just a little bit

Ljuv musik har spelats ur min högtalare under dagen, den snöiga dagen, dagen som jag kan spendera inne utan att få dåligt samvete. Har verkligen fått ordning på pluggandet idag så jag känner mig väldigt duktig. En stor kram till mig själv som jag ska utdela lite senare. Först en sväng till lilla Ica för att inhandla något gott att knapra på och för att få lite frisk luft innan jag stänger in mig igen.
Ha en bra dag!
/idamargareta

första advent

blankt



"Inget är så inspirerande som att börja på ett nytt papper"

2010-11-28

Gårdagen bjöd på mys, plugg och sist men inte minst årets första Julbord. Dagen till ära är det plugg som står i första hand men sen kommer även snögubbar att växa upp här på mörbys framsida, om snön kan lugna ner sig och falla från en vacker himmel mot en vit mark istället för ”snöpisk” i ansiktet..
trevlig söndag min vänner!
/idamargareta

tiden kommer

Mindre än en månad kvar tills jag sitter med S i bilen påväg till värmlandskogarna igen, jul och stämning med familjen väntar!! Det är bara att ta sig i kragen och plugga på, betala räkningarna och köra på.
Ikväll väntar julbord med alla på "camp mörby", det ska bli riktigt trevligt!
ha en bra helg!
/idamargareta

vinterdag

Äntligen har det vintervita landskapet hittat hit, inte lika härligt när man är utomhus och snöyran är i topp men väl innanför dörren kan man gosa ner sig i fåtöljen med varma koppar av Te, choklad och annat gott. Nu vet vi att november och vintern är kommen, mindre än en månad kvar till 24 december, Julafton nu! Julklappstipsen skulle gärna få börja rulla in nu, men det kommer väl, i sista stund som vanlig. Ha en bra dag, idag börjar min helg så inga speciella tider för min del, i alla fall för en vecka framåt!
/idamargareta

den underbara grå


fotografen:lillasyster Caroline

hidden away

Njuter av den lilla värmen som trotsar dagens oväder i mitt lilla rum, dom senaste dagarna har erbjudit regn och massa regnoväder men morgon bjöd istället på snöoväder. Det är helt underbart att snön äntligen har kommit hit men den detta oväder har istället medfört en massa kaos och gårdagskvällen gjorde att Ölandsbron stängdes!!
Har varken haft ork eller lust att sitta vid datorn den senaste tiden, detta på grund av ett tillfälligt boende i steril miljö. Men det fanns underbara som trotsade ovädret och kom för att hålla mig sällskap, vilket gjorde allt så mycket lättare, detta förgyllde mina dagar enormt!
Tillbaka i den vanliga atmosfären sätter pluggnerver och tålamod på prov, klockan börjar redan att ticka iväg så nu ska jag stoppa huvudet i böckerna igen och köra på för att förhoppningsvis klara tentan och morgondagens seminarium.
Ha en bra dag i ovädret!
/idamargareta

2010-11-18

Att vara sjuk när man som minst behöver det är inte speciellt trevligt! Det som jag skulle behöva göra orkar jag helt enkelt inte, som exempel att plugga till tentan som kommer om någon vecka och sen städa rummet som inte heller ser speciellt mysigt ut. Har även ett jobb som väntar på att bli gjort under lördagen, men sjukling som är jag för tillfället kommer jag inte att orka med ett elva timmarspass.
Men nu ska jag inte vara allt för negativ, ha en bra dag!
Solen skiner helt underbart utanför mitt fönster, där jag borde vara, utomhus och få lite friskluft men det få bli senare eller imorgon då jag förhoppningsvis är frisk!
/idamargareta

läsglasögonen på

Idag är det plugget som står på schemat, allt måste sitta så man slipper dessa omtentor, första salstentan för detta program, men det kommer att gå jätte bra. Om man får lite balans på livet med träning (som gör att man orkar mer, både fysiskt och psykiskt), skolan, plugg och självdisciplin kommer det här att bli lätt som en plätt!
Ha en bra dag, nu åter till studierna och promenadskor som väntar på att användas!
/idamargareta

afro

Dagen har spenderats på skolan och sendan flera timmar på biblioteket för att plugga lite till, men en sak som är säker är att man inte ska plugga med tjejen som man prata mycket med, om det mesta. Men morgon dagen ska bli ännu bättre!! Är bara några veckor kvar till förtsa salstentan!

Efter många steg, släng med armar och ben känner jag mig riktigt bra, en sak som är säker: Afrodans är riktigt roligt men jobbigt. Så jag vet en som kommer att få i alla fall en anings träningsvärk i morgon!
/idamargareta

denfemtondenovember

Ibland tror man att man hade den så kallade kontrollen och visste vad som hände runt omkring i ens omgivning, men det blir inte alltid som man tänkte eller trodde. Men så länge ingen tar skada av det, borde det inte vara någon fara eller hur!?
Veckan kommer att innehålla händelser som: Föreläsningar, plugg, träning och jobb. däremellan ska maten fixas, tvätten ska tvättas och några försök till ordning och reda ska det även bli. Jag ger mig själv lycka till önskningar..Där hade ni några gåtor att lösa och onödigt vetande att ta in.
/idamargareta

glas, blixtrar, leenden..



Helgen och veckan har varit både krävande och underbar på samma gång. Har börjat en ny kurs som kräver stor ansträngning vilket gör att man verkligen måste fokusera hel tiden och det i sig skapar en liten huvudvärk varje dag, men detta är bara en liten kurs och sen kommer något nytt. Men jag lär mig någonting varje dag!!

Nu är jag hela 20 år! Och systemet blev en av alla stop under helgen. Men har blivit firad under större delen av veckan. Gjorde två rätters med några av alla underbara människor som finns i min omgivning. Riktigt gott blev det trots en chansning, första bästa och hoppas att det funkar. Sedan på min stora dag fick jag inte frukost på sängen men den var serverad nere i köket, bestående av allt gott som studenter kan erbjuda, bland annat fanns det pannkakor, mumsigt och jag blev jätte glad! Eftersom att jag inte är hemma detta år när jag fyller år trodde jag att det skulle kännas jätte konstigt att inte umgås med familjen. Visst var det en konstig känsla men vännerna här kan konsten att förgylla dagarna! Men det slutade inte där, fick många gratulationer som jag får tacka för! Men även middag och mys. Gårdagen Erbjöd lite mer pengar i mitt liv (jobbade), sedan kunde kvällen börja, och den var riktigt lyckad! glada människor, en kamera och annat som tillhör en lyckad kväll.
Vill ännu en gång tacka alla underbara människor och att gårdagens lyckade kväll får gärna upprepas fler gånger!!
/idamargareta

11/11 2010

Man kan ju undra vad det är för speciell dag imorgon, jag vet i alla fall vad det är. För hur som helst var det en underbar dag, för ett par år sedan i mina föräldrars liv, om jag får sätta mina ord i deras munnar.

Dagarna bara rullar på men skolan och annat i omgivningen trycker på med sina osynliga små steg, dem som gör att man fortfarande kör på, för mitt i detta tråkiga dyker det faktiskt upp något glatt och positivt. Alla dessa småsaker som gör att man som student uppskattar allt så mycket mer.

Snart är det dags för lite mer musik till bussresorna som väntar den närmaste tiden.
/Idamargareta

frostens tider



Denna fina tid på året borde man spendera mer tid ute än vad man faktiskt gör. Gick upp med tuppen i morse, eller i alla fall så pass tidigt att promenaden började klockan 9:00, en och en halv timma senare var vi tillbaka. Det var riktigt skönt, klockan är nu snart tolv på förmiddagen och dem som inte har skola/jobb osv sover antagligen eller precis har dem gått upp, men inte jag. Väl hemma gjorde jag i ordning en stor kopp med te, riktigt värmande och gott. Efter gårdagens träningspass kändes denna promenad ännu bättre så blodcirkulationen kom i gång och träningsverkan släppte lite till. För imorgon väntar cirkelfys!
Dagens planer är inte allt för ansträngde men vuxen poängen kommer ändå att rulla in.
Ha en bra måndag nu min vänner så hoppas vi på att veckan kommer att gå fort!
/Idamargareta

sjunde november tvåtusention



Nu är det 6 dagar sedan den första november och hela 5 dagar kvar till den stora dagen för mig och min bror! Idag är det tydligen kladdkakans dag också, någon som visste om detta? Det gjorde då inte jag förens jag kom tillbaka till ”camp mörby”. Världen kommer på massvis med nytt hela tiden, enligt mig skulle dom komma på lite smartare idéer och göra något nyttigt än att pressa folk på pengar, bara för sakens skull!

Det har hur som helst gått nästan en vecka sedan sista, men har varit alldeles för egoistisk och upptagen för att släppa in någon i mitt liv den föregående veckan. Hemtentan skulle lämnas in och man vill ändå ha gjort ett bra jobb.

Men denna helg har hur som helst varit helt grym. började med lite mer träning än tidigare då jogging rundor blev första händelserna under slutet av veckan och helgen och med dagens pass känner jag mig värdig en lugn söndagskväll instängd på rummet, me, myself and I, eller hur man nu så fint uttrycker det. Det har bland annat spenderats lite tid på bio då jag och en vän såg The Social Network, en riktigt bra film om jag får säga min åsikt, så där utan att ha en filmkritikers tankebana.
Sedan har jag även spenderat många roliga och underbara timmar med lika underbara människor i min omgivning och förhoppningsvis har även vänkretsen ökat lite till. Men gårdagen, (eller dagens tidiga timmar) slutade nästan med kramp i magen på grund av allt skratt och dess roliga upplevelser, då en vis Tb var i sitt esse. Det finna folk till allt skulle man kunna uttrycka det..

Vet att det inte är så roligt att läsa långa texter men jag blir nog helt enkelt en av alla dom som skriver lite små saker från vardagen. Lite påminnelse för sig själv skulle man kunna säga. Att kunna gå tillbaka till detta och ännu en gång minas allt man gjorde.

Ha en bra söndagskväll, på åter seende mina vänner!
/idamargareta

den första november

Har precis spenderat lite tid med min favorit Emma och en god kopp te, man hinner ju inte träffa dessa härliga personer så mycket. Sen kommer denna underbara person att börja jobba i Sälen så vet inte riktigt när jag kommer att träffa henne igen!
Imorgon börjar resan tillbaka till Kalmar och mer plugg kommer att vänta, kommer att önska mig själv lycka till under veckan då både muntlig och skriftlig hemtentamen väntar.
Ha nu en bra måndagskväll!
/idamargareta

RSS 2.0