.




Livet är inte lätt, bara fantastiskt..

Behind all this

lite längre tid

Tycker att det var så fint, träffade härliga personer som finns i mitt liv, igår. 
Tänk alla de människor som man stöter på genom tiderna, livet vill jag inte säga än då det låter så gammalt och än finns det mycket kvar. En del stannar kvar, andra går, nya kommer på besök och en del av dem slutar aldrig att komma tillbaka på besök. Ibland kanske en gammal väl blir en ny vän, som en chans att få börja om. Oavsett vilket är det väldigt fint. 


"ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid.."

enilorac



Innan solen ens hade börjat sprida sin värme för någon dag sedan for rumpnissen iväg från den kommande(?) våren till vintern för att stanna ett tag. Det var hennes tur nu.

som det ser ut

Det är fint och lite förvirrat, lite stressigt och frågetecknen är åter igen många. Det blir intressant att se hur saker och ting kommer att lösa sig denna gång. Vill så mycket men det är bara en del av detta som jag kan göra då begränsningar finns. Men med tiden hoppas jag att frågetecknen reds ut och återseendena blir fler och oftare. Känns lite väl glest nu, inte som det borde vara helt enkelt. Men allt är inte lätt. Så nu finns det något att kämpa och se fram emot.

innan



Innan solens tid ens var kommen för dagen var vi uppe och sen for hon iväg. Innan lunch har träning redan genomförts och nu kan resten bara fortsätta.

underbara små


Med både ord och kroppsspråk som berättar allt på en gång sen hopp och lek hela vägen hem. Frågor och svar, funderingar och tystand, blickar av alla de slag, närheten, ärligheten och kärleken. Det går alldeles för fort, tyckte att det var alldeles nyss jag blev moster för första gången, men tydligen inte för snart kan vi räkna ålder på båda händerna. Underbara små troll.

colors

Från beskrivningar om vad som sker under dagarna till egna tankar och annat flummigt som man kan sätta ihop med ett par bokstäver, ord och meningsuppbyggnader.

Händelser som jag är med om hamnar här. Från början, för nästan tre år sedan var fokus på det liv jag levde och som då prioriterades som viktigt, till tankarna som nu kretsar runt som önskningar, sökanden, nutiden och framtiden. Som en blandning av oformbara tankemoln av saker jag vill dela med mig av men kanske inte alltid i en tydlig klartext. Så ibland låter jag dörren bara stå på glänt för i andra gånger se till att dörren är ordentligt öppen. Har en inställning för hur det här året kommer se ut eller bli, men det är bara att vänta och se!

L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.

"She said :L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.
You've got more than money and sense, my friend,
You've got heart and you go in your own way

L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.
What you don't have now will come back again,
You've got heart and you go in your own way"

Life is life

Spenderat dagen med något som man skulle kunna kalla fint, om man vill, som nu tycks bli en del av dagarna precis som förut. Men nu på annan ort. klockan hinner knappt ringa och sen är jag uppe, i väntan på en liten filur som själv väntar på humöret. Solen värmer mer än tidigare även om den lurar en ibland, men det gör inte så mycket för jag vet att vi närmar oss.

violin


Det är som om en stor tankebubbla står utanför och väntar, väntar på att få följa med. När stegen ökar och skapar ett större mellanrum till det som vi kallar hem, börjar tankarna att rulla runt. Men det är skönt att de inte alltid finns där för ibland behöver man bara ha ett "hem" att gå till där det bara är frid och fint. Som en famn att krypa in hos. Denna bubbla följer med i stegen som fötterna tar tillsammans med skorna, som med markens snöblandande regnpölar och grus skapar ljuden av min steg. Det är fint.
Under promenaden börjar en känsla, liknande Lycka att sprida sig från mitten av magen för att fortsätta sprida sig genom hela kroppen med starka slag. Som en fjäril som siktat in sig på den där vackra blomman och med det formar läpparna ett leende så även tänderna ser dagens ljus och fötterna fortsätter trampa och lämnar vägen för att komma vidare. Att få tända ljus, att få ha en orsak till det känns väldigt fint och det blir lättare. Känner mig lättare än på länge som om fjärilen i magen hjälper till med sina vingar för att skapa mera klara och vackra färger att se längs vägen.

So they say


Ädelkastanj

Det är precis som det alltid varit men samtidigt är förändringar så stora att de inte får plats, de rymmer inte i mitt rum längre. Ett liv utan förändringar skulle inte vara ”alldeles, alldeles underbar”t. För tänk så mycket fint som kommer med tiden. Därför är det fint när man ser ens vänner och vilka förändringar dem gör och går igenom, samtidigt som det finns mycket att se fram emot.

Som en så liten sak som rösten hos min syster, som inte alls är liten, den är stor i en liten kropp som hennes. Det gäller bara att våga tro på sig själv. Detta förändras bland annat med ett växande självförtroende, andra personers reaktioner och responser. En röst som för mig är alldeles underbar att lyssna på. Att ha personer i ens omgivning som har dessa och/ eller sina egna speciella gåvor att visa och dela med sig av är helt underbart. Som att bara finnas till för någon eller det bästa som man kan göra för sin egen skull, hitta sig själv.

roses, lace and all the sweets


                                                                                   
                                                               

Boa sorte

Det har gått så fort, men när jag var inne i den tiden kändes det som en riktig evighet trots solstrålen och att mycket kärlek fanns tillhand. Det är ungefär ett år sedan det var bland de sista dagarna jag skulle få spendera av viss tid i den stora byggnaden med de många vänliga människorna som gör vad som krävs för att man ska bli bra. Den situationen som jag var i ser jag själv inte som något allvarligt, med tanke på att andra kan ha varit i en mycket värre situation, men man ska man inte jämföra med någon annan för alla upplever sina händelser på olika vis, något som skiljer sig mellan oss alla och är personligt. Samtidigt som det var allvarligt och som faktiskt kunde gått mer illa om jag väntat ytterligare en tid kändes det inte så allvarligt, det löste sig ju tillslut. Det var den tiden som följdes av väntan som kändes som den värsta delen. En väntan som man nu ser i efter hand inte varade speciellt länge, knappt ett halvt år. Men som sagt, när man är inne i en viss känsla försvinner en del av de andra omdömena på sätt och vis. Det är nu ungefär ett år sedan jag inte fick göra allt för mycket, det skulle vara lugna rörelser som inte krävde några ansträngningar 
Den tiden är förbi och jag kan nu träna och låta hela kroppen arbeta igen utan att oroa mig och kroppens muskler kan göra sitt fortsatta arbete. Det enda som nu finns kvar är ärret, ett ord men många betydelser.





En dag som denna


 
Försökte få lite kärlek från våran lilla kissemiss men hon ser mer rädd ut än gosig..

Så underbart, vaknade tidigare än vad det faktiskt är tillåtet att göra en söndag men lyckan var fin när jag såg den snötäckta marken. Först blev jag besviken, då jag inte kan ta min härliga jogging/power walk runda då skorna som jag äger för tillfället inte är att lita på när snön har lagt sitt fina vita täcke. Men sen kom lyckan tillbaka igen när jag insåg att det var ca -1 grader ute och solen sken så där att man nästan blir bländad. Som ett litet barn i all sin glans, fattades bara ett glädje tjut och sen skapandet av snöänglar. Men det får vänta tills prinsessan kommer hit.

second

Har hittills varit en väldigt fin dag med större delen av flickorna i denna familj. Några fynd, en glad mage och lite underhållning av spännande människor på hal is senare inväntar jag en promenad i februari luften och eventuellt en girls night in med godsaker. Men innan dess ska kroppen och musklerna som sagt få arbeta lite, detta så man kan bli förtjänt av kvällens tilltugg av vindruvor och nötter tillsammans med gott vin. Fin dag med en fin kväll innan sömnen nalkas.


 

"You give him burden sometimes, and he will escape unscarred"


                                                The Grand Optimist

February air

Känslan av att jag ännu en gång har glömt något eller att det finns något som jag borde veta om har infunnit sig igen och kan inte riktigt komma på vad det kan vara, en känsla som kommer och går lite då och då. Som en dröm man vagt kommer ihåg precis när man vaknat och försvinner mer och mer ju längre dagen går, men med ett hopp om att en liten glimt kan göra att jag minns vad jag borde, finns alltid med vid sidan om. För kommer jag inte ihåg just nu var det förhoppningsvis inte något av värde förens den tiden kommer..

Något fint som faktiskt förgyllde min dag var två vackra fynd, det ena kommer antagligen följa med på nästa resa och den andra väntar bara ett fint tillfälle att få bli sedd. Sist men inte minst kommer underbara "miss J" till denna stad inom kort.


.


                                                                    ♥

stand by the strengths of your soul

Tycker om när kvällarna kommer och man kan sitta med sin kopp te nu när det är så kallt ute, med de olika smakerna från yogi teerna. Sen känns denna kopp te ännu godare än vanligt, men det är antagligen för att jag är nöjd med hela dagen, har under ett antal timmar suttit med block och penna i högsta hugg, tillsammans med sis lagat en god middag, tränat och tagit en joggingrunda och på så sätt arbetat med hela kroppen. Så avslutar kvällen med en tid i bastun och nu min stora kopp med breathe deep tea.

i know it doesn't seem that way, but maybe it´s the perfect day

En vecka sedan och det känns faktiskt mycket bättre, blev ännu mer pigg, glad och positiv. Tänk så mycket en liten stund av lugn och allt det fina kan ge. Hela förra veckan var bara ett sus av allt och lite till. Fick med viktiga saker igen, så just nu är den där jobbiga backen upp inte lika brant. Tänk vilken jobbig hurtigbulle jag kan bli då under mina alldeles perfekta dagar när allt bara stämmer och känns så där underbart bra.

a small part of us




This time

Min far hittade ett urklipp, en gammal "dagens ros" från våran lokala tidning för något år sedan. Så en gång i tiden var även jag värd en sån där uppiggande ros, detta tillsammans med min dåvarande kollega. En fin start på denna söndagsförmiddag måste jag säga.

Det har varit en intensiv helg men härlig och rolig. Fina stunder med familjen, besök på mässan Kvinna 2012 och slutligen ännu mer skratt, leenden och trötta ben. En halvspontan utgång med sis visade sig vara riktigt trevligt.

Sen får vi inte glömma denna dag, en stor dag, nämligen min storasysters dag!




Något annat som även är väldigt fint är när helgen och eftermiddagens mörker sänker sig över staden men vi tänder ljus, och all dess skimmer tillsammans med detta mörker skapar en väldigt mysig atmosfär. Skulle därför kunna stå och bara njuta av allt men tillslut får man inse sannigen att denna årstid trots allt tar med sig kylan.

"as my own"

Saknar ett sånt där älskat skrivbord, ett bord med många minnen, som ett middagsbord med alla de besök en familj kan få och alla de händelser som stannar kvar. Men ett skrivbord av emma karaktär är vad som fattas just nu, där studier blandas med musiken som spelas, pennor och papper i blandade hopar tillsammans med böcker av olika slag. Artiklar och färgklickar lite här och var. Sist men inte minst en fin bokhylla och många härliga böcker. Tror att jag saknar mitt gamla rum, mellan de fyra vägarna som var min egen för stunden, att få möblera och ordna som man själv vill. Bara för att få gå in i sin egen värld. Mitt lilla blomstrande ställe.

Almost from the beginning

Lagom till helgen och att den nya månaden börjar fick benen ta en liten promenad i denna kyliga stad, som inte alls är lika vinter vit som andra städer tydligen blivit den senaste tiden, men så länge den ligger kvar på vår mark är det fint. Satte ingång verksamheten nu, hunnit med den bitvis men mer ska det bli. Har sommaren som mål, sen ska det vara klart. För det finns annat i livet som jag känner för att lägga tid på, men först behöver dessa ting genomföras. Ett par timmar i veckan bland andra och stora utrymmen som ger oss distans och tid att få tänka själv, det är något som jag faktiskt har saknat. För även om vissa saker som dessa redan skulle varit genomföra och klara kan det vara bra att få något mer att fundera och klura på.

Tiny grain


The four of us

Vi bestämde oss för att det var dags att ta en resa till killen och hans sambo i våran annars så tjejiga syskonskara, en liten resa sittandes i bilen i ungefär en timma. Ringde igår och förvarnade honom för storfrämmande och fint besök, vilket betyder att vi förväntar oss ett stort välkomnande när bilen parkeras utanför huset. (Så här i efterhand visade det sig att resan var ett riktigt äventyr, det gällde att man var med i svängarna!)

Fick en tidig start på dagen och om en vecka vet jag om plockandet på de sträckor vi gick var något bra att ha eller inte, om inte så är det bara att försöka igen. Om det var bra att ha så blir det fler gånger och dagar kan bli till veckor som förhoppningsvis blir till månader.

RSS 2.0