YOU


Today YOU are YOU
That is truer than true
There is no one alive
who is YOUER than
 YOU!

Hey Mr Yesterday

Det har varit en fin dag idag. Trots ett stort beslut så kunde inte dagen varit bättre. En dag med ständigt något trevligt att göra och med fina människor dessutom God middag och en shoppingrunda, då sällskapet inhandlade fina kläder. Senare for vi med cyklarna ut till stensö och njöt av den underbara solen som värme oss, några galningar tog risken med (som jag antar) ett sista dopp för detta år. Och sedan min vanliga pratstund med vännen min! Det har helt enkelt varit en fin dag vilket vädret i sig speglade väldigt bra med en riktigt sensommar och närmare 23 grader varmt. 
Nu väntar bara en fullspäckad och intressant helg och sen få vi se vad framtiden har att erbjuda.

what the water gave me



Take what the water gave me
Shake it out, shake it out, shake it out, shake it out, ooh woaaah

första dagen

Det började faktiskt väldigt härligt med solsken efter en stund en riktigt pigg kropp. Lite för mycket energi cirkulerar just nu i min kropp, vet inte ens själv vart jag ska ta vägen för att allt ska försvinna eller i alla fall minskas ner. Hoppas att denna vecka och eventuellt nästa kan göra saker och ting lite tydligare nu när det är som det är.

För att reda ut vissa oklarheter så kommer eftermiddagens timmar att gå fort då en promenad är planerad, vilket betyder frisk luft och ännu mer energi. Men på ett helt annat plan.

Det känns alltid lika bra när man blir beundrad för den man är, precis som med bilden,
den behöver inte ens säga tusen ord!

On the way to something

Gjort är gjort och kommer aldrig mer  tillbaka, och nu är det gjort, inte genomfört men gjort. Nu är det väntans tider som har huvudansvaret, den som vet vad som kommer att ske. Den kanske inte heller riktigt vet men det finns en liten aning om vad som i alla fall kan finnas där ute. Det gäller bara att ta tag i det med en stark vilja och fortsätta på rätt väg!

Daybreak

Ännu en dag sitter jag här med alla de andra duktiga studenterna som pluggar, just nu har den verkliga tenta veckan börjat. Försöker bara att hitta tillbaka till den känslan som kommer när man faktiskt förstår vad det är man läser, vet att det sätter sig tillslut men skulle vara väldigt bra om detta tillfälle kunde vara nu. Men man kan inte få allt så det är bara att vänta in kunskapen. Eftersom att man lär sig något nytt varje dag kommer jag antagligen att ha lärt mig mer idag än vad jag tror.

Ni underbara troll



Att få ett litet gudbarn är en gåva och en ära
- att man är så betrodd att stå ett liv så nära.

Man länkas till varandra med ett gudomligt band.
Så själsligt är man nära fast man bara ses ibland.

Ett gudbarns liv man följer av omtänksamma skäl.
För man har fått till uppgift att se till barnets väl.

Och även i det tysta finns detta alltid kvar
- att man känner något särskilt för det
gudbarn som man har.

  Siv andersson


dentjugofemteinionde

Tänk så många skillnader som kan ske på så kort tid, en tid som på kort tid har utvecklats till något annat än det som tiden är. Tänk så mycket som kan rymmas i denna tid, saker och ting av betydelse. För det är ju bara en själv som kan bestämma vad som kommer att bli utav denna tid, ingen annan än en själv kan ordna detta.
Lite virrig, men virrig kan i sin tur vara något bra för det kan betyda att det inte är helt rätt, vilket i sin tur leder till det som verkligen är rätt. Som sagt lite virrig.

No coloring


Förbjuden frukt

Jag vände ryggen till när den där tickande runda saken kring min handled närmade sig lunch, satte i lurarna och hittade fokus. Fick en bra start på helgen om jag får säga det själv. Ibland kom en paus då blicken gled upp mot fönstret, där utanför som vinden ven  och tog tag i det som rörde sig. Himmelen skiftade i de två färgskalorna som moln och himmel gör tillsammans. Fick även träffa fint folk bland alla de hurtiga studenter, tänk om man alltid kunde få starta helgen så här fint och bra!!
Trampade vägen hem med sus i öronen som gjorde att tystanden blev ännu påtagligare när dörren efter mig stängdes. För en liten stund sedan kom jag ännu en gång hem efter en cykeltur, men denna gång har jag varit i en riktigt mysig och fin lägenhet inte alls långt härifrån. Det gav mig verkligen höst känslor, på ett sånt där mysigt sätt med alla de ljus som nu smyger fram lite överallt och de dofter som i samma veva sprider sig i rummet. Om ungefär två veckor får även jag sådan fint i mitt rum, något att förgylla kvällarna med när höstmörkret är alldeles för påtagligt och dystert.

Redan nu har jag kommit på saker som mina nära och kära kan få till jul, men än så länge är det bara idéer, nu gäller det bara att inte glömma bort dom.  Påminnelse till mig själv!

physiology

Idag är en väldigt bra dag, en fin dag. Inte ens det minuterkorta regnet som öste mer under morgontimmarnas föreläsnings tillfälle kunde få mig ett  tappa gnistan. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som gör att hela jag känner mig sprudlande men något är det. Skulle tro att en del saker börjar lätta och rutinerna med studierna börjar nu att sätta sig, lagom till tentan nästa vecka. Sedan har jag joggat med min underbara vän varje kväll denna vecka och uppföljning med det ska ske, lite längre sträcka för varje gång och så att även vi kan vara med på olika lopp. (Har än så länge bara varit med på vårruset med sina 5 km, men behöver något som verkligen utmanar mig, så till nästa år ska i alla fall 1 mil vara avklarad!)

Moving

Det sägs ju att man inte bara så gå efter människan yttre utan även dennes inre. Men som i en liten förbifart fick jag se några kommentarer från de som nu läser tredje terminen på sjuksköterskeprogrammet, det var inte alls fint att se dennes inre. Men det är väl en tolkningsfråga.

Själv ska jag nu fortsätta med att jobba med mig själv och tar två flugor i en smäll, en joggingtur med min underbara vän! Ett bra sätt för energin att vara på en bra nivå genom hela passet!

Morning thoughts

Som alltid försvinner tiden iväg helt otroligt fort men jag har redan (snart) hunnit med hela fyra tvättar och en hel del plugg så att jag borde klara dagens dugga, annars får jag ett stort "besviken på dig!" hängandes efter mig, av mig själv vill säga. Klockan är inte ens nio, vilket är den tiden som vi i vanliga fall sitter i skolbänken, men idag är vi lediga. Eller egentligen inte, efter lunch har vi dugga men man kan se det som att vi är lediga.

Idag är en bra dag och funderade faktiskt på att börja ta morgonpromenader innan skolan, men insåg sedan att vi börjar i stort sett varje dag, en lång tid framöver, klockan nio. Det i sin tur skulle innebära att jag måste kliva upp runt klockan 6 på morgonen, mer än en timma innan väckarklockan i vanliga fall ringer. Men vad skulle det göra egentligen!? Tänk vad pigg och glad man kanske blir av en morgonpromenad bara för att vakna till och förhoppningsvis hitta fokus och inspiration tills dess att klockan slå nio. Vem vet, kanske börjar jag med detta nu, eller inte. Det jag vet är att det skulle vara väldigt bra att bara ta en liten promenad i friska luften innan dagen börjar för fullt.

There comes a time

Känner mig väldigt kreativ, inte med allt det där som jag egentligen vill göra (som att ta fram det stora skissblocket och göra klart det som jag en gång började på!) men med skolarbeten och träningen som äntligen har börjar igen med ett lugn tempo som inkluderar, hittills, varannan dag jogg och den andra dagen promenad, så det är vad som står på listan för morgondagen förutom duggan som tar någon timmas plats under eftermiddagen.

Vem är du, vem är jag?

Det går framåt i takt med framtiden, men sättet som det sker på vet jag inte riktigt om det är så som jag trodde att det skulle ske på. Visserligen är det inte något negativt i sig, för alla måste vi utvecklas men samtidigt ifrågasätter jag mig själv en del under denna tid.
Vem är du, vem är jag? levande charader!
Borde man inte finna sig själv i denna tid? Fast jag vet ju vem jag är och vad som står för vem jag är men allt det andra då. Allt det där med att hitta sig själv och att kunna älska sig själv för att kunna älska någon annan. Är det så det är eller kan man utvecklas tillsammans med den där andra personen som blir den andra halvan?

Det är ju riktigt intressant att massa frågor kan dyka upp i huvudet och sedan sitter jag ändå här och ifrågasätter mig själv, igen! Men ibland kanske man borde ställa vissa krav på sig själv innan man gör det på någon annan och det slutar i något helt fel. Alldeles för många konstiga grubblanden utan riktiga svar. För egentligen har jag hittat mig själv men det är den andra delen som fattas, tror jag. Nej ärligt talat har jag ingen aning, som sagt massa grubbel som inte riktigt leder någonstans utan kretsar runt lite häromkring till den hittar den plats som passar allra bäst. Vilket i sin tur fick man att tänka på en helt underbar dikt om en man och hans "trasiga" hjärta.
vem är du, vem är jag?


Let's let go

Allt blir inte alltid som man hade hoppats att det kunde varit men efteråt finns det inget mycket till återvändo.

Känner att den här kvällen inte är min, men allt beror på hur man ser det.
Har fortfarande alldeles för mycket energi kvar efter en timmas promenad i halvmörker med min underbara vän. Samtidigt som jag är väldigt avslappnad finns det väldigt mycket att göra. Så det är nog vad som kommer att vara temat för denna kväll. Grubblande mellan himmel och jord, så där som när mörkret faller och skapar det där rummet. Men natten ska vara min och morgon dagen ska få vara lika fin som denna dagen har varit. Tänk vilken stor roll vädret verkligen har, en solglimt så där när vi närmar oss hösten ger så mycket mer än vad kan kunde tro, i alla fall för mig. För nu finns det som kallades sommar inte kvar.

 

In my head

Det ser ut att vara helt underbart väder utanför fönstret men ändå sitter jag här, men snart ska kroppen få arbeta igen och förhoppningsvis förlora en del av den energin som cirkulerar i kroppen min. En sån där energi som kommer när man egentligen är trött men av helt andra orsaker, som i detta fall inkluderar nästan en hel vecka utan träning och mycket plugg. Så det borde resultera i något bra.

Heavy with rain

Det är precis såna här dagar som jag tycker om men av samma anledningen gillar jag det inte. Men det positiva är gårdagen, dagen med allt det roliga och händelserika.
Just nu sitter jag bara och tar det lugnt och äter upp min lilla ask med söta björnar från cloetta. Dags att koka upp lite vatten och mysa ihop med en stor te kopp medan renget faller ner mot marken och glädjas över dagens gråa väder. För idag är det helt okej att det finns höst dagar som denna. Även om jag kände för att ta en härlig långpromenad så är det skönt att ångesten över att inte komma ut har in funnits sig än. Den får återkomma imorgon då veckan med träning får börja igen.

Good feeling

Solen skiner och jag har varit upp med tuppen, eller nästan i alla fall. Huvudsaken är att även denna dag ska jag ta tillvara på dagen och sitta med alla de andra studenterna på biblioteket. Det finns alltid något att göra och tiden rullar på, har redan hunnit spendera närmare tre timmar i denna stora byggnad. Och fler kommer det bli, skulle vara kul och intressant att se hur många timmar under ett år som faktiskt spenderas i universitetsbyggnaderna.

Det blev inte riktigt ett jobbigt träningspass igår då regnet tog över dagens hyfsade uppehållsväder, men det hindrade inte oss. Så det blev en timmas promenad med småregn som då och då föll ner mot marken och våra kläder. Men väl hemma kunde jag somna gott och vaknade på ett riktigt bra humör. Så trots denna frivilligt tidiga morgon är jag fortfarande på ett bra humör!

Stay too long

Tänk att det finna så mycket, så mycket av allt.
Så mycket som är tidlöst men ändå så vackert. Vissa saker kommer ständig att finnas, om inte ständigt så för en lång tid eller en tid som räcker för oss.
Vissa av dessa tidlösa saker vill vi inte förlora då det betyder alldeles för mycket. Just av den anledningen, betydelsen, tycker jag inte att om göra av mig av med de saker som jag får då allt har ett eget värde, ett värde som det absolut inte finns någon ersättning för!


I will give you a smile

om

Om du lutar dig mot solen
Om jag lutar mig mot dig
Om jag blir bättre med tiden
Om du har tålamod med mig

vart jag mig i världen vänder

Vart jag mig i världen vänder - Den svenska björnstammen 
nu har även jag hittat dessa musikanter..

Det är verkligen inte trevligt med träningsvärk, okej jag vet att jag hat tränat med det hindrar mig i mitt dagliga liv. Som alla dessa miniatyr problem kallad cykelvägen in till centrum. Denna dag var det kraftig motvind, de vanliga backarna och träningsvärk på det. Bra star på denna dagen.

Snart ska jag ge upp dagens studier, men bara om en stund, inte riktigt än. Detta med tanke på att jag valde bort en vecka i skolan för en helt underbar vecka i Spanien (fler bilder kommer upp på hos caroline) med all den solsken som det bjöds på! Så denna vecka hade rivstart från början. Veckans alla "arbetsdagar" kommer att spenderas i skolan med alla de labbar som vi får göra och universitetsbiblioteket för ett par timmars plugg.

Everydag


Skrattet var inte långt borta under veckan som fick oss att inte vilja åka hem

Med bland annat dessa människor runt om mig blev en underbar vecka bara bättre



Vi bodde i ett väldigt fint..

..och mysigt hus ..

..med vacker utsikt från morgon till kväll.


maxtester

Hade tänk att ta en riktigt långtur med mina ben idag, alltså min två timmarslånga promenad runt en del av våran vackra stad. Men efter dagens tester så blir det en kväll med studier och annat kul som tillför universitet livets lite dystrare sida.

Fördjupad anatomi och fysiologi är delkurs 1 som vi just nu studerar, i detta stadie av delkursen får vi genomföra olika tester (laborationer). En av de övningar som vi gjorde idag var att se hur man genomför olika maxtest i styrkeövningar. Bland annat jag fick göra knäböj med vikt.
Man börjar med grundvikten, en vikt som inte ska vara jobbig då detta bara är uppvärming Så det blev 15 reps med bara viktstången på 25 kg, tror jag att det var. Sedan vila i 2 min, lägga på mer vikt som motsvarade 2-20% ökning och 8 reps Vila 2 min och ännu en gång 2-20% vikt ökning och 8 reps. Till sist 3 min vila innan maximalvikten skulle utföras. 5 reps var godkänt, det slutade med 60 kg och 10 reps, så så här i efterhand hade jag istället kunnat ökar ännu något kilo men det fanns en liten tidspress i bakhuvudet som kanske blockerade mig lite. Hur som helst skulle det vara kul att se om resultatet är likande om ett par veckor, då träningen har börjar på riktigt.
Det var kul att genomföra de olika testen men inte lika trevligt att ta spiraltrappan upp till testlabbet (vissa av styrketesterna fick vi genomföra i det gym som är längst ner i byggnaden och testlabbet är i ett torn högst upp i byggnaden) då benen inte riktigt ville samarbeta upp kom jag med det kändes i benen kan jag säga.
Imorgon kommer mer tester att genomföras, bland annat blodtrycket, om jag inte missuppfattat det hela. En underhållande vecka, minst sagt med mycket studier vid sidan av. 


flores

Det började med en långresa som aldrig tycktes ta sin början, men när resan väl började ville den inte riktigt ta slut. Alltså all den tiden som vi inte riktigt tänkte på. Men tiden gick fortare än vad vi trodde och till sist var vi framme vid det vackra huset som skulle vara vårat under den vecka som vi fick spendera där och som resterande familjemedlemmar fortfarande gör.

Det var backar, riktigt branta som satte benmusklerna på prov, i alla fall under de gånger då promenaderna längs gatorna skedde under varma soltimmar och efter härliga salta dopp. Då var vyn inte riktigt det man såg. Men allt är så fint, fint på sitt sätt. Höga höjder och djupa dalar, snirkliga vägar och länga stränder.

Vi bodde i ett hus med en fin omgivning, en sådan som gav oss vackra solnedgångar och varma dagar vid polen och stränderna. Det blev besök på marknad och nattlivet längs med strandpromenaden och mysiga omgivningar. Det vackra huset som vi fick bo i hade stora glasfönster och dörrar som vette ut mot baksidan där vi spenderade en stor del av dagarna. Det var även där min kära lillasyster gick in glasdörren med en riktig smäll! Ett fint avtryck lämnade hon efter sig med en panna och sned näsa och konstiga avtryck som skulle föreställa händerna som antagligen fick lite panik eller liknande, fingrarnas avbildning såg mest ut som konstiga sträck i lite olika riktningar. Min syster fick en liten bula och jag fick ett riktigt gott skratt!

Elviria

En solvecka är nu över men värmen sitter kvar i kroppen trots att temperatur skillnaden är väldigt stor, även om hösten inte har slagit ut i fullblom än (eller fallit ner, kanske man säger..)

Det har varit vackra sol nedgångar och lika fin soluppgång, dagen till ära, som var den enda dagen vi var hurtiga nog att kliva upp innan solen ens hade börjat dagens resa över himmelen Dess för innan var det månen och stjärnorna som styrde över himlavalvet.

Snart är det även dags för mig att krypa till kojs nu när det är fullmåne över staden. Dagens tolvtimmars resa är nu över och vi kan pusta ut igen, med förhoppningar om att den första resan inte kommer att göras om. Och om den kommer att göras om ska det ske med lite bättre planeringar!

las suecas

Har hunnit med en powerwalk nu under förmiddagstimmen, men snart blir det till att snygga till och sedan fara vidare mot nästa destination. En vecka med de underbara! Om en vecka kommer verkligenheten tillbaka igen, med det är hela sju dagar kvar tills dess och innan den tiden är kommen ska jag bara njuta.

Får ursäkta mina språkkunskaper, de är inte riktigt vad de borde vara. Men så länge man klara sig på de kunskaper man har borde det fungera ändå.

två - ett

Det fanns en tid när jag hade koll, men den tiden är inte nu. Det var en tid med många samtal och svar på de frågor jag hade eller bara allmänna kommentarer bara för att ha något att säga.
Det var även en tid med resor till olika arenor, inte alltid de största men arenor var de oavsett. Det var mycket som handlade om att visa vem som var starkare än den andra, men det var kul. Jag fick ju åka iväg med min far på dessa resor Vet inte om han uppskattade det lika mycket som jag, kanske inte när jag mitt i det mest spännande situationerna ställde frågan varför de gjorde så eller av vilken anledning de dömde på det sätt dem gjorde. Men klubbar, klubbor och puckar, skydd hit och dit och matcher, bollar och planer var en del av uppväxten. En uppväxt med mycket sport. Absolut inget av det extrema bara helt vanlig svensson uppväxt?

Från barnsben har vi fått turen att faktiskt fått prova på olika aktiviteter som skapat erfarenheter som vi inte hade haft i annat fall. Så som minnen av smaker, lukter, rörelser och annat som förknippas med en aktiv uppväxt. Skulle kunna beskriva med ett lugn med ständiga händelser..

Det jag egentligen ville säga var nog att kvällens fotbollsmatch påminde mig om tider hemma värmland och dess soffa. Ibland vill jag vara liten, men bara för en liten liten stund.

ljusa dagar

Fina blåa dag med en liten stänk av vita moln, en alldels för fin dag för att spendera tid inom husens olika väggar, men vad gör man inte för att förbereda sig inför en tid med underbara, på en fin plats dessutom.

Haft en vecka med härliga människor som gått otroligt fort, nästan för fort! Och denna dagen kommer att gå minst lika fort, eventuellt så att takten ökar ytterligare lite till. Vet att man inte ska förvänta sig allt för mycket innan man är där men med  en vän som blir extremt exalterad så smittar det av sig!

Morgondagen kommer att vara lång. Så pass lång att jag faktiskt för första gången önskar att jag var en riktig sjusovare, en person som verkligen kan sova bort större delen av dagen! Men bara för några extra timmar under morgon dagen vill säga.
RSS 2.0