Fotografier från värmlandstrakten..





De fina bilderna hittade hos min lillasyster Caroline.

Svenska hjärtan

Låten påminner mig om en tid för länge sedan, fast egentligen är inte allt för länge sedan. Vi var två små tjejer, samma namn bär vi men ändå så olika.
Kommer inte riktigt ihåg vart vi hörde låten men har för mig att han uppträde i något tv program och helt plötsligt blev vi alldeles saliga. Minnen som kommer att finnas i mitt hjärta. Sockertoppen!

Svenska hjärtan
Jag ger dig inte min morgon och inte min dag
du får nått så mycket bättre, du får hela jävla jag
Hela underbara, unika jag inte något så fjuttigt som en morgon och en dag

lever så här

Igår var det fancy footwork med en del ärenden och sedan ett härligt pass på gymmet, var inte allt för tagad under gårdagen men denna dag är jag redan pepp och väntar på att klockan ska ticka sig närmare en eftermiddag då vännen min slutar jobbet. Det kommer dels att bli förberedande inför helgen och kommande vecka. Skönt att få komma iväg och göra något annat! Dels ska vi besöka de gröna kaninernas nöjespark! Åka en hel del tåg och bara njuta  av lite ledighet.

Fancy footwork

Efter en helt okej och relativt kreativ dag fick eftermiddagen besök av solen på en fin strand med dopp i havet och avslutades med ett besök på F&S. Dagens träning fick gå i styrketräningsanda och core, att stärka upp kroppens muskler och förebygga skador. Det finns ju alltid en bakgrund till den träning som vi genomför. Vad kan då vara bättre än träning som inte bara stärker kroppen utan även stärker självförtroendet och låter oss vila och fokusera på det som ska genomföras.

Det märks när träningen blir en del i vardagen och kroppen orkar så mycket mer, inte bara på gymmet, löpbandet eller på stigarna utan även i vardagen. När kroppen mår bra, mår även jag bra. Inget nytt men alltid lika kul!

those dancing days


havana nights

lugnet före stormen

Dagen före löningsdagen och förväntnigarna är höga. Planer har under denna helg planerats och till stor del är de nu klara, det enda som nu fattas är bokning av de biljetter som kommer att behövas!

Annars har det varit en fin och härlig helg. Först var det jobb men sedan åkte vi vidare in mot landet och fick mysa i en så kallad stuga. Som i min benämning mest liknade ett fint stort hus med underbar trädgård och underbart fin omgivning med skog och stigar lite här och var. En stor bunke fylldes även med ljuvliga blåbär, riktigt gott!

23.07.11

Grattis på namnsdagen alla fina Emmor! Idag är det våran Emma dag!

No sound but the vind

Först ska ett par timmar på jobbet svepa förbi och nu kunskaper sätta sig, allt med tanke på att man ska lära sig något nytt varje dag..
Men efter dessa timmar kommer min underbara vän och jag stugmysa tillsammans med hennes föräldrar och vovsingar. Det ska bli trevligt. Skönt att få komma bort från staden en stund, inte för att det här är en alldeles för stor och överbefolkad stad, men det är alltid lika härligt att komma en bit utanför städerna också.
Får se vad dessa timmar kommer att ge.

needtobreathe









Something beautiful


En vacker kvinna med en fantastisk röst.

The heart of every girl

Tänk om den vackra akustiken och den vackra rösten som ibland gör sig hörd i den lilla vrån, tänk om den kunde vara lika fin i det lilla rummet som man vistas i som utanför, i verkligheten. Det där lilla rummet som ibland i vissa miljöer har tillgång till ett litet fönster, ett fönster som ibland kan vara öppet för att av misstag låta andra få höra det som i ens egna öron ibland kan låta som fina toner.
Tänk om badrummetsväggar kunde tala, då vet jag inte längre om min ljuva stämma skulle vara så ljuv längre. Hade nog fått en hel del utskällning av dessa väggar. Men så länge man kan drömma så kommer mina sångkunskaper och dess toner att vara riktigt ljuvliga..

Float on

Tiden rullar inte allt för fort denna vecka. Men jag vet att det finns saker att se fram emot en tid framöver, det gör allt lite lättare. Kan inte riktigt bestämma mig om det kommer vara skönt att jobbet snart är över för denna sommar eller om jag vill fortsätta lite till. Mina två sidor pratar emot varandra. Dels vill den ständigt säkerhets och trygghets sökande sidan hos mig vara kvar och veta att tiden inte har runnit ut och pengarna kommer fortfarande rulla in i den takt som jag lär mig något nytt. Men sedan har vi den andra sidan som inte vill sitta still, den som vill röra på sig och utforska nya platser och upplevelser.

Antar att dessa sidor kommer att vara i ständig obalans oavsett vilket situation man hamnar i. För i ena stunden kan saker och ting passa som handen i hansken medan andra kan vara så olika att det inte ens är värt ett försök. Men det är väl precis därför vi har vårat sköra liv, för att kunna få möjligheten att se vad som var mening med vårat liv.
Gör det bästa av situationen helt enkelt!

Vikten av att hitta balans i livet

Halv åtta hos mig

Eller riktigt hos mig är det inte riktigt, bara hemma hos mig i tvrutan.
Det kanske inte är det mest underhållande programmet att se på men med alla de kommentarer och annat tokigt som Helge Skoog gör, skapar en mycket roligare atmosfär (kan man säga så) runt programmet Sen är ju fördelen så klart att man får lite mer inspiration att laga god mat.

Annars har musklerna fått jobbat idag. Först ett par rundor under jobbets timmar och sedan besöktes även gymmet och cirkelträning på vårat vis utfördes. Får se om morgondagen kommer att gå i samma anda eller om något annat dyker upp.


morgonstund

Morgonstund har guld i mun..
En lite lättare morgon än gårdagen, vaknde av att ett larm på en bil satte igång och sen var jag vaken!
Först ett par timmar på jobbet sedan blir det kvalitetstid med vännen min på gymmet. Resultatet där kommer bli något likanade med att jag tränar och hon "tränar" medan hon pratar alldeles för mycket. Men om det inte skulle vara så skulle det inte heller vara hon!

A house is not a home

Vissa saker saknar man mer än andra och vissa personer kommer alltid att finnas kvar i minnet oavsett vad! Just nu saknar jag nog allt och lite till, en stark påverkan från det gråa sommarvädret. Men alla har ju sina dagar, så är det ju bara. Sedan kan korten som finns innanför denna burk göra att minnen kommer upp till ytan igen, skapa små leenden och väcka upp små tankar igen.

friday

Dags att njuta av några lediga timmar innan nästa roliga arbetspass börjar igen, men först lite mys i min ensamhet framför en bra film och en godnattssömn!


/Idamargareta

Singing in the rain

Vägen hem blev lite längre än vanligt, regnet ville inte ge med sig. Inte så mycket sång och dans på vägen som jag hade hoppats på, likt en sommardag. Det var mp3;n som fick göra sitt jobb och låta den ljuva musiken sprida sig istället. Nu är jag en lycklig cykelägare igen!

Två dagar kvar och sedan kan jag få ta min efterlängtade helg!

För ungefär en vecka sen och lite till kände jag mig som en liten 15-16 åring som njöt av en underbar sommar utan massa måsten och bara gjorde det som föll oss i smaken. Mopeden fick denna gång användas och vi susade fram längs vägarna, kanske inte så fort vi hade velat men med en hastig lite högre än den som våra tramptag på cyklarna gav. Dnna helg får min underbara C klara sig utan mig i den mystiska staden bland alla speciella människor. Men jag tror nog att hon kommer klara sig alldeles utmärkt!
/Idamargareta

Wild world

Jag såg något så underbart som en film igår, ingen större händelse men efter några positiva och spännande ord från syster kändes det som om filmen hade ett högt värde och borde ses. (Sen beror det nog på om man har samma filmsmak också, jag kan tycka att den var fin medan andra absolut inte ser samma sak som jag.)
Kan inte säga allt för mycket för att inte avslöja vad som hände. Men det var en fin film som jag kan se igen. För tänk vad långt den egna viljan och drömmar kan ta en, egentligen finns det inga hinder så länge du själv inte står i vägen! Systrami, du borde se den snart! August Rush

Annars är det inget större flöde på samtalsämnen i våran lilla krets, men det är alltid lika spännande och se vad som dyker upp bakom nästa krök. Ibland kan man bli förvånad andra gånger slår det lock för öronen, men det gäller att se det från den ljusa sidan, det kommer ju att leda till något bra. Och samtalsämnet kommer att öka i styrka. Men varför skulle vi annars finnas till, man ska stötta varandra och finnas där i alla lägen!

/Idamargareta

Wallflower







/Idamargareta

you got the dirtee love

Florence & The Machine featuring Dizzee Rascal performing ‘You Got The Dirtee Love’ @ The Brit Awards, 2010.

 

Sleepyhead

Tror jag blåste bort på vägen! Nej men nästan i alla fal,l bilen for med fart genom städer och dagens upplevelser var nästan lika många som de andra dagarna under helgen. Allt på samma dag, men ändå inte.

Dagarna har gått snabbt men ändå har många händelser upplevts under en så kort tid och gjort helgen så mycket bättre. Som en liten minisemester på några dagar, att bara få komma bort från staden och komma hem med förhoppning på en lite mer utvilad kropp.

Det kommer alltid finnas minnen som på ett eller annat vis dyker upp ibland, på ont och gott. Men minnen som kommer att bevars och stoppas i en burk för att vid olika tillfällen tas upp för att få ett gott skratt. Det där skrattet som förlänger livet.
/Idamargareta

inte vilka dagar som helst



Idag är inte vilken dag som helst utan Jossan födelsedagen, en helt underbar människa och person som jag fått turen att träffa. Äldre ska vi bli!

Imorgon fyller även den äldre halvan av de småtrollen år, hela 5 år. Så stor, men fortfarande ett troll!
/Idamargareta

Stomp the yard!

The brain plays tricks on me

Efter en kväll med god "överraskning" och en bra film cyklade jag hem. Men det var ingen vanlig fin sommarkväll utan en sån där kväll som är lite mystisk. Det jag kunde tänka på och relatera till blev bara alla de skrämmande filmerna med män i hattar som gömmer sig efter vägen eller annat hemskt.. Det låg en dimma över gatorna och lamporna som fanns längs vägen skapade en mer otrygg omgivning än vad den tidigare var. Skrämde mig själv ett par gånger under den korta tiden det tar att komma hem, men väl hemma kunde jag somna gott.

Jag somnade och sov genom hela natten, helt ovetande om den morgon jag skulle få. Småstressade som vanligt innan jag väl kom iväg ner för trapporna och ut genom porten, låste upp cykel och skulle börja cykla när jag inser: DET ÄR PUNKA PÅ CYKELN!! Halvt frustrerad och halv stressad går jag till bussen och kommer ett par minuter försent till jobbet, men det gick bra ändå. Nu är jag hemma efter ett härligt träningspass och god middag!

Under heaven's skies

There goes the fear

Blev en liten tur på stan, mest för lite förfriskningar inför kvällen. En kväll i trevligt sällskap och goda drinkar, som för denna kvällen innebär ett par goda glas vin!

"shoes are made for walking"

Fyndade även ett par riktigt söta vinröda skor på rean, en liten rosett och sådant sött. Inte ett par skor jag kommer att vandra runt i allt för mycket men när lusten faller på så finns de där. Skorna som jag så länge har kollat efter men som inte riktigt har landat i min famn, men denna gång gjorde dom det!
/Idamargareta

Det snurrar i min skalle

Att vara fyndig eller inte, det är frågan. Idag är jag nog inte så fyndig men lite små rolig åt mig själv. Mina egna beskrivningar för dagen blir en enda stor röra och formlös. De kanske inte är så fyndiga egentligen men för min egenskull och för mina minnen är det faktiskt lite kul. För just nu lever jag i en enda stor röra med en disk som väntar och lite kläder som ska hängas upp i garderoben. Tänk så lätt det hade varit med en walk-in-closet, bara att kliva in bland kläderna och rota lite för att sedan inse att de mesta kläderna inte längre hänger så prydligt som de gjorde tidigare. Apropå kläder är dagen fina klädsel inget mindre än harembyxor (tror jag att det heter) och en härlig topp.

Men jag klagar inte, för jag mår faktiskt väldigt bra!
Träning och någorlunda bra väder och annat fint gör mig glad
.
/Idamargareta

Stay

Arbetstimmarna gick riktigt fort och tillslut var dagen slut, men det innebar tydligen inte att kvällen var slut utan fick en inbjudan till ett besök på bion, transformers 3D blev filmen vi såg. Första gången jag såg 3D med glasögonen som tillhör, det var lite speciellt.

Denna dag skulle det tydligen regna, men än är klockan inte allt för mycket så än så länge har regnet lite tid på sig att falla. Eftersom att det finns funderingar kring att stanna inne och se en bra film så skulle det inte göra så mycket om regnet fick falla lite. Det skulle faktiskt underlätta lite om den kvava luften försvann och blev ersatt med det uppfriskande som kommer efter alla de vattenpölar som bildats, dessutom skulle andetagen bli lite lättare.

/Idamargareta
RSS 2.0