Så fint!

"i get chills from this song and the story behind it"




Det finns verkligen helt underbara människor! My redeemer lives

i was here

Tänk så mycket vissa människor kan betyda. Alla som jag känner eller någonsin kommer att träffa, även de jag en gång träffat kommer alltid att ha en viss betydelse i mitt liv. På gott och ont. Allt jag någon gång varit med om har gjort så att jag vuxit ännu lite mer och hade dessa saker inte hänt hade antagligen mitt liv sett annorlunda ut.

Varifrån kommer då dessa tankar, egentligen är det ingen riktigt anledningen utan att idag är en bra dag! En solig dag med solsken i min vardag, oväntade positiva händelser och samtal som fått mig att må bra.

Bland annat har jag pratat med min underbara storasyster, vilket nu var ett tag sedan. Vet ärligt talat inte vad jag skulle göra om inte familjen fanns där, en trygg famn i svåra stunder och stora leenden när skrattet bubblar i hela kroppen. Även på så pass långt avstånd vet jag att de finns där, det är precis det som räknas!
/Idamargareta

Kvittrande fåglar och annat som man finner längs vägarna

Efter en dag på jobbet i värmen, inomhus, tyckte jag att det absolut var hög tid för en härlig promenad istället för det gym besök jag egentligen hade tänkt genomföra. På grund av det fina vädret kunde jag verkligen inte ställa mig inomhus en gång till!
Men tji fick jag. Det började i alla fall hyfsat bra med fint väder och en bra powerwalk mixat med jogging och ruscher, får inte glömma att nämna killen som kom joggandes och spelade luftgitarr. Man ska tydligen inte glömma att ha kul på sin joggingrundor heller.
Men resten av de antal kilometerna (som jag ännu inte vet, bara att det tar ca 1½ timma att ta sig runt beroende på vilka vägar man tar) var inte lika roliga då benhinnorna började att värka och även höfterna började att säga emot. Låter nästan som om jag vore mycket äldre än jag är. Runt kom jag i alla fall men imorgon blir det en vilodag eller i alla fall en vilodag för benen, tror att en tidig morgon eller senare eftermiddag kan skapa ett besök på det fina och uppfräschade gymmet.
/Idamargareta


Handens fem fingrar





En vacker stad

En dag i mars månad var inte grönskan lika påtaglig som den var under dagen vid Kalmarslott en dag nu i juni, men det var minst lika fint. Fina dagar på skilda sätt!

Mars




Juni



/Idamargareta

våran vän

Syster har nu åkt hem eller rättare sagt är hon på väg hem nu. Så efter en helt underbart rolig helg ska jag nu gå ut och träffas allas våran vän solstråle.
Det är först i morgon som min arbetsvecka börjar, så idag ska jag njuta av lite ledighet och lugn innan alla andra slutat jobbet eller att dagen börjar gå mot sitt slut.
/Idamargareta

En midsommar 2011







/Idamargareta

sommarkvällar

Balkongen har varit en fin plats att sitta på, njuta av den fina omgivningen som grönskan ger och alla de fina färgerna som tillhör en midsommar. Tända ljus och goda drinkar, skratt och annat flams som tillhör ett litet gäng av tjejer. God midsommarmat och andra delikatesser är också de ting som tillhör denna helg. En helg som ännu inte är slut på många vägar!
/Idamargareta

Det går bra nu II

Dagen har varit lite utöver det vanliga, för att vara en vanlig dag. Jag har nämligen spenderat ett par timmar på det senaste tillskottet av det som kommer att stå i mitt CV, nämligen butiken Naturkompaniet. Har egentligen inte så mycket att säga om detta förutom att med tiden kommer jag lära mig mer.
Väl hemma var det i stort sett bara att vända på klacken för att hinna med bussen till stan för att träna men tydligen var klockan lite för mycket så det fick bli en härlig långpromenad med vännen min Camilla.

Imorgon är det också många bollar i luften (som man så fint säger) som ska hitta en balans, framför allt för att ordna och hinna med allt inför helgen. En sak som jag inte behöver vänta allt för länge till är det tillfälle då lillasyster kommer på besök!!
/Idamargareta

to create


Tänk att kunna använda musikens alla instrument för skapa något fantastiskt. För det är ju precis det som man man själv inte kan, det är de man vill kunna. Musikens öron har jag inte fått, inte på det sättet. Men tänk den känslan man har eller som det i alla fall ser ut, att sitta på pallen och låta fingrarna vandra över tangenterna och med fotpedalen ändra krafterna i de ljud som kommer gungande från det piano man sitter vid.
Det ser så härligt ut när huvudet eller hela kroppen gungar med i rytmerna som skapas av noterna och fingrarnas skicklighet.Att sedan kunna skapa egna noter och melodier måste också vara en underbar känsla när det är klart och styckena passar ihop och skapar en egen låt.


Det finns nog alltid något som alla vill kunna, en dröm som man vill ska gå i uppfyllelse. Och att kunna spela piano eller gitarr är något jag skulle vilja kunna men har inte riktigt tagit mig den tiden.
/Idamargareta

Pink and black

Veckan som nu passerat har gått otroligt fort, kändes som om jag nyss kom hem till familjen men det var nästan en hel vecka sedan. När torsdagen slog sina första timmar sov vi men morgonen bidrog till många förberedelser. Fredagen var full av skratt och många knappranden och blixtar från kameror. Lördagen hade en svettig morgon då jag fick äran att göra i ordning Caroline, i stort sett från topp till tå. Fick sminka och göra en fin håruppsättning trots mina minimala kunskaper. Mamma stod för klänningen, veckors förberedande men med ett riktigt vackert resultat!
Söndagen blev till en början en vilodag, tills trollen flyttade in för några dagar.

Men nu här jag hemma i Kalmar igen och har lämna familjen antal mil bakom mig igen, tyvärr fick jag inte träffa hela familjen på grund av vissa komplikationer. Den här familjen verkar ju vara drabbad av svårigheter som vi på ett eller annat sätt ska klara oss ur. Men med rätt hjälp och stöd brukar det oftast lösa sig.
Fick som sagt fin besök av små trollen som även sov över hos oss under några nätter, så mysigt(även om armar och ben flyger omkring och träffar ansiktet lite då och då) !
/Idamargareta

little ones


Snart är det kvällen för det små trollen och vi kan slappan av igen, det blev en tidigt morgon och det kommer bli en lika tidig morgon imorgon. Men vad gör man inte för dessa små ungar. Full rulle från morgon till kväll.
Jag kommer sakna dem igen när tåget rullar hem imorgon, så därför får jag ta tillvara på varje stund som vi kan spendera tillsammans.
/Idamargareta

studenttider

Det har varit en härlig helg med många händelser och och fler kommer det bli. Inte minst för fröken Caroline som nu har tagit studenten!
Hon var en fin och rolig student och ännu vackrare inför balen. Det är sånt här man vill göra en gång till, men nu får man bara vänta tills små trollen vuxit upp och det hoppas jag tar lång tid för annars betyder det att vi har blivit äldre.
Den del av Stockholms släkten som var här har nu åkt hem och det är dags för oss att börja vakna till så att vi är pigga och glada tills dess av två små troll kommer för att spendera en tid här hos oss.
Dagarna har gått så otroligt fort och sömnen har det inte funnits allt för mycket av, förutom denna morgon som blev till en förmiddag, vilket i stort sett inte händer mig.
/Idamargareta

Caroline









/Idamargareta
 

För hon har tagit studenten!

Elsewhere

I den mysiga och välbekanta miljön sitter jag. Dagen till ära började med en hurtig morgonrunda vid sju tiden för att sedan ordna med det sista innan tåget kunde börja rulla. Väl hemma i Värmland väntade god sommarmat och förberedelser inför esteternas avslutning, tema "vattenkammat" vilket betyder härlig och fin musik att lyssna på. Fick ännu en gång höra underbara röster göra sig hörda och med rättigheter som syster kan jag säga att hon min söta lillasyster sjöng jätte fint!

Jag har under en tid längtat efter aktiviteter att göra och nu får jag mer än det jag ber om. Träningen ska jag på något sätt hitta tid för, annars är det alla förberedelser inför balen och studenten som nu väntar. Jag är så glad för hennes skull, snart är det även hennes tur att få bli fri, med allt vad det nu kommer att innebära för henne!

I walk in the forest

Det är inte bra för en rastlös själ att inte kunna vara aktiv eller att inte få utföra saker och ting, det är då den går under. För att tänka lite egoistiskt så vet jag inte riktigt vad jag skulle göra om mina ben inte längre kunde bära mig eller om den kreativa och estetiska sidan skulle försvinna. Vart skulle då mina tankar ta vägen, den stunden då jag lever i min egna bubbla och skapar något som jag själv vill eller tar den vägen som passar för stunden. Men det är bara en liten del av det som är jag.
För att vända på det så finns det ofta lösningar och att låta livet gå vidare och se det från den ljusa sidan. För glaset är ju aldrig halvtomt utan halvfullt!

Long nights

Det blev en sen kväll igår när tv:n fick rulla och sömnen var alldeles för långt borta för att jag skulle kunna slumra in. Hamnade på en av svt kanaler och såg en repris av sommarpratarna från 2009, en av de som var med i detta program var Nour El-Refai. En sak som jag fastande för var hennes berättelse, en hemsk upplevelse som hon varit med om som barn och som hon sedan berättade i P3. En av hennes kommentarer till den berättelsen var att man kunde romantisera en historia. Att den på något sätt låter lite finare än vad den egentligen är.
En upplevelse som man varit med om, det är något som kan vara svårt att förklara med ord och därför kommer denna "romantisering" upp.
Vet inte om det finns så många klartecken i detta men det är nog upp till var och en att tolka det.





Gör min dag

När fötterna möter marken för en kort stund och ljudet som går ut i hörsnäckorna skapar takten, då mår jag bra. Det är min egentid och igen annan kan kan komma in i min lilla bubbla om jag inte låter dem gör det.
Musiken som pumpar ur lurarna skapar rytmer och rörelser i min kropp som jag inte kan göra på gatan där jag går, det skulle se lite roligt och konstigt ut antar jag. Men som sagt så är det min egen tid.

Fick dansa av mig under helgen när Petter besökte staden och satte den i gungning (?). Kan säga att ännu en gång så gjorde sig min längd påmind då jag får kommentarer som "du såg ut som en liten (alltså, liten och kort) flicka där i folksamlingen.." och " Ja Emma hoppar ju inte för musikens skull utan för att kunna se.."



mobilbild, bara att acceptera

/Idamargareta


Fancy footwork

Dagar med sol och värme är till stora fördelar (när man hittar ut till stränderna och kan njuta av kalla dopp för att svalka av sig..) men det hjälper inte när man har spring i benen, utan då får benen vänta några timmar till. Idag är en dag med brist på sol, himlen skiftar i de vita och blå nyanserna och solen tittar fram ibland. Så därför ska jag utnyttja någon timma och ta en jogging runda innan kläder ska packas och dagar förberedas.
Morgondagen kommer bestå av jobb och dofter från blomster.

oupphörligt

Det är något som ständigt händer och det sker som genom en strömmande flod.
Oupphörligt i oändligheten, inuti ens huvud. Det är ett kaos utan slut.
Inuti ens själ. Tankar av obeskrivlig sort.
Fånga dessa tankar men släppt dem sedan fria.




lite vill ha mer..

Något som jag verkligen inte kan förstå är alla dessa människor som går runt och ser ner på andra i sin omgivning. Vad var det som gjorde att de började med tycka illa om en människa som redan kan ha haft det jobbigt eller som från början inte hade något med dem personerna att göra, förutom att bara finnas där.

Åh andra sidan borde det vara jobbigt att gå runt med negativ energi, det om något borde ta massa krafter och energi i onödan. Så det kanske inte så konstigt ett dem är så negativa till någon annan, bara för att själva få må lite bättre. Men det kommer ju då att gå ut över någon annan!

Man kan ju undra vilken anledning det var som gjorde att det började från första början, och sen stå för det istället för att gå omvägar.
/Idamargareta

"den blomstertid nu kommer"


Om ungefär en vecka kommer denna vackra människa att ta studenten!

/Idamargareta

Clouds

Molnen färgade för en kortstund tillvaron grå och dämpade därmed alla ljud för att sedan öppna sig och smattrandet från regnet ta över tystnaden när de nådde sitt mål. Själv fann jag tryggheten på balkongen med mina färgglada filtar. Ett lugn som sänkte sig men samtidigt var känslan som ett litet barn när åskan närmade sig och ekade över våra huvuden. Den stunden är nu förbi och kvittret har kommit tillbaka för att sprida ljus och värme då även solen hittar sin väg fram bakom alla molnen.
/Idamargareta

solsken i blick

Trodde inte riktigt att den strålande flickan skulle visa sig idag, alltså våran fina sol. För morgonen bidrog inte till större förhoppningar på en fin dag. Men efter någon timma dök hon upp och böckerna fann sin rätta plats i mina händer.
Mitt tidsfördriv för denna dagen bestod av en strålande och romaner att läsa. När eftermiddagen närmare sig trampade jag vidare och tränade någon timma för att sedan ta ett dopp i havet (som var lite behagligare om man jämför med gårdagen, ett mer uppfriskande och kallare dopp).

Om en vecka kommer jag vara hemma i Värmlandsskogarna igen, min fina syster kommer nämligen ta studenten. Men en sak är säker, det spelar ingen roll hur många år som kommer att gå, hon kommer fortfarande att vara den där lilla flickan, min lillasyster.
/Idamargareta

allt det blå



Det "stora blå" kan förtillfället förknippas med havet och himlen

Till att börja med tror jag inte att de annars så ganska fina varelser tycker om mig, för det började nämligen med att de en dag var på väg att flyga in i mig, så jag var tvungen att ducka där jag så fridfullt cyklade till skolan.
Några dagar senare cyklade jag glada gatan fram och fick en som jag först trodde var en stor regndroppe på mig (av någon konstigt anledning då solen strålade och himlen var alldeles underbart blå).Men efter ca en hundradels sekunds betänketid inser jag att det är fågelskit jag hade på armen och inte lite oskyldigt vatten. Ungefär i samma stund som min vän vänder blicken bakåt och ser mig flaxa med armarna, vilket ser väldigt roligt ut och när hon får reda på anledningen finns det inte mycket som kan hejda hennes as garva!
Tur i oturen hamnade det bara på mina kläder..

Annars doppade jag mig för första gången i år, eller huvudet var inte under vattnet men det var alldeles för kallt. Men mer dopp kommer det att bli!

you found me



/Idamargareta

Challenges

Ännu en lugn och härlig dag i solen. Förutom en cykeltur till staden bland allt det gröna har jag fortsatt med att fylla blocken med bilder. Men en sak som jag faktiskt måste bli bättre på är att skissa upp bilder av pojkar, killar och män. Det är en riktig utmaning för min del. Kvinnor är lättare på att skissa och måla då formerna är mjukare men när det kommer till män blir det skarpare drag och hårdare linjer. Men ordet utmaning finns ju av en anledning.

Snart ska ännu någon timma försvinna bland härlig grönska och musik som skapar takten till de steg jag kommer att ta. Har hittat en väg som tar en och en halv till två timmar, vilket är riktigt härlig. När tiden finns är det skönt att bara få gå av sig all energi. Gårdagen gick åt för att spendera tid på jogging rundor så denna dag blir det promenad.
/Idamargareta

sleepyhead

De där morgnarna som man ibland önskade varade lite längre. Just dem var verkligen efterlängtade! Men nu när det finns tid att sova bort så är hela jag inställd på att vakna den tiden som klockan annars började med sin visa om att det nu var dags att kliva upp.
Det känns inte helt okej. Men samtidigt har jag alltid varit en morgonmänniska. Den där i syskonskaran som faktiskt gick upp och inte stressade, allt för mycket. Men när studierna drog igång bestämde sig min kropp för att strejka, den behövde vila. Vilket gjorde att allt blev så fel, kroppen var trött men huvudet vaken eller tvärtom.

Hur som helst ska dessa rutiner ur och in med nya sommarrutiner med härliga morgon eller kvällspromenader. Mår kroppen bra kommer du också att må bra!
Därför blev det en härlig jogging runda på morgonkvisten med kvittrande fåglar och en sol som brände mot rosiga kinder.
/Idamargareta



blue eyes






/Idamargareta

Colorful

En dag som har spenderats i det estetiska tecknet, färgglada tyger och block som äntligen hittade fram till ljuset igen efter en lång och något mörk period. Men nu är sommaren som bäst, detta är bara början!






 Det här är lite av vad som skapades idag, men även detta är bara grunder på något som eventuellt kan visas i i dagsljus. Ibland krävs det ett par ark (eller antal justeringar) innan en bild verkligen kan bli godkänd. Men det är precis de som skapar motivationen och det lugn som infinner sig blyertsen lämnar sina märken på arken. 


/Idamargareta

wings

Denna lite stenhårda belagda plats har blivit dagens lilla plätt att spendera ett par av dagens timmar på. Med lite färg, mjuka filtar och kuddar så funkar det. Sen har mina skissblock hittat ut hit också, så denna dag när inget speciellt ska göras kommer pennorna att få jobba flitigt och papper kommer fyllas med den blyerts som lämnar sina spår på de vita arken.
/Idamargareta

A dance 'round the memory tree



Idag får jag vara töntig, eller töntigare än vanligt. För idag har min sommar börjat på riktigt!
/Idamargareta

underbara sommartid!





Vinden viner och träden svajar, men det är inget som berör mig. Värre vore det nog om jag vore ett par centimeter längre men det är ju aldrig något som kommer ske. Ni vet dem söta små tanterna som struttar runt på gatorna, sådan kommer jag bli någon gång i framtiden. Det sägas ju att man krymper lite när man blir äldre, så förstå vilken minatyr av mig själv som jag kommer att bli!
Tog en härlig långpromenad tidigare pratandes med min kära moder, vilket fick turen att kännas mycket kortare och jag trodde jag kom hem tidigare men ack nej.
Snart ska kläderna få sluta snurra i maskinerna och bli rena, fräscha och väldoftande igen. Men medan maskinerna gör sitt jobb äter jag på söta små röda gubbar. Underbara sommartid!
/Idamargareta

...


Idag är en bra dag!

RSS 2.0