Everything, all at once

Allt går så otroligt fort, veckorna bara "flyger" förbi. Även om det ibland känns som om dagarna är otroligt sega är det trots allt inte sakta nog. Skulle behöva stanna tiden för en stund, bara en liten stund, bara för att komma ikapp. Men problemet blir då istället att tiden står stil, precis som jag ville. Resultat = ingen förändring! Eftersom att även jag i detta falla även kommer att stå stil till dess att tiden börjar ticka igen. Ett litet litet problem som jag får lösa själv!
/idamargareta

between two lungs


fotot taget av caroline
Det där vackra som skiner upp våran jord och ger oss en del av den energin som vi behöver, lyser ännu en dag och visar att vår går mot ljusare tider. Äntligen lite mer av den där värmen och ljuset som behövs. Helgen har passerat och även den har spenderats med en annan sol, en som förgyller mina dagar!
/idamargareta

allt som behövs

ljus och värme

Efter en tidigt morgon och förmiddagens promenad som gjorde att blicken sökte solens värme och strålar är jag tillbaka i mitt rum och nu kan dagen börjar på riktigt. Det väntas lite plugg och en sväng till stan.
Börjar jag få rutin på saker och ting igen tro..
Det går hela tiden upp och ner, hinner inte riktigt med mig själv då allt ena stunden kan vara helt underbart och på topp för att andra stunden ha gått ner i mörkret och då får man bara kliva upp igen och börja om från början. Men det som inte skadar gör en bara starkare!
Fredag i dag min vänner!
/idamargareta

tankeverksamheter..

Efter ett par timmar med hjärngympa ska mina ben få vandra en liten bit och hälsa på hos min vän som ska hjälpa mig med lite datorgrejer. Torsdag idag men det är nu som min långhelg börjar. Men ingen ledighet för det inte utan nu ska vi plugga vidare, men vad gör de om hundra år (om jag tycker att de är lite jobbigt nu!).
Så vidare ut på nya äventyr i januari kylan som fortfarande inte har gett sig efter att ha kommit tillbaka efter ett par dagar med fint väder. Som sagt, nu börjar min långhelg!
/idamargareta

19.32

Ju mer klockan tickade iväg och mörkret föll utanför de stora fönsterna som låter oss inspektera vad som finns och händer utanför (universitetsbib), i den något stilla men kalla januaridagen/kvällen. I och med att fler personer avlägsnade sig blev sorlet mindre och mindre, tillslut kändes det verkligen som ett riktigt bibliotek där man inte får prata alls. Men det var en liten härliga känsla faktiskt, hann plugga lite extra på de där extra minuterna som gick innan även jag vandrade ut i kylan mot bussen som alltid är lite sen. Väl hemma kan jag slappna av och fixa lite inför morgondagen. Seminarium och sen kan man välkomna helgen om man vill, men böckerna är alltid lika glada att bli bläddrade i och hjärnan kan alltid fyllas med lite mer information, eller?
/idamargareta

grusade gångar

Andra dagen på veckan och den har tillvisdel spenderats på vårat vackra universitetsbibliotek, det sista i tentan kommer att finslipas på torsdag med tanke på att vi har andra tentor att fokusera på också. Låter inte livet helt underbart, lite plugg där och sen lite här. Men Energin då? vart ska den komma ifrån? Hittills har jag på grund av vissa anledningar inte vågat tränat på senaste månaderna, ingen bra vinter inte. Men nu ska jag och min vän ge oss iväg på en joggingrunda (får se om det blir så mycket till jogging men power walk kommer jag förhoppningsvis klara av)
När väl isen är borta kommer mina skor att springa ut av sig själva, så mycket längtar de ut!
/idamargareta

24 dagar

Som en sekreterare eller liknande kontorsarbetare sitter jag vid skrivbordet med mina skarpa glasögon och läser igenom anteckningar och snart en av böckerna som vi har under denna kurs. Fick även ett papper som skapade ett stort leende på mina läppar, klirr i kassan hos studenten, här ska det inte spenderas utan sparas!!
Måndag och ny vecka!
/idamargareta

Lite mer än mitten av januari

En helg som kan sammanfattas med Kreativitet och nyväckt (säger man då?) skaparglädje, bra film, mys och god mat. Så klart promenader i vårat vackra vinterland och sen lite shopping av alla ”viktiga” prylar som man kan tänkas behöva. Men nu är det söndagskväll och sängen väntar på mig med nattbelysningen på och en bra bok. Imorgon börjar studentlivet igen med plugg, lite mer plugg och ansvaret att sköta (ta hand om) sig själv!
/idamargareta

en början, slutet kommer senare


  

Det finns alltid något som man kan finslipa så bättre bilder kommer senare..
/idamargareta

purple

Satt långt in på natten igår och bara skissade, äntligen har känslan och inspirationen kommit tillbaka, för det är också något som jag har saknat. Den där känslan när allt runt om kring bara försvinner i ett mörker runt om kring och det är bara jag, mina tankar och bilder som speglar av sig på det som en gång var vita ark. Ska försöka att hitta lite mer inspiration och utmana ödet och skissa upp något fint på mitt stora skissblock som jag fick för ett tag sedan.
Nu är solen framme och viruset som jag har hade i kroppen är nu borta, ingen feber, bara lite huvudvärk som har blivit lämnat som ett litet spår, en liten påminnelse. Trots att jag inte får göra några större ansträngningar hoppas jag att en promenad ändå är helt okej.
/idamargareta

20110120

Böcker, block och pennor, helst ska dom vara lite färgglada så att man livar upp den eventuellt lite trista texten och sen lite feber det är min dag, imorgon hoppas jag på bättre då vi har seminarium Det är bland annat min tur att gå upp inför klassen och redovisa/ha en genomgång. Vi får se vad kroppen säger imorgon. En ny dag eller hur!!? Nu åter till mitt stora vattenglas och böckerna, imorgon är det helg och jag vet i alla fall vad som står skrivet i min kalender.. vila!
/idamargareta

Dayspring

Jag saknar den där känslan när musklerna i kroppen inte orkar mer och helst av allt vill man bara sluta men det är så som viljan är som viktigast, bara lite till. Som när man springer och styrkan i benen börjar att av ta men då ska man istället fortsätta springa den där extra lilla biten, helst en spurt för att tänja på gränserna, sätta kroppen och psyket på prov! För i slutändan när man verkligen har lagt ner sig och kroppen känns så där uppfriskande, då vet man att förbättringen finns där, både fysiskt och mentalt, det handlar om att få en bra kombination av dessa delar, även om det ibland är lite extra kämpigt att komma iväg till den där träningen.
Därför mina vänner längtar jag tills snön har smält och man kan sluta att glida runt som bambi på hal is (som jag och min vän gjorde idag när vi tog promenad i nya området) och istället sätta på sig ”springkläderna” och bara springa ut i den friska luften och verkligen bara njuta och få den härliga känslan som kommer efter att man har sprungit dom där kilometerna som förhoppningsvis någon gång i framtiden kan bli i alla fall en mil. Önsketänkande!!
Jag vill helt enkelt kliva igenom den där dörren (snart och helst igår) som leder mig till den där friska kroppen och själen som verkligen behövs!
/idamargareta

som solens strålar

Likt saften i vattenglaset som blandas med en vacker nyans av röd blandas alla tankar som yr runt i huvudet, från toppen till botten. Vem vet vart man hamnar egentligen, vem kan avgöra vilket situation vi utsätts för, för att sedan hamna i det där speciella fack som var och en kan placera någon annan människa i. Även om tanken inte var medveten gör vi alla det, sätter folk i ett fack och placerar dem där tills motsatsen är bevisad. Men ska man behöva bevis vem man är utan att bara få vara, det kanske inte går att vara precis som förväntningarna säger utan lite utanför dessa förväntningar, lite för lite, inte riktigt nå upp. Som solens strålar letar sig fram mellan de små springorna kan även den där underligt härliga känslan hitta fram i mörka vrår. Solens dag!
/idamargareta

I'm waiting for your letter

I'm waiting for your letter,  I'm waiting for it to drop,
I'm waiting for it to fall´, I'm waiting for it to pop

I'm waiting for your letter, I'm waiting for it to sing,
I'm waiting for it to crawl, I'm waiting for it to bring me

This Time Tomorrow

Do you believe in what you see

what comes up next is up to you

För två dagar sedan kunde jag släppa den tenta som jag har pluggat till, nästan som en galning, sittandes vid bordet och framför datorn med böcker och block, färgglada pennor och massvis med papper. Tillslut fick jag ordning på allting och nu inväntar jag bara resultatet. Kan inte gör annat än att hoppas, hoppas och hålla tummarna lite till. Orkar inte med någon omtentamen just nu.
Imorgon börjar en termin och en ny kurs!
/Idamargareta

"den stora dagen"

Man skulle kunna säga att morgonstund har guld i mun, men inte idag, har inte sovit ordentligt i natt men det får jag ta igen senare under helgen! Hur som helst är det den stora dagen i dag, eller en av många stora dagar då en tenta väntar på oss studenter klockan fjorton noll noll!
Men idag är det fredag, vilket betyder: Helg. Underbara ledighet, inget plugg under hela helgen, underbara timmar!
/idamargareta

20110113

Kylan är trots allt en underbar känsla att känna mot ansiktet när man kliver ut genom dörren, men bara en tillräcklig för att veta att vintern fortfarande, den fina vintern som inte slaskar ner fötterna och bildar massa små pölar och halkbanor som vi ramlar och famlar runt på.
Även om jag vill att vintern ska vara över är såna här dagar helt underbara, lite sol och den hade varit perfekt.
Nu: åter till tenta pluggandet!
/idamargareta

message from your heart

drömmarns färg..

Kan man känna sig som en färg?
Då skulle jag vilja känna mig som färgen rosa, den står tydligen för harmoni också, vilket jag inte känner nu men den kommer om ett par dagar igen. Idag får jag helt enkelt vara lite fånig och sväva bland molnen och känna mig lite mer rosa.
"Drömmarnas färg, de små fluffiga molnen, flickornas favorit, ja listan kan göras lång men faktum är att detta handlar om kärlek."
Trots många hinder som står i vägen och många tankar jag skulle vilja uttrycka i ord men inte riktigt kan så mår jag väldigt bra. Även om jag nästan blev påkörd idag, när en galning körde mot rött och jag och min vän gick över ett övergångsställe där herr gårman lyste med klaraste Grön! Min vän Camilla fick inte fram några ord utan med hjälp av lite nuddande på min jacka fick hon kontakt med mig (hade luva på mig så såg inte åt sidor - inte så smart av mig kanske) även om det egentligen var det lite försent. Tur att det inte var is på den fläcken jag kan säga, annars hade vi fått en liten knuff som vännen min sa. Sen började jag skratta tills krampen i magen kom smygande och Camilla tyckte och det var en bra konstig reaktion på våran situation och att jag tydligt sa att det faktiskt fortfarande var grön gubbe till bilföraren, som så klart inte kan höra vad jag säger.

En intressant dag som har haft lite av varje, tur att känslorna alltid finns med, på gott och ont!
/idamargareta

Heart and mind

Efter att spenderat nästan hela dagen med Camilla och massa tentaplugg (och god glass på Ben & Jerrys) är jag tillbaka i mitt mysiga rum, med en fin stor matta och några fler kuddar i min säng så skulle jag bli lite lyckligare. Men min ”vishet” som student säger nej, pengarna räcker inte riktigt till för den typen av livskvalitet som annars skulle kunna förgylla dagen, men det är bara att vänta och se, om man väntar på något gott.. eller hur är det man säger? den som väntar på något gott.. kanske?
Men så länge man mår bra och trivs med det fina i sin omgivning är det helt okej för min del. Lite tanksprid och allmänt yr och får man räkna med och en dos av min försiktighet och förhoppningar på att snart få börja träna, ja då har vi en liten mig.
/idamargareta

gånger tre

sweet dreams

Vaknade upp efter en härlig nattsömns i min nya underbara och himmelska säng, fick börja dagen bra då ett sms väntade från bigsis, svarade men hon valde att ringa upp i stället vilket var ett bra vel enligt mig, så nu mår jag bra! Fick en bra start på dagen!
Ännu en gång ska jag förklara min kärlek till mina underbar, jag är bara så glad att ni finns och snart när våren och sommaren kommer smygande kan de som bor lite högre upp i vårat land, fara hit och se denna vackra grönska som kommer med tiden.
/idamargareta

så klart som vatten

En termin senare och jag är fortfarande kvar i denna fina stad! Tänk, för ett år sedan sökte man in för att eventuellt börja plugga och sluta jobbet, jag kom in på programmet och än så länge har jag inte ångrat mig!
Så underbara saker har hänt på ett år, tvåtusentio var ett bra år för mig, jag hoppas att detta år blir lika bra om inte bättre.
Till helgen kan jag även släppa skolan helt och hållet, för då är tentan gjord och jag kan sitta i lugn och ro i mitt nya rum och förhoppningsvis finna lite inspiration och börja måla/skissa igen, fick ju ett stort skissblock av D som jag får se till använda och vidga mina vyer och testa vingarna så att säga.. bli lite bättre helt enkelt.
Måndagen börjar gå sitt slut nu när mörkret trycker på utanför mitt fönster, snön börjar smälta men vägarna är isiga, vad ska man säga, vad kan man säga? längtar hur som helst till den tiden så man kan gå på barmark och inte sätta hjärtat i halsen så fort foten tappar lite fäste. Vi har hur som helst börjat ett nytt år!
/idamargareta

mellan fyra nya väggar!

I ett nytt rum med vita väggar och en balkong, vad mer kan man begära, kanske en egenlägenhet men det här studentlivet och också bra, man får ju träffa alla möjliga människor! Nu är det mesta inflyttat i rummet och fixat, men små saker kan man alltid ordna efter tiden. Nu är fokus på tentan som kommer nästa fredag, så nästa vecka mina vänner, ja då sitter jag på stolen och ska inte resa mig upp igen förens allt sitter som gjutet i min lilla hjärna.
Fredag igår, lite plugg och och god mat och avslutade den vackra dagen med en film. Idag lördag började sent men nu sitter jag i min nya "skrivbordsstol" så kallad kontorsstol och försöker att plugga, snart ska jag ta bussen till D och imorgon ska jag upp i tid för då är det några timmar med plugg som väntar!
Ha en bra kväll!!
/idamargareta

mellan fyra väggar

I mitt rum lever kaos, på riktigt, har packat det mesta av mina saker och nu är det bara massa små skit som ska ner i lådorna. Inte det roligaste man kan göra, speciellt inte när allt damm hittar alla möjliga nya ställen att virra om kring på, bara för att irritera min redan allergiska näsa. Men om några timmar anländer mor och far till denna fina stad och ska hjälpa mig att flytta till mitt nya rum i lägenheten närmare stan, då jag kommer att bo med två andra snubbar som jag inte träffat än. Bra eller dåligt val? det vet jag inte riktigt än, men i värsta fall är det ju bara att leta vidare. Det kan inte vara så mycket sämre än det här som jag bor i nu. Kommer ju att få ett stort rum och en balkong på köpet. Det skulle jag säga var ett hyfsat bra köp! Nu åter till röran och plocka ihop det sista för att sedan kolla igenom inköpslistan över dom nya möblerna som behövs inhandlas.
Idag skulle det ha varit en perfekt dag att ta en promenad i kylan men att samtidigt värmas av solstrålarnas sken och värme!
/idamargareta

2011-01-01

Shoppingkassarna var fulla med god mat inför en kväll med trerättersmiddag med de tre vännerna och mig. Det var vad vi hade planerat på slutet av 2010, för sedan fick de gå som det gick. Middagen var lyckad och riktigt god, med trevligt sällskap och rätt inställning trotsade vi kylan som infann sig runt om oss, med hjälp av massa fina ljus. Eftersom att vi själva inte hade införskaffat några smällare eller raketer så fick vi skåla och se på allt det vackra runt om kring oss, för vart man än kollade så både hörde och såg vi detta välbekanta. Det var ett fint avslut på de föregående året och det blev en fin början på ett nytt år!
/idamargareta

RSS 2.0