Billy fyra år

 
"When someone loves you, the way they say your name is different. 
You just know that your name is safe in their mouth."  - Billy, age 4 . 

Loves me, loves me not

 

Fick en energiboost under tidiga morgontimmar. En ny vecka, en ny start och ny energi så varför inte lägga till lite nya möjligheter när chansen ändå är här! Kvällen visade vackra färger när solen inte längre kunde ge oss hennes energi, istället fick vi se den färgen som betyder positivitet som sedan övergår i betydelser av helande och intuition. Det kan väl vara en bra start om något. Oavsett vad så fick kroppen se något vacker, något vackert att bevara.

Halcyon

 
Vaknade i gryningen kändes det som, men det var innan jag fick reda på att morgondagen kommer börja ungefär, men kanske bara ungefär när resterande går och lägger sig efter en kväll ute. Men varför se det som något negativt. En "vanlig" söndag skulle resultera i att när tiden är inne för den så kallade brunchen har jag redan varit vaken halva tiden av den runda klockan som visar den precis tiden. Även då kommer det vara några timmar kvar tills arbetsdagen är slut. Så jag hoppas att morgondagen kommer bjuda på precis lika mycket sol, om inte mer när jag kliver ut från dörrarna som skiljer mig från arbetet (som iof ger mig stora fönster och vacker utsikt) och solens värmande strålar. Sedan kan resterande dag passera precis som den vill, men med mer positiv energi när solen har gjort sitt under den lilla sträckan som krävs för att komma tillbaka till mitt nuvarande hem.

Någon gång i en annan tid.

 

Någonstans längre fram, bakom molnen, när regnet lättat och bara de vackra små dropparna på de allra starkaste bladen återstår, tillsammans med bergen som stadigt står där och övervakar varje rörelse och förändring. Där kommer någonstans eller någon gång eller tillsammans med någon att vara. 

 

I en annan tid började resan, resan som ännu inte nått sitt slut. Det har funnits många stigar som slutligen inte tagit mig vidare eller bara helt plötsligt försvunnit. Men stigarna har innehållit många äventyr. Och varje gång stigen tagit slut har benen blivit starkare, just på grund av att de fick vandra en bit tillbaka och sedan med hjärtat, hjärnan och själen hitta en ny stig. Det som även ger kraft och styrka är huvudleden som ständigt funnits med, om det skulle ske att stigar tar slut eller skapar villovägar, så finns den där och leder rätt igen.

 

What a wonderful world

 
 

Change is gonna come

 

 

Gick upp i tid för att hinna med en allt som egentligen var tänkt att hinnas med. Men istället låter vi något sötare placeras på bordet efter träningen, tillsammans med en stunds lugn och ro. Sedan ska jag ta tag i livet igen!

 

Color on the walls

 

Var i en stad som jag inte varit i på över ett år. En stad som inte riktigt är lika vacker som den en gång var, men det är bara min syn. Det som håller lågan och den andra vackra delen uppe är alla dem underbara som fortfarande befinner sig där, tyvärr fick jag inte träffa alla men en större del av alla dem jag saknar. Fick god mat och goda viner. Härliga samtal och många skratt. Påminnelser och nya kunskaper. Underbara tid.

 

Grunden som jag en gång byggde upp där gick sönder och kommer antagligen så småningom att lappas ihop, men det är som att laga något som gärna låter sig bli helt men som ibland visar sig ha små sprickor på skilda platser.

 

Men det fina är faktiskt alla som bygger på och gör om. Jag tycker verkligen om dessa starka personer, är glad att ha dem i mitt liv även om man inte alltid kan ses. Men nu är mitt hjärta lättare igen, ett snabbt återseende och det känns bättre igen.

 

 Fick nästa en hel vecka på lite olika platser och med härliga människor. Så på sätt och viss med lite skilda benämningar så kommer Kalmar alltid att vara vackert. Även om man inte befinner sig på en plats allt för länge så antigen tar man med sig något eller lämnar eller kanske båda delarna.  

 

 Nu kan våren få komma med alla sin prakt, låta ett nytt liv välkomnas åter och åter igen. 

Tack för denna vecka, hoppas den kan återkomma snart igen, fast i form av mer värme och grönska. 

Heaven know I need to make it right. .You can't choose what stays and what fades away.

Om man ser till ett hus så håller jag på att bygga upp ett nytt från grunden. Eller jag har rättare sagt gjort det ett tag men var antagligen inte medveten om det från början. 
När medvetandet väl tog vid fick jag nog en liten chock över att utseendet kunde vara så olikt drömmen.
Utsidan börjar ta vid, nästan bara småplock och dekorationer för den slutgiltiga finishen som fattas.
Insidan av huset tar lite längre tid, det finns utrymme för att skapa något fint men det kräver lite mera arbete och kreativitet. Grönskan på utsidan har det istället inte varit några problem med, den har i stort sett varit vacker från första stund.
Men då har vi vägen som måste rensas till viss del med de buskar och träd som befinner sig där för att lämna plats och låta solen skina på den mark som under rätt tid låter ängen bli full av blommor
 
Ett livslångt projekt som ständigt befinns sig på en gungbräda, antigen tillsammans med något annat eller helt själv för att hitta den där balasen när tinget på brädan håller samma stadiga nivå.
.

Uncover

I morgon vid den här tiden, oavsett vad jag än gör, stressad som lugn, inväntar jag ett tåg som ska ta mig till det grannland jag kommer från, för att sedan fara mot den destination som under lite mer än ett års tid var mitt hem. En plats som började skapa en starkare ryggrad, bättre självförtroende och en annan person.
En början på det som fortfarande håller på att ske. 
 
Det är alltid lika underhållande att låta tankarna gå tillbaka och se vad som varit, vad som hände och vad som faktiskt kom ur den tiden.
 

Imagine

 

Stjärnklar himmel

En dag som inte hade en bra magkänsla från start visade sig ha en del sanning i sig. Det började nästan oroväckande lugnt med tanke på det antalet som skulle passera under morgontimmarna. Men dagen var inte slut och magkänslan skulle få göra sig till känna. Några glas krossades tillsammans med min stolthet, men det är bara att reda upp och gå vidare. 

Det var riktigt härligt att få komma ut i kylan och hämta upp lite frisk luft och ny energi från den plats solen under dess synliga timmar hade strålat. För att senare under kvällens promenad från träningen få se en stjärnklar himmel som på sitt vis avslutade dess egna strålande dag.

 Ska bli spännande att se vad kommande dag har att erbjuda.

 
 

For your futuresky

 
Tänk att få sitta på detta vackra moln, sitta där uppe med alla andra och få se vad som sker och vilka vägar som   stigarna leder till. Men varför tänka när man kan på sitt eget vis kan hitta vägen till det där molnet som är ditt. 
En paus i allt, som att se murarna rasa och bakom sista stenen finns något du verkligen har längtat till, Så mycket närmare än ögat kunde se. 
Så tills dess får vi låta molnet passera och sedan komma tillbaka åter igen men då i en annan form. 
 

I can see it in your eyes

 
                                                                                                           Foto: Caroline Utterström
 
Fick träffa denna lilla underbart söta flickan för ett par dagar sedan. Att ägarinnann sedan följde med på köpet vara ett riktigt stort plus. Det negativa är ju att anledningar till att stanna bara ökar när man får träffa dessa fina flickor. Men det är fint det med!
 
 
RSS 2.0