One Red Thread

På bara en sekund försvann en stor del av det jag älskar, en del av mig försvann. För att hitta tillbaka brukar jag alltid sätta på lite ljuv musik men den ljuva musiken är inte längre ljuv den är hemsk. Jag tog promenader bara för att få luft och lyssna på musik, lyssna på takten och försöka hålla jämna steg.  Jag målade bara för att låta känslorna ta över och ofta bli något hyfsat okej. Dessa ting kanske inte är av mycket värde för många men för mig är det stort, för det är en stor del av mig själv. Förutom alla de underbara som jag har i mitt liv.
Ibland har vi svåra och jobbiga stunder som vi måste ta oss igenom, då brukar något av dessa tre ting hjälpa mig, men hur gör man när kroppen inte längre vill lyda och vara en del av sitt eget? När kropp och själ inte längre vill dela på platsen den blivit tilldelad?
Idag var det ingen fin dag, inte lika fin som den föregående när jag kollade ut genom fönstret och såg solsken och färger. Då jag tror solstrålen försökte att nå oss i denna mörka höst.
Igår började jag med mina promenader igen, den där långa promenaden som bara var till för att andas, lyssna och bara vara. Jag gick förbi havet, husen, träden och satte mig för en stund på en brygga. Var för fint för att inte göra det. Jag fortsatte att skissa i det stora blocket som en fin person ett år tidigare på min födelsedag gav mig, för att jag skulle få en liten utmaning. Jag är nästan klar, men ändå fattas det något. Tror att tiden ska få gå och sen får jag se om bilden ser bättre ut då.

Jag kan inte säga att jag är hel, bara för att jag vet vem jag är eller vad jag står för. Jag är inte hel bara för att jag gör det jag tycker om. För det som gör mig hel är något helt annat, det är ni mina kära.
När man står vid ett vägskäl och väljer att gå skilda vägar är det något helt annat men när man går samma väg, tillsammans men med olika mål blir det helt plötsligt fel när någon avviker utan att veta vilka konsekvenserna blir. Därför hoppas jag att vi kan fortsätta gå på samma väg tillsammans även om vi har olika mål i sikte.

Fix you

Vet inte riktigt vad man ska säga längre, det finns för mycket men tiden var knapp.
All den kärlek vi nu kan få och ge är värd så otroligt mycket.
Du var värd så mycket mer.

Color the trees

Keep your eyes open

Jag drog upp persiennerna och fick se en ny dag, en sån där typisk höst dag med regnet hängande i luften som en väntan på att få börja, löven i alla de präktiga färgerna och tystnaden som råder från en vardag långt ifrån.

Men idag är det en ny dag, mörk är natten innan gryning. Det gäller att blicka framåt för alla är vi bara här just nu och det är precis där vi ska starta och sedan fortsätta, om och om igen. Många saker ska ske på en kort tid och dagarna flyger iväg och bildar en egen klump av förvirring. Men vad skulle dagen vara om det inte fanns lite förvirring och oklara ting, då skulle det inte längre finnas något att reda ut. Så idag ska jag reda ut mig själv och mitt rum. För imorgon börjar ännu en ny dag med andra och nya tag.

The memory of you

Idag fick vi en del av det som vi alla behöver, en del av den processen som vi går igenom för att ta oss vidare och det var så otroligt fint. Vi höll en minnesstund här för dig  idag på "fel sida av kusten". Allt var så trolsk. Omgivningen med den dimma som låg över havet och udden på stensö där vi var, skapade som ett litet rum bara för oss där vi var omgivna av alla dessa känslor och dimman som byggde upp en vägg, som för att skilja oss åt mellan den vardag som kretsade runt omkring och där vi var i stunden. För att skapa tid och rum bara för oss.

Den tiden vi fick idag betyder så otroligt mycket, även om ingen av oss egentligen är redo för något som det här behöver vi detta, för ärligt talat kan man någonsin verkligen bli redo för något som det här!?

Men huvudsaken var den att det var så väldigt vackert och fint gjort, vacker sång och ett fint tal av din vän var en del av allt det fina som den stunden gav oss. Minnet av dig kommer alltid att stanna kvar hos alla som kände dig.

Only he who knows the destination knows the way

Vi kan alltid fantisera ihop en vardag där vi kan gå och dagdrömma lite till och från, men någonstans där emellan kommer ändå sannigen och verkligheten att slå till. Den gör oss medvetna om livets olika vägar och hur mycket det faktiskt kan skilja så mellan oss människor på denna jord.
Alla är vi olika, så därefter reagerar vi även med stor skillnad på de händelser som vi får vara med om, men det är även det fina med alla dessa olikheter, vi kan ständigt lära oss något nytt av varandra.
Så därför är jag så otroligt tacksam för den tiden jag får med alla de fina personerna som jag under mina hittills 20 levnadsår fått lära känna, trots den smärta som kommer vid förlusten av någon av de fina.
 

Oktober

Vet inte riktigt om allt stämmer än, känns inte som om det skulle vara så här. Har en känsla som inte vill släppa, en känsla som inte alls är bra. Kanske denna känsla handlar om framtiden som väntar och den ovishet jag känner för allt som flödar runt omkring oss nu. Kanske stämmer mina känslor överens med mina tankar eller så är det på ett helt annat sätt, det är bara framtiden som kan avgöra det. Framtiden är jag, för det är mina val som tar mig till dessa destinationer. Problematiken i detta hänger på det logiska tänkandet.

The cave

Sista dagen på ett tag i den stad där jag växt upp, imorgon börja resan tillbaka till den andra staden som den senaste tiden varit min andra stad med andra hem. Men än börjar inte resan, så denna lite dystra dag med moln som hänger lågt över våra huvuden ska få en fin stämma.
Än är det väldigt fint med en syster som har fått de musikaliska generna och sjunger för full hals, trots den underbara röst som hon har finns det inget seriöst i det hon just nu utför. Men det är för att hon är precis den hon är och det är också vad jag uppskattar.

                                                                                    Fotograf:Caroline Utterström

Light up this room

Har under ett par dagar försökt att hitta lösningar på en framtid utan de studier som jag började med för ungefär ett år sedan. Som jag har sagt innan har mycket hänt på detta år och mer kommer vi att vara med om, på gott och ont. Det jobbigaste är avståndet till allt det fina, men alla de mil som nu kanske kommer att öka avståndet ska inte få påverka det på något sätt.
Har hur som helst vaknat upp de senaste dagarna med en helt underbar utsikt, det är precis sånt här som behövs. En vacker natur som till synes inte ser ut att vara förstörd. En natur som färgas av allt som tillhör denna höst.



                                                                          Fotograf: Caroline Utterström

A letter

Jag skrev ett brev igår, samtidigt som färden gick längre bort från det som varit.
Det var skönt att få skriva av sig lite, men nu har jag ingenstans att skicka det..

Får vänta tills dess att tiden är inne och vi ses igen.

To face another day tomorrow morning


Strange times


Things will never be the same again

Sedan en tid tillbaka har planer på en annorlunda framtid skapats, egentligen är det inte så annorlunda, bara det att jag tar en annan väg än den jag började staka mig fram för, för ungefär ett år sedan. Mycket har hänt och livet har förändrats och så gör den även nu. Många resor har gjorts och milen bakom mig får inte komma ikapp. Men vem vet, verkligheten springer ju alltid ikapp. Imorgon börjar nästa resa, om ännu en tid kommer jag att få reda på hur den vägen ser ut. Nu är det bara att vänta och se, för många hinder står längs denna väg, som små stigar som man inte vill gå men verkligen behöver för att komma fram till det där. Vad det där nu än är.

Har haft en fin dag idag, en fin dag i många bemärkelser men den har gått fram och nu sitter jag här igen. Mörkret faller igen och det svaga ljuset från lampan på byrån vid sängen skapar det där svaga skenet av värme, som en liten tanke boost att det faktiskt är okej att sova nu för att låta nattens mörkaste timmar ticka tills dess att de avbryts en soluppgång med vackra färgskiftningar.

"made for an angel"

Hittade detta underbara smycke när jag under förra veckan följde med min syster till stadens årliga höstmarknad. En mysstund mitt i höstens mörka färger och med allt vad en marknad ger, som alla de karameller och nougatgodis i mängder. tofflor, vantar och annat stickat. En typisk mysig marknad. Det fanns så mycket fint vid att se på men det var detta smycke som jag verkligen föll för. Något fint att bära, bara för mig själv. Tycker även om ingraveringen som sitter på baksidan av ängeln, "made for an angel".

One day

A place only you can go

Har haft en fin tid med mina fina familj och imorgon ska jag ännu en gång få träffa de små trollen med familj. Det har givit mig så mycket, de finns där för allt stöd jag behöver men vännerna är inte här och de är också en stor del av mitt liv. Så nästa vecka mina underbara ska vi ses igen och jag hoppas verkligen att allt löser sig till slut. Det kanske är fel ordval, men vad är egentligen rätt? I dessa stunder finns det nog varken rätt eller fel.
Men så länge vi har varandra hoppas jag verkligen att vi kan gå vidare och blicka upp mot skyn och glädjas över de solstrålar som finner sig i dessa dagar. Så tillsamman med solens strålar låter jag ett ljus brinna, så natten inte blir så mörk. Det var en vecka sedan du sist såg men ännu ett par dagar får läggas till för att se den sista dagen vi sågs. Tiden är ännu längre för andra. Men tiden läker alla sår, är det inte så ordspråket säger?
Ett för tillfället helt orimligt ordspråk. Men detta kan bara stärka oss. För nu finns du inte längre i din fysiska form för att skydda oss utan du finns där ändå på något obegripligt sätt. En version av dig själv som bara du kan svara på.

Pressure drop

Det finns så många ord jag vill ha sagt, det finns så många frågor jag vill ha svar på. Så mycket som fortfarande återstår. Så många känslor. Så många minnen att spara på. Det finns alldeles för mycket, alldeles för mycket av allt. 

Men jag vet att du har det bra nu.

you said

För inte så länge sedan sa du att vi skulle stanna upp, stanna för att bara njuta och ta det lugnt. För vi stressar för mycket. Så du stannade där med ciggen i handen och lät solens strålar rikta sin värme mot dig. Tiden står nu still.

Så nu ska jag stanna upp ett tag till innan tiden får börja igen. Ska ut och sätta mig i solen och njuta av en kopp te. Solens strålar ska nu få värma mig.

Du var min solstråle.

Du var min solstråle, med det stora leendet och guldlockarna som alltid la sig lite fel. Du var nog allas våran solstråle med den starka viljan. En alldeles för underbar person.
Det var bara en kort tid jag kände dig men den tiden satte sina spår, spår som aldrig kommer försvinna, för att du betydde så mycket mer än du kan tro. Man kan alltid klandra sig själv, speciellt nu. Men det som är gjort är gjort och vi hade inte kunnat göra så mycket annat, även om vi ville och fortfarande vill. Jag är glad för den tiden som var, hade bara önskat att den tiden inte tog slut så fort. Det är mycket som lämnades kvar, mycket att bära och samla ihop igen, men tillsammans ska vi hjälpas åt och lyfta upp dig igen. Som den solstråle du faktiskt var. Oavsett vad som tidigare hänt accepterade vi dig för den underbara människa du var. Någon som för alltid kommer att stanna kvar i mitt hjärta, för det är precis där du hör hemma hos mig!
Hoppas bara att allt är bra nu!

För alltid i mitt hjärta!
David af Wetterstedt 1990-2011

Till dig!

Don't break me, I bruise easily
The source of both your love and misery

I am steady, beating endlessly
While you are dozing, dreaming pretty things
Lovely things

I don't work for free
Please take care of me

This is a message from your heart
Your most devoted body part
Taking blood and making art
This is a message from your heart
Pounding away into the dark
You could thank me for a start
This is a message from your heart



Sunshine Reggae



Tell my

Tell my stories to the ones I love,
And hide my fears from those I don't

Hemma igen

Väl hemma i värmlandsskogarna i vårat hus kommer den där trygga känslan tillbaka, som en täcke av lugn lägger sig över mig. Det ä alltid lika underhållande att komma hem när man vet att ständiga förändringar sker, inte bara i huset utan även runt om kring. Sedan jag flyttade ur detta hem så har förändringarna varit många och det finns inte många ytor kvar att göra om. Men det är riktigt fint och man får ett ständigt påminnande om en kreativ familj.

Det är alltid lika trevligt att komma hem, speciellt när man känner mig efterlängtad.
"Ja, syster är hemma. Vilket betyder att huset har förvandlats från ett lugnt, harmoniskt ställe till en fartfylld, högljudd, babblande tromb haha :)"  Ska man ta denna kommentar som något bra eller ej, ja det är en bra fråga. Men huvudsaken är den att jag vet att de älskar mig ändå, liksom jag älskar min familj.

lift your head up

Vaknade pigg och glad, redo för ett nytt äventyr, eller egentigen är det inget äventyr än, bara en resa hem till värmland. Ska bli skönt att få komma bort och bara komma hem hem ett tag. Tågen ska rulla och och jag ska plugga. Förska att klara det sista innan det är slut.

Som ett litet btw

För tillfället känner jag mig lite grann som lila, eller rättare sagt har denna färg fått ett litet övertag för de färger som jag för tillfället föredrar.
Inom religion och folktron så kombinerar lila stabiliteten i blått och rött och associeras med visdom, värdighet, oberoende, kreativitet och magi. Samtidigt är det en färg som man inte ska använda eller exponeras av för mycket, även det beroende på dess kulör.
Beroende på vart man kommer ifrån eller vilken tro man har kommer alla färgernas nyanser att ha olika betydelser. Men något intressant i detta är det att färgerna som vi gärna bär eller tycker mer om (i brist på ett bättre ord), på ett eller annat sätt stämmer det till viss del överens med personen. Kanske inte helt sant men det finns vissa färger och kulörer som stämmer in på mig, men som med astrologi som även intresserar mig får man ta det med en "nypa salt" och lära sig att förstå innebörden av det och inte ta det helt ordagrant.
Som en ett litet btw.

The words are written in the air


2 oktober 2011

Ibland kan man bara börja fundera, andra gånger har man inte ens tänkt men vad gör det, alla ska vi leva.
Bara några få dagar kvar sen åker jag hem ett par dagar, bara för att kunna slappna av lite i en annan miljö än denna som finns i detta nu. Något som jag behöver men inte vill göra. Att slappna av i denna definition innebär inte den där när man inte gör någonting, utan så mycket som det behövs för att styra upp och sen kunna njuta av resultatet som arbetet gav.  
Vi behöver alla utveckla och lära oss något nytt, för det finns ofta något nytt att förändra eller förbättra. Även om man hittar sig själv så verkar det ständigt dyka upp något som hoppar ett steg åt sidan, bara för att skapa en liten förvirring och sätta i gång en tankeversamhet.

RSS 2.0