fina helgen som inleds imorgon eftermiddag, även om utgång absolut inte står på mitt schema denna gång kommer den att vara underbar!
Godkväll!
/idamargareta

den vackra grå



En grå liten pälsboll skulle jag uppskatta väldigt mycket just nu, något så litet men det så mycket kärlek, det är vad jag har för henne. Familjens lilla kissemiss.

en liten bit

Från det att man sitter på buss/tågstationen och väntar på bussen hem tills dess att jag faktiskt kommer hem till lägenheten, hinner det hända ganska mycket och sinnesintrycken finns det även gott om.
Själv sitter jag alltid och kollar runt, ibland medvetet men oftast omedvetet på allt som händer omkring en. Det är lika kul varje gång att se människor reaktioner på saker och ting. Speciellt att man inte ska sätta sig bredvid varandra, även om det eventuellt skulle finnas en plats så tar folk den inte i onödan. Det är helt enkelt farligt med närkontakt.. Där sitter jag alltså på den grå stationen och filosoferar i mina tankar, men liknande är det på bussen. Dem "coola tjejerna", som det ser ut, är experter på att utvärdera personens värde genom att studera dem från topp till tå. Men det är bara utifrån min synvinkel och man kan ju alltid undra vad människorna runt omkring tycker och tänker om mig?!
Från den gråa tillvaron till promenaden till lägenheten kan skära sig ganska bra då man möter lekande barn som skriker till i skräck blandad förtjusning när kompisen hittade gömstället. Eller Flickan med det långa håret som springer runt och bara lever för stunden, som inte riktigt har sett den gråa delen i vardagen. Tänk om alla kunde leva i den där världen utan större bekymmer och det mesta består av härliga färger..
/idamargareta

Awakening

Dörrarna öppnades och jag klev ut, kylan och vädret hade all chans att slå emot mig och den gjorde det, med glädje. Efter dagar med att spana efter snöflingornas fall mot marken eller se hur trädkronorna vajar var det skönt att äntligen vara en del av allt detta igen. Först och främst att vara upp och gå.
Planerar just nu ett trevligt besök, eventuellt! Hoppas kan man alltid!
Hoppet är det sista som lämna människan eller vad är det man säger?
/idamargareta

from the clouds

Efter en veckas tystnads kommer här några ord.
Ord som förut beskrevs av mig som befrielse, som skulle infinna sig omkring denna tid, kommer istället att förflyttas ca en månad eller två, för att få den verkliga innebörden.
Har äntligen gjort den där operationen som får mig att må bättre men som gör att ytterligare två månader av året kommer att gå åt att inte göra någonting, en promenad då och då, men det är ju  bättre än inget.
Det som jag längtar mest efter är tiden då jag kan träna igen och hitta styrkan och konditionen som gömt sig någonstans i min kropp. lång in så att jag inte kommer åt, bara för att jag så gärna vill.
Viljan finns med kroppen säger ännu nej.
/idamargareta

2011-02-14


Happy Valentine                                                                            fotograf: caroline

wishful thinking

När man sitter här i sin ensamhet mellan fyra vita och kala väggar saknar man faktiskt värmen lite extra mycket! Gårdagen gav mig värme och leende, även morgonen! Men nu när "mötena" är färdiga och jag har fritt så kan jag inte sysselsätta mig med så mycket mer än den där hemtentan som en gång i tiden var så långt fram och ingen stress fanns.
Imorgon är jag fri, men smärtsamt fri kanske man skulle kunna uttrycka det. Imorgon är en ny dag, hur bra den kommer att vara får mitt vakna sinne att avgöra.
/idamargareta

expectations and hopes

Förväntningar, lite förhoppningar och ett värkande huvud är vad denna vecka har gett mig, vet inte riktigt vad jag ska gör eller hur känslorna ska hanteras men befrielsen som kommer att infinna sig om några dagar kommer att vara hemsk men samtidigt så, ja befriande.

Gårdagen spenderas till att börja med i Kalmar slott för att ”speeddejta” arbetsgivare, 5000jobb heter det och ska ge oss arbetslösa studenter en chans till i alla fall ett extrajobb, om man har tur. Senare for vi hemåt och jag fortsatte plugga. Kvällen till ära var det fest för den ny blivna 20åringen , en kväll som för mig innehöll många glada stunder och skratt!!
Söndag idag och det ser ut att vara ett fint väder..
/idamargareta

sonrisas

Tror inte att någon kan ha missat den nya vintern som kom smygande in under natten!? Eller? Vaknade imorse med inställningen att jag skulle få cykla, idag igen, med ett leende, men ack nej. Så det blev bussen in till stan för att gå på dagens seminarium.
Sen har det faktiskt inte hänt så mycket mer, gosade ner mig under täcket och kollat på film, och ändrade lite på tentan.
Nu har jag även pratat med båda mina sockertoppar, som bor alldeles för långt bort! "Jag saknar faktiskt dig och J", mitt i allt kom denna kommentar och bara för att den kom så spontant betyder det ännu mer än bara ord! Underbara vän! När våren kommer kvittrande, blomstrande och skinande hoppas jag att vännerna kommer hit!
/idamargareta

every rose has it´s thorn



Vad gör man när så mycket krävs men det bli för mycket istället, kroppen börjar nu att säga ifrån och det är absolut inte rätt tillfälle. Vad gör man?! kämpar på!

Gottegris

Efter ett par timmar med föreläsning, en tur till maxi och god mat bestående av wok och kyckling ska jag snart avnjuta av god efterrätt som innehåller kladdkaka med lite grädde och mycket hallon! Gott! Till detta skulle jag gärna ha haft en assistent som städat mitt rum, tagit tag i den sista disken och sen pluggat lite åt mig också, hittar inga fel i den tanke gången i alla fall. Men det är ju bara i mina drömmar.
/idamargareta

wish I could just go away


/idamargareta

breathe in breathe out

I takt med att dagsljuset sänker sig och lämnar plats till gatulampornas sken börjar min huvudvärk att släppa och det är dags att ordna lite mat, förhoppningsvis lättare tyngden lite mer. Förutom mörkret i mitt huvud har dagen sett ut att ha varit riktigt fin, i alla fall från min synvinkeln då både sängen och skrivbordet är perfekt placerade för att få sin beskärda del av dagsljuset.
Skulle jag öppnat fönstret skulle fågelkvittret antagligen sprida sin värme i rummet, men idag har det varit den lugna musiken (min specialitet) som spelats från mina högtalare som så fint är kopplade till datorn.
Torsdag idag, imorgon är det fredag mina vänner!
/idamargareta

found among some fine poems


"Remember me when this you see.
A butterfly, or a wave at sea.
A snow-white dove born to soar
I am yours forevermore."

                                                                                                          /
okänd

nothing compares to you


/Idamargareta

"föreställningar om kroppen"

kan det bli mer uppenbart vad vi läser just nu..
Hann med en morgonpromenad och ordentlig frukost i morse för att sedan springa till bussen för att komma till skolan och nu har jag även gjort en ordentlig middag till mig själv! Snart blir det tvätt men innan dess ska jag bara läsa ett par sidor ur boken för att plugga inför seminariumet imorgon.
Är solen framme imorgon och lyser upp min förmiddag kommer cykel att användas igen!
/idamargareta

Det gör ont ibland

Så här i mörkret med endast ljuset från min skrivbordslampa som lyser upp mörkret i mitt rum börjar funderingar och tankar att skapas. Tankar från alla olika håll som när man pratar med vänner eller de föreläsningar som vi har haft om tolkningar om kön, föreställningar och annat som tillhör samhället eller som har blivit en del av det. Alla är vi olika men samtidigt ska vi var lika för annars passar man inte in, hur går det ihop egentligen?
Vi säger att vi är så olika varandra, kläderna skiljer ju oss åt, i alla fall för en stund, tills vi möter nästa person som nästan ser likadan ut. Men det är bara till utseendet, men sen då..
Om man inte handlar och beter sig rätt blir man placerad i specifika fack, även om det ofta kan vara omedvetna handlar och tankar som skapar detta.
Är det så konstigt att så mycket har blivit vänt upp och ner, det finns inte riktigt en sida att stå på, vilket faktiskt är bra då man inte ska kunna bedöma oss människor efter rätt och fel.
Ingen är perfekt, speciellt inte jag, finns det någon som faktiskt är prefekt, någon som man inte kan döma?
Kanske dumt att börja med det här nu när sängen kallar, men i alla fall.

Ville bara säga att min prinsessa är helt underbar, att klara av motgångar men att senare kunna gå därifrån med ett leende är bevis på styrka. En inre styrka!

/idamargareta

RSS 2.0