the hour

Gårdagen var väldigt trevlig, som alltid när vi går ut här i Kalmar.
Om en liten stund är timmen slagen för Earth Hour och då ska jag sitta här och mysa med massa värmeljus, för denna kväll är inte vilken kväll som helst utan kvällen efter en rolig utgång (gårdagen) men också dagen innan vi far mot Sälen, en vecka på skidor och andra äventyr med idrottsvetenskaps klassen och idrottslärarna. Det enda som fattas nu är att sängen ska tömmas på alla saker som av någon konstig men alldeles för vanlig anledning hamnar där. Glöm nu inte: "Släck för en ljusare framtid". På återseende min vänner!
/idamargareta

memory lane

Kollade igenom datorn hemma och hittade många underbara bilder från när vi var "mindre" och kunde inte låta bli att sitta och små le och skratta till ibland, lite så där små töntigt men kunde helt enkelt inte låta bli. Alla minnen som ploppar upp, tänk att bara en bild kan ge så mycket och sedan är det väldigt mycket som ofta händer runt omkring som associeras till den tiden och bilden. Här kommer lite sommarbilder som kan kopplas till lite olika tillfällen som skapats när skolan tagit slut, när ledigheten är underbar och när nya tider skapas.


 






 /idamargareta

..It's all coming back to me now..

Vaknar upp på morgonen och vet att drömmarna har flödat under natten men mitt minne är för kort för att minnas vad som hände, det finns några små "flash backs" men inget mer. Något som verkligen kan fascinera mig är drömmar och att det i vissa fall finns saker som kan relateras till händelserna men även att dem i sig kan ha en betydelse. Speciellt när man har samma dröm flera gånger om eller att de upprepas några gånger under flera år, det gör att intresset för tolkningen växer, även om det inte alltid stämmer eller blir så rimligt som man velat att det skulle varit. Eller så är det bara jag som fastnar i mina egna drömmar och tankar, skapandet av en liten bubbla, bra eller dåligt. Tror att det finns för mycket som ännu en gång rör sig runt om kring, men ju närmare sommaren kommer desto mer kan jag lägga bakom mig och gå vidare för att fokusera på framtiden och utvecklas ännu mer. För det är väl precis vad man ska göra, ständigt utvecklas på ett eller annat sätt!?
/Idamargareta

soon gold digger

Känner mig lite halvt som en datanörd med mamma lilla laptop och sen min egen, lyssnar på kammarstudenternas radio som faktiskt är riktigt underhållande.
Efter ett par timmar med tentaplugg under dagen kom resterande av familjemedlemmarna hem och då var det bara sätta sig i bilen och fara mot "solens stad", så inom en kort tid kommer jag att byta ut ett av mina viktigaste accessoarer och ingå bland de där golden..
Första dagen på den här veckan har börjat och ett par dagar har jag allt kvar här i lilla staden innan de rullande timmarna kan börja igen. 
/idamargareta

på gatan där jag bor

Hittar inte riktigt det där som man behöver när pluggandet ska sätta igång men när jag väl börjar då brukar det gå bra, sägs det inte att det tar minst 15 minuter innan man har kommit in i det man läser?
Hur som helst fick mina ben göra av med lite energi då en timmas morgonpromenad stod på schemat, eftersom att jag inte kan springa än är detta vad jag då får göra.
Nu vidare mot något mindre underhållande men ändå väldigt viktigt, Tentan!
/idamargareta

Forbidden colours


carolines

it´s oh so quite

Genom trädens grenar och fönstret på altanen lyser solen och värmer upp filten som är virad runt om mig, ännu har inte den totala värmen slagit till så att vi kan sitta här hela dagarna och bara vara, men snart är den här. Till min vänstra sida hör jag svagt ljudet från en dammsugare och lite klarare är ljudet från tv:n och sportkommentatorerna och framför mig har jag datorn, denna maskin som ska hjälpa mig att bli klar med tentan i tid, förhoppningsvis.
Nu är jag hemma i Värmland efter ett besök hos broder.
/idamargareta

Today

Detta stora fordon med antal fönsterrutor och desto fler sittplatser tar mig nu närmare min slutdestination, med ett byte i Norrköping, en stad jag aldrig varit i mer än ca tio minuter en kvart kanske, så det är ingen större uppfattning av den staden som kommer från min sida. Torts att spänningshuvudvärken sprider sig ner mot axlarna som gärna vill domna av lite, känner jag mig ändå väldigt avslappnad och ska nu avnjuta denna fina färd med ännu lite mer plugg och den varierande utsikten.
/Idamargareta

Been a long time

Den där välbekanta känslan som ibland slår till har nu fastnat och de sittande timmarna som kommer att spenderas på bussen blir ännu ett par mil närmer hem till mina fina värmlänningar. Det är dagen före avfärd mot la familia och förhoppningsvis får jag lite lugn och ro i min vrå och sedan en underhållning som bara dem kan stå för (även om mitt tålamod ibland kan bli lite väl lågt). Imorgon är det inte heller vilket dag som helst utan första dagen sen julafton som jag träffar min tvilling. Men först ska denna dag få slå sina sista timmar och väskor ska packas och ögon slutas för att välkomnas av Johnblund.
/Idamargareta

pennor, block och mycket mer

Ibland kan faktiskt klassisk musik vara väldigt avkopplande, vet inte riktigt om jag kan kalla det klassisk musik då det kommer upp lite skumma ljud ibland som jag inte förknippar med den musik genren. Men vad ska man göra när tv kanalerna inte är speciellt många och inget intressantare lockar. Så för min del är det bara att sjunka ner i fina papper och plugga på, det finns ju allt möjligt att plugg på så som tentor, andra tentor och sedan presentationer som ska görs och plugg inför föreläsningar om man vill vara lite extra duktig. Sen blir det förhoppningsvis god mat och trevligt sällskap.
Snart har halva veckan gått och funderingar kring en hemfärd ökar ganska mycket, fredag är en lockande dag måste jag säga. När den dagen kommer då vet jag om bussturen kommer var absolut eller inte.
/Idamargareta

dazzling

god morgon solstrålar, hemma i Värmlandsskogarna är det tydligen ganska fint väder och solen värmer upp uterummen, här kikar solen fram lite då och då bakom de fluffiga molnen. Snart är det tid för mig att trampa in mot stan och träffa gruppen för lite mer arbete på uppgiften.
/idamargareta

Before the sun goes down

Det började som en fin och vacker dag med solen som lite försiktigt kikade fram bakom molnen och ett grupparbete som var riktigt underhållande, tiden låter energin ta slut och det resulterar i ett nytt besök på universitetets fina bibliotek imorgonbitti!
Ibland vill man leva i sin lilla bubbla och låta saker och ting ske efter egna önskningar och förhoppningar och låta världen snurra vidare, men så går det tyvärr inte att göra då det alltid kommer att finnas saker som ständigt påminner oss om verkligheten utanför bubblan. Men nu skulle jag vilja att det där tillfället "ibland" skulle inträffa på riktigt. Men i vilken värld skulle vi leva i då, egentligen?
/idamargareta

The Safety Dance

Tänk vad lätt det är att säga till någon annan vad den borde göra och inte göra men om det samma sedan händer sig själv är det inte längre lika självklart, varför då kan man ju fråga sig då? Vad är den stora skillnaden mellan att själv genomföra det än om någon annan får göra de, någon annan kan ju ha minst lika jobbigt att genomföra vad det nu må vara.. grubblande, tankegrubblande

En ny vecka och Sälenresan närmar sig med stormsteg, vet inte om jag ska skratta eller gråta. Nej så hemskt är det inte men vissa hinder sätter på något vis ändå käppar i hjulet men det löser sig på tillslut, om inte så märks det efter all skidåkning hur jag mår, botten eller toppen. Det sistnämnda är vad jag själv hoppas på!
/idamargareta

Dear silence, dear sound

Helgen som snart har passerat har varit väldigt bra! Även om gårdagskvällen inspirerade dem flesta med "ups and downs" hade jag en riktigt rolig kväll och ännu en gång har minnen skapats, så att det till viss del syns men ändå inte.
Imorgon börjar en ny vecka och snart ska jag förbereda den genom att sova!
/idamargareta

in the air

20110312

Gårdagen bjöd på en lugn och solig dag och senare mot eftermiddagen trampade jag från mitt fina område in till centrum för att göra mitt premiär besök på Pipes, mysigt ställe!
Efter den hyfsat tidiga morgonen en lördag vid halv nio tiden ska jag nu ännu en gång trampa mig in mot centrum för att ordna lite inför kvällen.

 

I need air

Har promenerat med mina skor en som en gång i tiden var vita, en solig promenad som bara kräver en viss mängd kläder och som alltid, ljuv musik i lurarna, nästan det enda som fattades var ett par solglasögon. Sen kunde tankarna irra fritt från massvis med funderingar till att bara njuta av solens värme och inte tänka på någonting alls. Tänk vad mycket friskluft kan göra, en stund i naturen eller i alla fall en promenad utomhus, själv tycker jag att det är helt underbart. Speciellt nu till våren då det är så mycket fint som följer med.
Efter en vecka med ganska stor ledighet tar jag nu helg, en bra vecka som inte kan sluta så mycket sämre!
/idamargareta

Memories

Även om himmelen har gråtit lite idag och jag fick ta en regnig cykeltur hem har dagen ändå varit bra!
Nu ska mörkret få fortsätta att falla och lamporna tändas, funderar på att plocka fram block och pennor och sen får jag se om resultatet kommer vara värt att visa i dagsljus..
/idamargareta

Malin


EMMA
/idamargareta

20110308

Trots vetskapen om att föreläsningarna är inställda fram till torsdag tog jag mig ur sängen runt sju tiden, vilket visade sig vara bra då solen strålade helt underbart och gjorde att cykelturen till universitetsbiblan bestod av ljuv musik i öronen och ett leende på läpparna. Ser möjligtvis lite konstig ut där jag cyklar på min fina vita cykel med ett stort leende, men då får det göra de, jag mår ju bra.
Fick även fina telefonsamtal som förgyllde min dag lite mer.
/idamargareta

Come on be good

Att det kan vara så stor skillnad, vissa saker är lätta medan andra är tunga, ibland är det ljust och andra gånger mörkt. Det gäller att hitta den där balansen, att kunna kombinera det lätta med det tunga för att inget ska välta över, fast helst ska det luta lite, bara lite mer åt det lätta och ljusa.

De flesta föreläsningarna är inställda för veckan så jag hoppas att den sol som inte riktigt hittade fram idag kommer att göra det imorgon, bara för att mina skor ska längta ut lite mer, extra D-vitamin ska man inte tacka nej till.
/idamargareta

while we have the sun




Foton:caroline

060311

En vecka har nu gått och den gick lite för fort, känns som om det bara var här om dagen som jag mötte upp en väntande lillasyster vid stationen och nu måste jag erkänna att det faktiskt känns lite tomt att inte ha henne här. Förhoppningsvis blir det min tur att ta den långa bussturen till "urskogarna".

Veckan har hur som helst varit väldigt bra och helgen lika så, så länge det vackra leendet utstrålas från syster är jag nöjd, får hoppas på att hon tycker det varit en lika bra vecka som jag.
Prat, Plugg, Skratt, Teknik, Musik, Mat, Disk, Sjösjukan, Bord, Film, Promenad, Foton, Buss, Gitarr, Dans och mycket mycket mer..
/idamargareta

Smiley faces





Många olika nyanser av det mesta, två så olika men ändå så lika. Klockan har tickat ovanligt fort den senaste tiden men ändå finna känslan av att jag hunnit med lite mer än vanligt, får bara hoppas att känslan stämmer.
Kvällen kommer att spenderas i en lägenhet med antal kvadratmeter och hur stort antalet människor det kommer att bli sen får vi se men hur som helst är det fredag, jag är äntligen hel och har förhoppningar på en bra helg!
/idamargareta

20110303

Värmen i luften är riktigt härlig men ändå sitter jag inne, fast byggnaden består av stora fönster och för tillfället är studierna första prio bland studenterna i min omgivning, i alla fall som det verkar. Så det gör att jag slappnar lite mer. Vattenflaskor, böcker och massvis med papper är vad som syns på det som ursprungligen var ett bord, men vad gör man inte för att vara en flitig student.
/Idamargareta

one more

Det välbekanta ljudet att klinkandet från en gitarr i min systers stämma har nu tagit sin lilla plats i mitt rum, tänk vad mycket några strängar från en gitarr kan göra. Musik är trots allt en stor del i människans liv. Men nu får detta fina instrument vila då ägaren har gått på en liten promenad och jag får då en lite större chans till att ännu en gång sjunka ner i alla mina böcker och papper som behövs studeras inför morgondagen men även veckan.
/idamargareta

RSS 2.0