To be continued

Om de flesta av veckans dagar kunde få se ut som denna och dom senaste skulle jag må riktigt bra. När saker och ting kommer i ordning och det händer lite mer, strukturerade dagar börjar byggas upp igen och fina samtal med vännerna gör mig riktigt glad. Ja då skulle jag faktiskt mår bra varje dag, men som vi sa kan man behöva gå ner i en grop bara för att ha något att sträva efter och komma upp igen. Just nu är jag uppe och känner för att stanna här länge, för mycket känns riktigt bra och vägen mot toppen och mitt mål känns lättare än på länge, vet att motgångar kommer och går, så just nu är jag på väg från motgångarna till "medgångarna". Så känns det i alla fall och så länge den känslan infinner sig kan jag få sväva som på moln en stund.

Idag har böcker och block placerats på bordet. Musik har spelats och snart väntar en kylig promenad med vännen. Eventuellt väntar lite god smörgåstårta på oss två som då kommer in klivandes med alldeles rosiga och friska kinder.

Would like to put a smile upon those days

Mötet och allt det nya som jag varit med om idag gav och ger mig fortfarande så mycket av energin som behövs, och genom det känner jag mig otroligt pigg och glad. Så själv tog jag en långpromenad medan min lillasyster somnade i soffan.
För mig var förmiddagens alla händelser något som jag inte riktigt kunde se men fortfarande hoppades på och med ett beslut om att detta år ska bli något fint känns det bra när första månaden av tolv inte ens är slut och positiva händelser redan infunnit sig. För på sätt och vis kanske man behöver en version av en smäll som kan göra ont, men det är bara för att man ska vakna och faktiskt inse att man flyger med i den riktning man egentligen vill. Så mycket av det som vi gör grundar sig nog i hur vi handlar och hanterar vardagen.
Så med ett fint avslut på denna månad hoppas jag att resterande kommer att bli lika fina på sitt sätt.


Livet


"LIVET ÄR ALLA DAGAR SOM KOMMER OCH GÅR"

All this and heaven too

One of many faces


Från 2010.

Silver Screen

Har hamnat i den där känslan när blyerts och kol kommer att fastna på min händer, vita ark kommer att fyllas med bilder och sinnet kommer lättas. Musiken spriders sig i rummet och kroppen känns bra. Efter nästan en veckas förkylning är det dags att ta tag i träningen igen, har köpt ett par nya skor så får se om gluteusmuskulaturen och benens alla muskler verkligen får arbeta mer än vanligt.
Känns som om den här veckan kommer att sluta bra, jag har ju trots allt blivit hyfsat frisk igen!

Laughing cleans the teeth


 

When the night comes

C

När vinden och kylan ökar med nattens mörker sitter jag inne i värmen med en sprakande brasa och snart en varm dryck. Det som fattas nu är väl då en bra bok.

woozy again

Skulle vilja vara en av de som fotade större delen av sitt liv, för tänk så många gånger man kan vända tillbaka ett blad med några bilder. Sitta där och kommentera eller bara minnas. Men vet med mig själv att en kamera i mina händer inte skulle sluta lika lyckligt som jag önskat, så det är i dessa lägen man är glad att de omkring är sådana fantaster på att vara fotografer, synd bara att bilder är i deras händer och inte mina.. Tur att fantasin inte är på väg bort på långa vägar, för den är alltid väldigt fin att ha.

Mot alla odds

"Tio personer med olika funktionsnedsättningar ger sig ut på sitt livs äventyr."

Ett program som enligt mig hade ett väldigt fint budskap, då du med stark vilja och en hjälpande hand kan komma väldigt långt. Klarar du det första steget kommer förhoppningsvis nästa steg inte vara lika svårt. 

Slow your breath down, just take it slow

Jag undrar ofta vem jag hade varit utan det som gör mig specifik. Hur livet hade sett ut om man hade varit på ett annat sätt, inte tagit det där tåget eller om ens tankebanor hade varit inriktade på något helt annat. Vem hade jag då varit? Absolut inte den jag är idag.

Jag tror vi besitter olika kunskaper just på grund av att vi ska kunna dela med oss av dom på ett eller annat sätt. Vissa kunskaper som vi besitter kanske inte alltid är de bästa men det kan även vara så att man fick den kunskapen just på grund av att man behöver göra något med den. Men ibland skulle det vara skönt att vara någon annan, bara för en stund, för att inte ha just den kunskapen eller för att se det ur en annan synvinkel. Men genom åren med kunskapen och vetenskapen om närvaron så vill jag inte ändra på det. Det är bara att förstå orden som formas. Som med det mesta kommer förståelsen med tiden. Vet inte ens själv om jag förstår helheten av de ord och meningar som formas. Jag får ständigt nya infallsvinklar att se detta på. Men hur hade livet sett ut utan just denna kunskap, hade jag varit någon annan?

Holocene




Många steg har jag redan tagit och idag lägger jag till ytterligare ett par och fler kommer det bli.

Hills of indigo blue

En helg med många nya intryck men en riktigt fin och härlig helg. Kusinen var i våran "stora" stad och hälsade på. Hoppas det blir fler gånger så vi kan hitta tillbaka till den tiden när vi var små och träffades minst en gång om året, denna gång tog det ungefär 2 år och detta är bara den ena av kusinerna. Så en liten reunion med kusinerna tycker jag borde vara passande inom en snar framtid.

Återstående tid av denna helg spenderas i ett lugnt rum med värme och doftande ljus och snart en bra film.

Levels




First of the year - Skrillex
Call my name (remix) - Tove Styrke
Love on top - Beyoncé

Blurry

För att få en fin kväll att sluta bättre än den började med en dröm som samlade många känslor och fick mig att vaknad med ett ryck och hjärtat slog. Leendet och den mening som formades är inget som jag vara med om en gång till. Kan inte förstå vad detta var nödvändigt att drömma om då jag inte önskar dessa drömmar, även om det finns en glimt av glädje i dom. Om man vill gå djupare kan man förstå budskapet det undermedvetna skickar, men bara om man vill.

Inom en stund ska denna dag fortsätta och jag ska fortsätta förtränga morgonen igen. Har hunnit med ett par ärenden och snart är det dags för ännu ett träningspass och lite bullbak. Försökte igår men det blev inte så bra som vi ville så jag gör ett nytt tappert försök ikväll igen. Så om jag har tur kommer lillasyster hem till ett doftparadis av nygräddade bullar och ett stort glasmjölk. Det tycker jag låter riktigt fint!

one life and i'm gonns live it right

Började med att gå upp i tid och slå upp en av mina böcker idag, kände att det var dags att ta tag i den biten av livet igen. Det tog sin lilla tid men nu ska jag inte ge upp. Har man börjat med något är det väldigt bra om man ser till att slutföra det också.

Har ett efterlängtat möte bokat inom någon vecka. Vet egentligen inte riktigt vad jag känner för detta, ungefär som när alla känslorna kommer på en gång men det finns inget sätt att beskriva dem på. Men med ett vakande öga och en öppen uppväxt hoppas jag att jag är redo. Om inte, finns dem som jag behöver där.

It will light our way forever




Help me to carry the fire, We will keep it alight together
Help me carry the fire, It will light our way forever

a good sunday feeling

Idag är en såndär fin och lite lugn dag. Gårdagen var faktiskt också en väldigt fin dag, som när allt känns väldigt bra att nästan bara vill gå runt fnissandes och med ett stort leende på läpparna, nära på fjärilar i magen glad. Men inte riktigt. Det var helt enkelt en sån dag som gör att dagen därpå känns väldigt bra. Gårdagskvällen var också väldigt lyckad och att få träffa nya fina människor gör att känslan bara blir bättre.
Har haft min positiva känsla denna helg, som de dagar när man känner sig sådär riktigt snygg och sen lägger vi till mitt lilla extra som består av en känsla av att man är lite längre än vanligt (vilket ingen annan kan se förstås). Det blir då en Ståtlig och vacker helg. Nu hoppas jag bara på en lika härlig fortsättning på veckan. Med ännu ett lager av frisk luft och nysnö borde det blir bra.

How it comes is how it goes

Vissa saker är svårare än andra, vissa saker tar längre tid än andra, vissa saker är bara outhärdliga, en önskan att man kunde spola fram tiden en lite liten bit. Inget som önskas i vanliga fall, men det är inget vanligt fall. Det är lika ovanligt som att alla dagar är olika varandra.
Som att gå längs gatorna fram och tillbaka och sprida lite ljus och nyheter i önskan att den ska nå fram. Men i sinom tid kommer det att nå fram till de som vill. Så även om vissa saker är svårare än andra och tar längre tid kanske det var värt det. Även om man ibland önskade framtiden var något man kunde se innan, men vad skulle då dagen ge för utmaning om man redan visste vad som skulle ske. Det är ju dessa dagar som vi lär oss något på. Så därför ska jag inte lära mig något nytt idag, men varje dag har ju något att ge så man ska aldrig säga aldrig. solen skiner idag!

Winter birds




Foto: Caroline Utterström

Right on time

Även om en promenad när solen står som högst inte alltid står lika högst på min lista i alla lägen kan man inte tacka nej till de joggingrundor som de sena eftermiddagarna erbjuder. Man behöver solen för dess värme under denna tid och vitaminen som följer med och annat som gör att dagens ljus sprider sig i kroppen. Men ibland behöver man komma ut när det börjar skymma och gå eller springa av sig något som inte borde tillhöra kroppen för stunden, för när man är hemma och tillbaka igen mår i alla fall jag mycket bättre.
Denna gång fick bra musik och ett tempo mig att komma upp och närmare min maxpuls. Vilket i sin tur gjorde att jag mår bättre nu och en del av den överskottsenergin jag inte blev av med innan är borta och har nu bara givit mig annan och bättre energi. Även känslan av att lungkapacitet blivit bättre och att benen tillsammans med den delen av psyket blir starkare, stärker allt ens ego lite mer än innan.
Tror jag har mitt mål, det som jag ska nå till sommaren. Egentligen skiftar mitt mål lite till och från men med ungefär samma slutdestination. Det handlar om ett antal kilometer som jag ska springa och får att nå dit behövs ytterligare träning. Så ett par rundor när solen är frammer kanske ger mig av den energi jag behöver.

Hinnom, TX

Det som en gång fanns under ytan börjar nu sakta att visa sig igen, egentligen tror jag att det har ploppat upp lite då och då men varför ta emot en budskap när man kan vända och vrida, bara för att förlänga och göra det lite jobbigare än nödvändigt.

Det som var dolt börjar nu att visa sig, på många olika sätt. Kroppen säger ifrån trots ett stort frågetecken. 
Har på något vis ännu en gång gått ner i den där jobbiga gropen som man så gärna bygger åt sig själv, ibland, bara för att trilla i och sen ta sig upp igen, för att senare göra om precis samma sak igen. Detta istället för att bygga gropen, fylla på den under tiden med det fräscha och sen komma upp för att plantera något nytt och fint som kan få växa sig starkt och vackert. Eller så detta en tillfällig händelse, vet inte riktigt.

Men en sak är säker, jag börjar imorgon med en liten förändring, den kanske bara hjälper under en stund men det är ju bättre än att inte göra något. Sedan börjar även en ny utmaning att ta vid, det är upp till mig men även det andra som ger mig eventuella svar och andra resultat. Jag kan bara hoppas. Men hoppas är bra, det ger en lite styrka och kanske lite oro för min egendel över ord jag eventuellt inte vill höra, men kommer dessa ord är det just på grund av att jag behöver höra dem och göra något åt det. Så saker och ting som sker nu behöver ännu en gång inte vara jobbigare än vad man själv gör det till, i alla fall så länge den där gropen ser till att vara bestående av mycket jord och ett lite frö som får växa sig starkt.

It's so inviting

"Take me wandering through these streets, where bright lights and angels meet,
Stone to stone they take me on, I'm walking to the break of dawn.

I put some new shoes on, and suddenly everything is right,
I said, hey, I put some new shoes on and everybody's smiling,
It's so inviting"

Caroline



Min present, ett porträtt till lillasyster som nu har (imorgon egentligen) fyllt 20år, jag blev nöjd och hon blev glad, det var helt enkelt en väldigt bra dag.

D

Ännu en månad har gått men minnena finns fortfarande kvar, en del som om det hände igår. Men så länge dessa minnen finns kvar mår jag lite bättre, för ibland lättar de på ett par av de tunga stenarna som man bär på.

What if

Tänk att det kan vara så svårt att hinna med den tickande tiden, den som bara kör på i sin gilla gång medan man själv försöker att hinna med i samma tempo. Men av någon anledning hinner man inte riktigt med, inte ens en dag av lugn och ro kan egentligen få nerverna att vila för en stund. Kanske i just den stunden men senare när verkligheten kommer ikapp igen är det som att fortsätta där man slutade eller börja på ruta ett. Detta behöver inte alltid vara något negativ, men att få stanna tiden bara för en kort stund, bara för att hämta andan igen skulle vara skönt. 

Att inte ha allt för mycket att göra skapar egentligen en inre stress, från att sitta på ett tåg som går i hundratjugo till att börja gå i tio kilometer i timmen är en stor skillnad, vilket jag inte är van vid. Trots det verkar inte tiden ta någon hänsyn. Men det är ju bara jag. Vet inte riktigt vad det är jag vill ha egentligen, ungefär som med allt och lite till eller ingenting alls. Men verkligheten funkar inte riktigt så, vilket i sin tur kanske bara är bra då det skulle kunna skapas ännu mer kaos än nödvändigt.
Men jag har min idéer, får bara se om jag lyckas genomföra dom, vilket jag faktiskt hoppas på. Det skulle kanske och förhoppningsvis leda till ett framtida glatt och lyckligt jag. Allt detta hänger med i våran underbart tickande klocka. Så här dagen före.

Tiden i allmänhet har också gått så otroligt fort, snart kan jag säga att det var ett år, plus några veckor sedan som jag blev frisk. Men det känns samtidigt så fel att säga att jag är frisk då jag egentligen bara fick en värre infektion som ledde till något större än av jag hade väntat mig. Och väntan fanns det mycket av under den tiden.
Men jag vill inte heller säga att jag var sjuk då det bara var tillfälligt och jag visste att det skulle bli bra igen inom ett par månader. Det såg jag inte då, vilket så här i efterhand gör att jag blir arg och besviken på mig själv. Att man kan vara så inne i sitt eget och missa hur andra har det, det är nog ett av de ting som kommer finnas kvar hos mig. För även om man själv mår dåligt är det som många säger,"det finns allt de som har det värre". Vet helt ärligt inte vad jag tycker om den meningen. Samtidigt som man inte ska jämföra sig själv med andra finns det trots allt dem som behöver mer hjälp än vad man själv kanske behöver för tillfället. Så det finns ju alltid två sidor. Det samma gäller tolkningar, jag skriver ner många av min tankar och alla kanske inte är helt lätta att förstå men på ett eller annat sätt behöver ord skapas och bilda meningar. Om dessa sedan tolkas på mitt sätt är en annan fråga, för alla har vi våra egna värderingar och synsätt som skapar en egentankegång. Men det är väl också en del av den här tiden, att vi förhoppningsvis får vara våra unika jag.

On the ground

Har haft många timmar i min egen ensamhet, det har varit ljuvligt.
Jag skapade även lite konst så här i början av helgen, men om det blir som jag tänkt är en annan fråga, ska fortsätta senare när mörkret gör sig mer påtagligt. För det är under dess stunder som hjärnan och sinnen arbetar väldigt bra hos mig. Inom en kort stund anländer familjen igen och vi fyller alla de lediga utrymmena i detta hus med allt som tillhör denna familj. Sen får man inte förglömma den stora dagen som kommer firas en dag tidigare en liten flicka kommer bli lite större, hon fyller nämligen 20 år om två dagar.

Relaxant


Mycket virrande den senaste tiden, men ikväll är det min kväll, som en fin söndag med bara lugn och ro.

Summit

Hade nyss så många ord jag ville forma och bilda meningar av och sedan berättade dessa vidare och skapa något nytt hos någon annan, som i sin tur kanske tolkar det jag ville säga precis som jag menade eller kanske bygger vidare på det och skapar egna berättelser.
Många ord kan lätt försvinna och bara stanna utan att komma vidare. Egentligen kanske det inte var några viktiga ord för ens egen del men för någon annan kan dessa ord har en helt annan betydelse, kanske av ett större värde.

I mina drömmar hittar jag det som försvinner eller som jag gömmer, ibland kommer bekräftelser fram av något jag inte tänkt på. Ibland är drömmar det värsta som man kan starta dagen på men ibland har den raka motsattsen och hjälper till att skapa dagar som man bara vill dansa omkring, sjunga och vissla lite halv dant på.

Att uttrycka sig är inte alltid lätt men alla borde försöka, jag är en av dem som borde se till att uttrycka sig lite bättre och sluta bära på allt för tillslut kommer det att brista. Men man är ju inte mer än människa.

from an early morning

Få timmar av sömn och en lång resa hem igen, men slumrade till ett par gånger på resans väg. Så nu är jag hemma igen och har börjat om på nytt. Fick en utmaning, om man väljer att kallade det så, redan när jag tog de första stegen på stationen. Hur bra det blir av det får jag se om ett par veckor, för som sagt får detta år börja på ett nytt blad. Om ett par timmar så får en promenad i kvällens friska luft vara något att se fram emot!

En ny tid

Det senaste året har varit allt och lite till. Ett väldigt händelserikt år. Om jag ska vara ärlig så har det faktiskt varit ett av de svåraste åren jag varit med om hittills. Ett år av mycket smärta och väntan, sorg och många problem men även glädje och skratt. Har utvecklats som person på ett sätt jag inte trodde och blivit starkare. Men sen är vi i en utvecklingsfas som inte alla kan förklara eller förstå men som sker med eller utan vår vilja. Vi stöter ibland på problem, de kan vara lätta eller riktigt svåra att lösa och/eller leva med, men med ett nytt år får vi börja om som med ett nytt oskrivet blad. Vi skapar ju alla vår egna lilla historia.

Det nya året firades med fina människor och det var en fin dag eller två, hur man nu väljer att se det på. Jag hoppas och tror att det här året kommer att vara ett bra år och alla de fina som finns i mitt liv är kvar på ett eller annat sätt!  <3

RSS 2.0